Pokazuje rezultate 1 do 50 od 61

Tema: Selektivni mutizam - iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne, kao i svi sa selektivnim - ima određene striktne patterne. Ne priča sa nijednom odraslom osobom s kojom nije u rodu tj ne poznaje od infancy doba i ne priča sa djecom starijom od sebe, sa dječacima ni curicama koje ne poznaje vrlo dobro.

Došli smo (privatnim dolascima jednog po jednog djeteta kod nas doma) do toga da priča (u vrticu šapće) sa 4 curice iz vrtića

Ja sam se oboružala stranom literaturom i alatima ali treba nam dobar terapeut koji će kod nje ostvariti to povjerenje da krene otvaranje prema odraslim osobama

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, kao i svi sa selektivnim - ima određene striktne patterne. Ne priča sa nijednom odraslom osobom s kojom nije u rodu tj ne poznaje od infancy doba i ne priča sa djecom starijom od sebe, sa dječacima ni curicama koje ne poznaje vrlo dobro.
    Ovako je i J.
    S mojom prijateljicom kućnom s čijim se sinom godinama igrala nije pričala. Njoj je na prvo pitanje odgovorila nakon 1,5godine.
    S tetama u vrtiću ne bi pričala već bi pognula glavu i šutila tj. nije odgovarala na pitanje. Onda je polako počela vrlo sramežljivo odgovarati na njihova pitanja da bi zadnju godinu vrtića pričala s njima sama. S ostalim odraslim osobama ne. S roditeljima svojih prijatelja koje je poznavala od rođenja ni riječi, s nepoznatom djecom ne.
    Kod Sever je nakon 1,5g odgovorila na prvo pitanje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •