Citiraj nevena prvotno napisa Vidi poruku
Hvala cure.
A kako potaknuti unutarnju motivaciju? Meni pada na pamet jedino poticati vanjsku motivaciju pa onda možda posljedično dodje i unutarnja.
Zapravo, i ta unutarnja motivacija je jedno na deklarativnom planu a drugo na djelatnom. A šteka ovaj djelatni plan...
ALi i ja se pitam mogu li još što napraviti a što još nisam, osim, razgovora, kontrole, dogovaranja, poticanja, i motivacijskih govora. zato i tu pišem
Unutarnju motivaciju ne možeš ti pokrenuti, to mora osoba sama... Sve što možeš učiniti je stvoriti dobre uvjete za to.

Štajaznam, moj mlađi sin je našao unutarnju motivaciju sam sebi. I on je već promijenio nekoliko interesa i od nekih odustao, a neki ga drže i dalje. I on je završio glazbenu školu, ali svira samo za svoju dušu, ne i za javnost. Pri upisu u školu je utanovio da ga zanima tehnika (kao i oca i brata, pa nisam znala da li je to stvarni interes ili jednostavno ne zna za drugo, jer mu je doma takvo okruženje) ali u školi je otkrio radioamatere, zalijepio se za njih i sad ga to vuče da uči u školi i planira upis na neki tehnički studij koji ima veze s tim. Dobro je krenulo. Baš se jako promijenio na bolje, jer prije smo ga morali natjeravati, a sad samo pratimo što radi i čime se bavi. Ocjene su ok, jer ga gradivo zanima, a i zna da ćemo mm i ja grindati da ne treba vikende provoditi na radiostanici ako treba učiti. Lani je s tom ekipom dobio nagradu Fausta Vrančića i šareno perje im je naraslo iz zadnjica. Najvažnija stvar u cijeloj priči je da je on sam sa sobom puno zadovoljniji, a to prije nije bilo tako.

Mi nismo ništa posebno učinili za njega, osim što smo ga poticali i/ili puštali da isprobava razne stvari i trudili se ne dozvoliti da prerano odustane. Želiš na radioamatere - ok, ali položi ispit. Kaže da je iz generacije jako puno ljudi odustalo kad su otkrili da treba polagati ispite za A i P razred, ali nije ga to omelo. Još kad je otkrio da je među boljima - super mu je. Ima tamo prijatelje, a nama je drago da vrijeme koristi na konstruktivan način.