Inače mislim da je zima super vrijeme za bicikl, kad ne možeš u parkić više. Moj trogodišnjak i ja smo se baš fino provozali jučer ujutro u 9h po suncu par km.
Ja sam dosta bila čitala o biciklima kad sam kupovala. Kupila sam rađe polovni kvalitetni, nego neki novi jeftiniji. Nema razloga da dobar dječji bicikl bude puno jeftiniji od bica za odrasle, jer nije vrijednost u masi željeza, nego u geometriji i minimiranju mase. I onda da bi se dobio jeftini proizvod, ti mali bicikli se sklepaju od pedala koje nisu primjerene npr. toj duljini potkoljenice ili su ručke preblizu tijelu i sl. Pokušava se proći sa što manje različitih dijelova za različite veličine bicikala.
Mi sad još imamo 12" s pedalama, da može do poda. Ali kod nas recimo ima premale šake da bi mogao koristiti prednju kočnicu, za kočenje koristi samo zadnju na pedale. I vrhove tenisica...
Nakon što sam danima studirala koje su nam opcije za takav mali bicikl (slaba je ponuda za 12"), odlučila se za jedan na njuškalu, MM nije baš bio zadovoljan![]()