Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Priziv savjesti kod farmaceuta, kod hormonalnih terapija za zdravstvena stanja...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj magistra prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam samo za pitati kad i gdje da dođem podržati inicijativu.?
    Netko treba i počet sastavljati inicijativu . Za početak, dovoljno je svima jasno i glasno govoriti koliko ti je to neprihvatljivo, a ne prešutjeti bilo čiji komentar (susjede, druge mame itd., frendovi koji su, eto "takvi"). Bio je ove godine prosvjed protiv smanjivanja ženskih reproduktivnih prava (protiv zabrane pobačaja, za bolje uvjete u rodilištima, za veću autonomiju žena za odlučivanje o svom tijelu) - priključi se na te FB grupe, uplaćuj doprinose, sudjeluj u prosvjedima. Meni nije bilo ugodno u tim grupama, jer sam soler, npr. živcira me što se tome priključuje Radnička fronta. Ali, ako se omasovi, to će se pitanje pomaknuti iz far-lefta u centar. A da bi se to dogodilo - svačija kap to pomaže tkati.

magistra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Netko treba i počet sastavljati inicijativu . Za početak, dovoljno je svima jasno i glasno govoriti koliko ti je to neprihvatljivo, a ne prešutjeti bilo čiji komentar (susjede, druge mame itd., frendovi koji su, eto "takvi"). Bio je ove godine prosvjed protiv smanjivanja ženskih reproduktivnih prava (protiv zabrane pobačaja, za bolje uvjete u rodilištima, za veću autonomiju žena za odlučivanje o svom tijelu) - priključi se na te FB grupe, uplaćuj doprinose, sudjeluj u prosvjedima. Meni nije bilo ugodno u tim grupama, jer sam soler, npr. živcira me što se tome priključuje Radnička fronta. Ali, ako se omasovi, to će se pitanje pomaknuti iz far-lefta u centar. A da bi se to dogodilo - svačija kap to pomaže tkati.
    Iskreno, ja je čekam od Roditelja u akciji. Baš iz razloga koje navodiš. Da prosvjed bude dobro osmišljen bez mogućnosti da se pretvori u nešto drugo ili da se o njemu može izvještavati kao o nečem drugom. Jasna inicijativa s jasno zacrtanim ciljem.
    Doma sam podržala inicijativu čitanja iskustava s poroda na glavnom trgu u sklopu #Prekinimo šutnju.
    I ne smeta mi da kraj mene budu pripadnici ljubitelja životinja, HOS-a, LGBTQ zajednice, sindikata, poslodavaca, osoba s invaliditetom, žutih, crvenih, plavih, šargopirgastih, lijevih, desnih... dok je u fokusu inicijative / prosvjeda tema zbog koje smo se okupili bez mogućnosti da se fokus u tom trenutku prebacuje na neki od problema zajednica koje sam nabrojala.
    Tu ću inicijativu doći podržati kad oni organiziraju prosvjed, ako vjerujem u ono za što se bore.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •