Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Umjerena neutropenija kod bebe od 8 mj

  1. #1

    Datum pristupanja
    May 2018
    Postovi
    1

    Početno Umjerena neutropenija kod bebe od 8 mj

    Poštovani,

    Osmomjesnoj curici, iskljucivo dojena, prije tjedan dana dijagnosticirana je umjerena neutropenija. Redovito je cijepljena. Nikad nije imala problema, uvijek zdrava, jedino je s 5 mjeseci pala s kreveta i tada su joj slikali glavu. Krvna slika je rađena 3 tjd nakon zadnjeg cjepiva. Zanima me na temelju sljedećeg nalaza možete li mi nešto više reći. Urin js uredan.

    Leukogram je sljedeći:
    Segmentirani 8 % (23-66)
    Nesegmentirani /
    Eozinofili 4 (0 - 6)
    Bazofilni 0 (0-2)
    Limfociti 83 (18 - 60)
    Monociti 5 (5 - 13)

    Leukociti 9.5 (6 - 16)
    Eritrociti 4.42 (4.00 - 5.00)
    Hemoglobin 117 (109 - 138)
    Hematokrit 0.344 (0.320 - 0.404)
    MCV 77.8 (73.8 - 89.4)
    MCH 26.5 (24.3 - 29.2)
    MCHC 340 (300 - 350)
    RDW 13.6 (11.9 - 16.2)
    Trombociti 382 (150 - 450)
    MPV 10.1 (6.9 - 11.3)

    Zahvaljujem i srdačan pozdrav.

  2. #2
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    18,287

    Početno

    Mislim da ti nitko ne moze nista pametno reci. Hemoatolog bi vjerojatno pratio stanje i ponavljao vadenje krvi u nekim vremenskim razmacima da usporedi nalaze.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Sep 2016
    Postovi
    551

    Početno

    Bok tena! Ima li novosti?
    Mojoj curici od 9mj je dihagnosticirana teska autoimuna neutropenija. Broj neutrofila ide od 0 do 300.
    Tek smo na pocetku svega ovoga..neutrofili su joj do prije mjesec dana bili izvrsni. Sve je pocelo proljevom na moru koji je potrajao 10 dana. Nije izoliran virus u bolnici, no pretpostavljam da je bio.
    Nakon toga je dobila trodnevnu vrucicu ili herpanginu (takoder ne znaju sto je u konacnici bilo) i tada su uoceni neutrofili 0.

    Antitijela su pozitivna.
    No mene je svejedno dr pitala zelimo li na punkciju kostane srzi da iskljucimo leukemiju. To je bilo jucer..i od tada mi se povraca. Sto su tebi na kraju rekli?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •