Pregledavajući forum, zamijetila sam da svakih nekoliko godina otvorimo temu vezanu uz računala, internet, društvene mreže i sl.

Nova generacija rodinih tinejdžera je stasala, a s njima i novi problemi ...

Koliko vaši tinejdžeri koriste društvene mreže? Mi smo došli do faze čestih prepirki i svađa oko korištenja mobitela ...

Mi kao roditelji, isključivo imamo Whatsapp kao društvenu mrežu i služi nam za "konkretnu" komunikaciju, ne koristimo Facebook, a još manje Snapchat ili Instagram, tako da nam je dosta oko tih društvenih mreža iznenađujuće, i zastrašujuće.

Čitajući po webu, naučila sam i nove termine FOMO i MOMO, o lošem utjecaju novih aplikacija i sl. Iako se oni koriste već nekoliko godina, nisam bila upoznata s njima jer mi očito nisu trebali... i tražeći informacije, shvatila sam da dijete ima simptome. Pokazuje i simptome ovisnosti, što svakako narušava školski uspjeh, ali ne samo uspjeh nego stvara sve veću ovisnost, potrebu za pregledavanjem poruka, besmislenim odgovaranjem ... telefon se uopće ne koristi nego se potroše sati na dogovore oko druženja i sl.


Sve se nadam da će uskoro zamrijeti neke aplikacije, kao što je i facebook out među mladima, no mislim da ove nove aplikacije rade veću dugoročnu štetu.

Kako se vi i vaša djeca nosite s tim?