Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: diazepam

  1. #1

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno diazepam

    Radi nekakve tahikardije trebala bi piti diazepam sve skupa 5mg dnevno nekih desetak dana do uvza srca? Mogu dojiti za to vrijeme?

  2. #2
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    10,480

    Početno

    Pa jesi pitala lijecnike?

  3. #3

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno

    Vidjela sam tek kad sam došla doma da je napisala na nalaz,piše po potrebi 2,5mg 2xdnevno. U uputsvima piše da ne ide uz dojenje,ali me malo strah tog lupanja srca. Prošli put sam rekla da još uvijek dojim ali ne znam ako se sjeca.

  4. #4

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno

    Htjela bi piti ako će mi to smanjiti lupanje jer je stvarno grozan osjećaj, a naravno ne želim naškoditi curki. A najbolje da izdrzim večeras pa ću sutra zvati dr opće prakse

  5. #5

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,109

    Početno

    Lako za uzv srca, a sto je sa stitnjacom? Pisala si na drugoj temi da nalazi nisu uredni? Tahikardija je klasican znak hipertireoze. Kakvi su ti tocno nalazi? Ft3, ,ft4, tsh?

  6. #6

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno

    Sinoć sam na kraju popila cijelih 5mg jer mislim da sam imala panični napadaj, grozan osjećaj,pritisak u prsima,a srce kao da će iskočiti. Kad sam mjerila tlak bio je 100/93 i otkucaji 129.

    Osim prolaktina koji je povišen vjerojatno radi dojenja

    Tsh mi je uredu 3 (0.3-5)
    Ft4 9.80 (11.5-22.7)
    T3 mi nije rađen ni antitijela.
    Glukoza u krvi i kolesterol su blago povišeni,ali sobzirom da sam dobila 12kg u zadnjih mjesec i pol,nije ni čudo.

    Jako sam umorna mjesecima i imam promjene raspoloženja ničim izazvane, mjesečnica svakih 3-5mj, ujutro još i imam energije ali kako dolazi podne i pogotovo večer,sve mi je gore,što se tiče umora,koncentracije,pogotovo pamćenja. Slabo se znam osjećati kao i da ću se onesvjestiti. Mijenjam pelene koje sam već promijenila,odlazim u dućan a prije pola sata sam bila,to mi je najgore, mozak kao da je usporen. Cjelo ljeto se pokrivam dekom jer mi je hladno,općenito mi je cirkulacija jako slaba i jezim se bez ikakva razloga. Većina žena u obitelji mi ima hipoteriozu,pa se nadam da je samo to, ali njihovi simptomi nisu bili baš ovakvi i tsh im je bio jako povisen.

  7. #7
    Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Terra Magica
    Postovi
    7,219

    Početno

    Diazepam ne ide uz dojenje, osobito ako se uzima kao višednevna terapija.
    Ima dosta dugo vrijeme poluraspada, prelazi u mlijeko i kod djeteta se kumulira.

  8. #8
    nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013
    Postovi
    1,432

    Početno

    fT4 je nizak..bilo bi dobro napraviti i tetsiranje na anemiju ( željezo,feritin itd.) i definitivno fT3 i antitijela na štitnjaču.

    Pitanje je vremena kad će TSH podivljat s obzirom na nizak fT4.

    I da, diazepam ne ide uz dojenje.

  9. #9

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno

    Hvala na odgovoru,ni blizu diazepamu onda. Endokrinolog me poslao vaditi krv za kortizol i ponovno prolaktin, u slučaju da moram prekinuti dojenje..kako da to napravim?? Mislim znam,glupo pitanje,samo joj nemoj dati,popapri,začini,senf,zabavi je nečim drugim, ali zbilja sam sada preumorna za to,a nikako ne bi htjela da joj prestanak bude stresan. Baš voli tu cicu i sretna sam da još dojim. U slučaju nadomjesnih hormona,dojenje se može nastaviti? A za kortikosteroide ne?

  10. #10

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno

    Ako ovi nalazi dođu uredu što se toplo nadam, zamolit ću ga da me pošalje ponoviti za stitnjacu. Neka taj tsh podivlja,samo neka ide prema gore! Zvuči grozno ali jedva čekam početi piti nešto samo da ovaj umor prođe.

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Postovi
    6,109

    Početno

    Uz terapiju za hipotireozu (euthyrox) moze se dojiti.

    Uz tako niski ft4, TSH je nebitan.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Feb 2017
    Postovi
    51

    Početno

    Došli su mi novi nalazi gdje je

    Prolaktin 2912
    Makroprolaktin 876
    Prolaktin neistalozeni 2036
    30% istalozenog prolaktina

    Kortizol 332.9 u 9h
    Kortizol 294.8 u 17h
    ACTH 4.6 u 9h
    ACTH 5.14 u 17h

    Sve je u referentnim granicama osim prolaktina vjerojatno radi dojenja. Nadam se da će dijagnoza biti hipoterioza pa ću valjda dobiti taj eutyrox.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •