Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 721

Tema: Koliko sebe ste žrtvovali u ime društvene prihvatljivosti?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja jos nikad nisam bila na depilaciji i definitivno to nije ono sto me osamljuje. Da, po tome ne pripadam mainstreamu, ali ja sam govoreci o usamljenijem zivotu u maloj sredini mislila na neke druge stvari.
    Rijesila sam onaj psiho test, i ja sam aktivist. I jesam, i nisam bez drustva, ali da mi to drustvo cesto ne odgovara je istina. Al je tu taaaako puno sunca.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj cipelica prvotno napisa Vidi poruku
    https://www.mvinfo.hr/knjiga/5493/o-dijalogu
    Moguće je da je želja da nekog nešto uvjerimo unaprijed osuđena na neuspjeh.
    Je l preporučuješ?

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Da

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Šutila sam uvijek,a šutim i sada.
    Nikada se nisam posvađala sa nekim,a trebala sam puno puta.
    Nikada se nisam znala izboriti za sebe i tu sam puno puta izvukla deblji kraj.
    Ako vam kažem da sam jednom dobila otkaz jer su me okrivili za tuđu grešku.I ja nisam htjela cinkati tu osobu.I ta osoba ostane,a ja dobije šut u g...
    Puno puta sam ispala budala...Puno puta su mi "prijateljice" govorile da nemam ni brige ni pameti.A ja šutila i dalje se družila sa njima.
    Zašto?Mogu slobodno reći da mi je usađeno da moram šutiti.Još od malih nogu kad su mi oduzeli lutku i dali kmečavoj djevojčici koja je htjela baš moju lutku i bila je naš gost.Jedino je to bilo društveno prihvatljivo,pa sam tako i radila.
    Ja sam društveno prihvatljiva do te mjere da pomislim da sam mutava.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moje vjeverice vas pozdravljaju, mah, mah.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    kko na kojem radnom mjestu, negdje su ok, negdje ne. meni osobno strech traperice su big NO za sve punoljetne
    Sva sreca da mi je tek 17.

No, da, ne nosim jeggings ili sto vec. Samo mi je bitno da sve hlace imaju 2-3% neceg sto se razvlaci.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja nisam uopće shvatila što Mojicu muči, što je izgubila putem...?

Ali ako sam na dobrom tragu, ja ko i mnoge koje su prije napisale, mislim da sam s godinama sve bolja “ja”, sve više “ja”. Već neko vrijeme me ne muči da sam išta izgubila sebe putem ili da nisam nešto što sam htjela biti... odnosno, jesam pogubila sam nešto putem i nisam sve što sam mislila biti, ali da mi je to sve i bilo tako važno valjda bi se i potrudila oko toga. Tako da, ono što do sad nisam, a valjda mi nije ni bilo toliko važno da budem.

Inače pitanje iz naslova teme me malo podsjeća na ono pitanje “koliko na vas utječu reklame?”, pa većina samouvjereno tvrdi da ne utječu nimalo. A guzicu ne utječu , naravno da utječu na nas, na ovaj ili onaj način. Isto tako i ovo, živiš u društvu, ne sam u pećini, naravno da radiš stvari zbog društvene prihvatljivosti...

Ali kao sto ću reci da reklame ne utječu na mene , tako ću reći i da me nije briga za mnoge stvari samo zbog društvene prihvatljivosti, ali to opet ne može biti potpuna istina .
    Evo npr. neki dan sam išla na sastanak s pomoćnikom ministra u takvim hlačama koje opisujete i tenisicama jer sam 99,9% vremena ja u tome. Bez šminke, maskare, ičega... jer sam to ja. I neću se pretvoriti u nešto sto nisam radi sat vremena s nekim samo zato sto on ima neku titulu. Ali opet, neću ni doći u trenirci ni obučena ko Lidija Bačić, toliko znam o društvenoj prihvatljivosti .

Depiliram se zbog drugih - drugih koji nisu MM, dakle samo onda kad će netko vidjeti da nisam depilirana. Inače mrzim depilaciju, neprirodna mi je i agresivna, i teška tlaka sa svim tim struganjem, čupanjem, bljak.

I peglam zbog drugih ljudi. Meni onako prilično nebitno, mogla bi obuci 95% robe bez da vidi peglu, i puno toga ne peglam. Ali nisam još došla do željenog postotka nepeglanja samo zato da netko ne kaže da hodam okolo ko Boris Jokic.

Mišljenje svoje dijelim okolo kad god mi dođe, osim kad imam posla s budalama. U tom slučaju se samo smješkam i govorim “u pravu ste” .

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    Šutila sam uvijek,a šutim i sada.
    Nikada se nisam posvađala sa nekim,a trebala sam puno puta.
    Nikada se nisam znala izboriti za sebe i tu sam puno puta izvukla deblji kraj.
    Ako vam kažem da sam jednom dobila otkaz jer su me okrivili za tuđu grešku.I ja nisam htjela cinkati tu osobu.I ta osoba ostane,a ja dobije šut u g...
    Puno puta sam ispala budala...Puno puta su mi "prijateljice" govorile da nemam ni brige ni pameti.A ja šutila i dalje se družila sa njima.
    Zašto?Mogu slobodno reći da mi je usađeno da moram šutiti.Još od malih nogu kad su mi oduzeli lutku i dali kmečavoj djevojčici koja je htjela baš moju lutku i bila je naš gost.Jedino je to bilo društveno prihvatljivo,pa sam tako i radila.
    Ja sam društveno prihvatljiva do te mjere da pomislim da sam mutava.
    Ja sam isto tako odgajana, ali sam uspjela to prevazići do te mjere da sam povremeno čak i bezobrazna.
    Ali od onda bolje prolazim u životu i nije mi žao.
    Pogotovo ako je u korist moje djece, onda uopće nema rasprave. :

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam uopće shvatila što Mojicu muči, što je izgubila putem...?

Inače pitanje iz naslova teme me malo podsjeća na ono pitanje “koliko na vas utječu reklame?”, pa većina samouvjereno tvrdi da ne utječu nimalo. A guzicu ne utječu , naravno da utječu na nas, na ovaj ili onaj način. Isto tako i ovo, živiš u društvu, ne sam u pećini, naravno da radiš stvari zbog društvene prihvatljivosti...

Ali kao sto ću reci da reklame ne utječu na mene , tako ću reći i da me nije briga za mnoge stvari samo zbog društvene prihvatljivosti, ali to opet ne može biti potpuna istina .
    Evo npr. neki dan sam išla na sastanak s pomoćnikom ministra u takvim hlačama koje opisujete i tenisicama jer sam 99,9% vremena ja u tome. Bez šminke, maskare, ičega... jer sam to ja. I neću se pretvoriti u nešto sto nisam radi sat vremena s nekim samo zato sto on ima neku titulu. Ali opet, neću ni doći u trenirci ni obučena ko Lidija Bačić, toliko znam o društvenoj prihvatljivosti .

:.

Paaa....meni je drustveno neprihvatljivo doci na poslovni sastanak u trapericama i tenisicama.
    Isto kao sto mi je neprihvatljivo tako ici u kazaliste ili koncertnu dvoranu
    Kolilo god se mi ufuravale da trebamo ostati svoje, mislim da neke norme trebaju postojati.
    A dress code bih uvela na mnogim mjestima
    Ni na posao nikom ne bi dala da ide u tenisicama

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam isto tako odgajana, ali sam uspjela to prevazići do te mjere da sam povremeno čak i bezobrazna.
    Ali od onda bolje prolazim u životu i nije mi žao.
    Pogotovo ako je u korist moje djece, onda uopće nema rasprave. :
    isto ovako.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Dolega moraš doći onda u moj ured, uživala bi tamo... od dresloksa pa nadalje... pa nećeš valjda ošišati dredove kad ideš na sastanak?
    Ili držiš prezentaciju pred upravom?

Ja trenutno druge obuce osim tenisica ni nemam, od odjece isto nemam ništa osim hlača, i to sve taj uski model... tako da će taj gospodin morati izdržati tih sat vremena sa mnom u neprimjerenoj odjeći . Uostalom, on mene treba zbog mog CV-a, ne zbog mog izgleda, pa ako ne smrdim i nisam gola, koga briga... ja ne bi nikome unosila dress kod. Upravo suprotno, dođe mi baš žao onih teta u bankama.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bas sad pokušavam prebrojati koliko kod mene ljudi dolazi u tenisicama na posao... mislim da sam na dobrih 70-80%.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dress kod mnogim tetama u bankama,koje nisu modno osvještene, olakšava život.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Najviše sam gubila sebe zbog strogog odgoja,kao silkica. Kako starim sve sam vjernija sebi. Nisam nešto posebno dlakava i depiliram se samo ljeti. MM sitne dlačice uopće nisu u fokusu.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo npr. neki dan sam išla na sastanak s pomoćnikom ministra u takvim hlačama koje opisujete i tenisicama jer sam 99,9% vremena ja u tome. Bez šminke, maskare, ičega... jer sam to ja. I neću se pretvoriti u nešto sto nisam radi sat vremena s nekim samo zato sto on ima neku titulu.
    ja se upravo zbog tih sat, dva ili deset sati na poslu skinem iz traperica i tenisica u kojima bih najradije bila, obučem neke druge hlače, suknju ili haljinu i stavim maskaru koju inače ne bih stavila da ne idem na posao. ali to sve zajedno sam ja, ne doživljavam to kao pretvaranje u nešto što nisam. isto kao što pospremim stan prije nego dođu gosti

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dolega moraš doći onda u moj ured, uživala bi tamo... od dresloksa pa nadalje... pa nećeš valjda ošišati dredove kad ideš na sastanak?
    Ili držiš prezentaciju pred upravom?

Ja trenutno druge obuce osim tenisica ni nemam, od odjece isto nemam ništa osim hlača, i to sve taj uski model... tako da će taj gospodin morati izdržati tih sat vremena sa mnom u neprimjerenoj odjeći . Uostalom, on mene treba zbog mog CV-a, ne zbog mog izgleda, pa ako ne smrdim i nisam gola, koga briga... ja ne bi nikome unosila dress kod. Upravo suprotno, dođe mi baš žao onih teta u bankama.
    Ma nema veze frizura s tim
    Frajer s dredovima mi super izgleda u poslovnom odijelu

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam pokušala.Ali šta kada su svi oko tebe odgajani isto (samo što je njima to normalno i ne žele da se mjenjaju),pa te onda gledaju kao vješticu.Pa se onda loše osjećam i taj bunt mi ne izazove osjećaj koji bi trebalo(dobar).Osjećam se baš,baš odvratno.

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja volim eleganciju,ali volim i farmerke .Dress code mi ne bi smetao,meni je to super.Uske farmerke i tajice mi super stoje na drugima,ali na duge košulje i tunike.Meni se ne sviđa kako stoji meni.Imam 40+,najrjeđe nosim sportske varijante,trenirke i patike.Najviše farmerke i neku finu majicu ili košulju i balerinke.Kosa je duža,farbam je jer imam sijedih.Depiliram se ljeti,a zimi samo ako slučajno nosim suknju.
    Kratka majica i tajice ili uske farmerke su mi big no,na bilo kome.Ali vidim da se to nosi,ne znam zašto.Kad vidim curicu sa viškom kila u tajicama i kraćoj majici uf....Pa gdje su joj oči!
    Posljednje uređivanje od silkica : 09.03.2019. at 12:46

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ovaj moj frajer s dredovima mislim da nikad u životu neće imati odjelo. Možda na vjenčanju. A možda ni tada. Jedna kolegica iz ureda se udala u vjenčanici i starkama. I njezin dragi je imao odjelo i dolje starke.

Kad sam bila mlada čak sam si kupovala sako i cipele za “sastanak i prezentaciju izvan ureda”, ali sad kad sam starija i mudrija ne radim to . Jednom su bili mediji, i publika od 100 ljudi, ajde... tad sam se našminkala i obukla haljinu. Ali za sve manje od toga, ne .

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim,može to biti moda i možeš se osjećati dobro koliko hoćeš,ali što ne stoji po meni i ne ide.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Eto, to su meni zapravo primjeri nečega što ja uopće ne doživljajam “društveno neprihvatljivim”:
    - ići na sastanak i posao u trapericama i tenisicama
    - imati malo više kg i nositi kratke majice i tajice/uske hlače...

Meni su to stvari za koje neki ljudi misle jedno, neki drugo. Ja oko toga ne bi trepnula pa dakle meni to nije nikakvo mučenje da idem kontra “opće društvene prihvatljivosti”, meni je to samo “neki ljudi imaju stavove o tome da...”, nikakva opća neprihvatljivost. Pa možda da oni koji se muče oko toga malo olabave kriterije sami sebi .

Ja cijelo vrijeme planiram nespleganu košulju izvaditi iz te “opće neprihvatljivosti”, jedva čekam da mi to uspije.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 09.03.2019. at 12:57

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ma daj Bubilo,pa zar je lijep prizor obući tajice,a gaće se ocrtale,sve kipi na sve strane,međunožje se rascvjetalo(da prostiš),grudnjak urastao u kožu...Nemam ništa protiv viška kila,ali obuci ono što ti stoji.Nema to veze ni sa prihvatljivošću,nego sa ukusom.
    Posljednje uređivanje od silkica : 09.03.2019. at 13:01

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pa eto samim time sto postoji netko tko to radi, a da pri tome nikome drugome ne radi nikakvu štetu, koga briga? Ako toj osobi to ne predstavlja problem, zašto bi meni?

Meni je društveno neprihvatljivo skretati bez da daš žmigavac, ali stvari koje nikome ne štete, ono, baš to... to je ukus, a o ukusima se ne raspravlja .
    Ja nikako ne mogu oprostiti nekim forumašicama što Jokićev izgled smatraju društveno neprihvatljivim . Koga briga je l on speglan i ošišan. Ok, možemo se zezati i komentirati i isticati svoje preferencije oko toga kakvi muškarci su nam oku ugodni... ali ako je to njegov đir, jedino što nas u vezi njega treba zanimati je radi li dobro svoj posao za koji je plaćen iz zajedničke kase. Koga briga za košulju i frizuru. Osim kad se zezamo na tu temu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    Paaa....meni je drustveno neprihvatljivo doci na poslovni sastanak u trapericama i tenisicama.
    Kolilo god se mi ufuravale da trebamo ostati svoje, mislim da neke norme trebaju postojati.
    Norme su samo jedna dogovorena konvencija. Jako promjenjiva. Clanovi uprave medjunaordnih korporacija olaze na sastanke u tenisicama i jeans hlacama. Big deal .
    Ja bih konkretno (zbog klime i okolisa) zabranila muska odijela ljeti i nornu oblacenja ljeti u 2 duga rukava. Mislim...kad vidim clanove vlade i tv voditelje razbjesnim se. Zasto moramo drzat i ljeti uvjete za 2 duga rukava? Pa cemo se cudit ato je Zemlja propala i moramo trazit druge planete.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 09.03.2019. at 13:35

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa zato sam i rekla da je to više stvar (ne)ukus.Nekome je to možda lijepo,meni ne.Možda se misli da eto takve baš boli briga,ali se obično u pozadini krije isto neka priča.Npr.Znam dosta žena koje tvrde da mrze suknje i ne nose ih,a onda mi kažu pa blago tebi kad imaš lijepe noge,pa možeš da ih nosiš.I sad,da li to znači da one mrze suknje ili mrze svoje noge u njima?I one će radije ići u hlačama i govoriti da ih boli briga hoće li biti prihvaćene,nego obući suknju i pokazati krive noge.
    Posljednje uređivanje od silkica : 09.03.2019. at 14:15

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Po meni je društveno neprihvatljivo psovanje,a eto ovdje je to društveno prihvatljivo.Čak i poželjno.Što više skidaš svece i sunca,više te prihvaćaju.Ono,iskazuješ osjećaje.Ja kaoja ne psujem sam čudakinja kojoj je sve ravno i nema osjećaja.
    Nokti su mi kratki i podrezani,iako me odavno nagovaraju na geliranje i crtanje i sto čuda.Odolijevam.
    Dugo nisam čupala obrve,iako su svi govorili da trebam.Ili brčiće.A meni je bilo svejedno.Počela sam to raditi kad mi je počelo smetati.E sad,zašto mi je počelo smetati....
    Posljednje uređivanje od silkica : 09.03.2019. at 14:21

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Norme su samo jedna dogovorena konvencija. Jako promjenjiva. Clanovi uprave medjunaordnih korporacija olaze na sastanke u tenisicama i jeans hlacama. Big deal .
    Ja bih konkretno (zbog klime i okolisa) zabranila muska odijela ljeti i nornu oblacenja ljeti u 2 duga rukava. Mislim...kad vidim clanove vlade i tv voditelje razbjesnim se. Zasto moramo drzat i ljeti uvjete za 2 duga rukava? Pa cemo se cudit ato je Zemlja propala i moramo trazit druge planete.
    Odijela ljeti su svakako koma
    Muskarac moze biti pristojno i elegantno obucen i bez sakoa

Sto se tice trapki i tenesica, ne posustajem, iako ih sama nosim gotovo svakodnevno, ali u slobodne vrijeme.

Bi li ti tako odjevena otisla u Lisinski ili HNK?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bila i bi. Isto tako nemam problema doći na sastanke u trapericama i tenisicama.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ah, eto, meni je to neukusno i neprikladno

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Naravno, bila i u Lisinskom i u HNK .
    Samo možda da pojasnim... tenisice nisu neke kričave sportske... decentne su. Ali nisu cipele.
    A da se traperice ne nose u HNK i Lisinski, to mi je baš ono... pa dobro u kojem stoljeću živimo pa da je propisano kako se ide na dvor... svojevremeno sam studirala teatrologiju i išla u kazalište x puta mjesečno. Bila sam u svim kazalištima u svakakvim krpama koje imam u ormaru. Meni ni HNK ni Lisinski nisu neki pojam. Evo, za kraljicu bi se potrudila. Čak i da idem kod Kolinde .
    Al HNK i lislinski, neš ti mjesta...
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 09.03.2019. at 15:17

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

U Lisinski i HNK sad se dolazi svakojako obučen. Izuzetak su turbo svečani koncerti, premijere, neki ciklusi s +60 ekipom i sl.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Ovaj moj frajer s dredovima mislim da nikad u životu neće imati odjelo. Možda na vjenčanju. A možda ni tada. Jedna kolegica iz ureda se udala u vjenčanici i starkama. I njezin dragi je imao odjelo i dolje starke.
    Moj frajer sa dredovima će imati odijelo na našem vjenčanju. Inače, baš me prijateljica pita jučer jel ne bi bilo ljepše da se on ošiša za vjenčanje. Ne bi. Ako to napravi reći ću ne.

I mrzim dress code za bilo šta. Zadnji put kad sam išla u HNK išla sam u tenisicama. Nisam to shvaćala kao neki problem, volim ih i nisam uopće razmišljala da tenisice nisu za HNK. Meni je sve za svuda haha.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Da... ja ne idem u HNK i Lisinski na svečane premijere, idem na događaje za običan puk. A kad idem, idem tamo gledati predstavu/slušati koncert, a ne gledati kako su se drugi obukli. Zašto je to važno 2019.?

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

Čak je i Anna Wintour rekla da je jedina greška u modi koja se ne oprašta, ta da se ne osjećaš dobro u onome što nosiš. Dakle..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ah, eto, meni je to neukusno i neprikladno
    da, jasno mi je da neki to doživljavaju drugačije.
    Ali meni ako si izgledam okej u tome, nemam osjećaj da je to bilo neukusno bilo neprikladno.
    Recimo da obučem suknju iznad koljena ja sebi ne bi izgledala okej.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Riri92 prvotno napisa Vidi poruku
    Čak je i Anna Wintour rekla da je jedina greška u modi koja se ne oprašta, ta da se ne osjećaš dobro u onome što nosiš. Dakle..
    A ne, ne...nije bilo govora o greskama. rekla je da sami stvaramo svoje modne stilove, a da se pritom dobro osjecamo u tome.
    Ali opet, to nema veze s konvencijama

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Evo da ne bi bilo da mi bas ništa nije neprikladno... ovo mi ipak je .
    Mogla je za tu priliku ipak nešto drugo odabrati...
    https://www.jutarnji.hr/spektakli/up...telji/1367517/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Za Lisinski, HNK se ipak posebnije potrudim obuci.
    To mi je prilika jer sam na dnevnoj bazi u trapericama i tenisicama/gojzericama, a na poslu u uniformi.
    Uglavnom iz postovanja prema takvim mjestima uvijek obucem kaput, suknju, haljinu i cipele na petu.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sve je to meni ok dok je to “jer želim”. Ono što hoću reći je da ja za sebe tu ne vidim nikakav “moram”. Dakle kad ovdje pročitam da je to nekome neprihvatljivo, ja samo pomislim “toj je osobi to neprihvatljivo, ali to se ne odnosi na mene, ja o tome ne mislim tako”.
    Posljednje uređivanje od Bubilo Bubich : 09.03.2019. at 16:07

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ali to je sve drustveno uvjetovano sredinom (odgojem) u kojoj se nalazis.

I meni je (bilo) neprihvatljivo ici u kazaliste, na koncerte, vjencanja, pa i u restoran u tenisicama i trapericama. A i na sastanke.
    Isto mi je bilo neprihvatljivo ici na faks ili u skolu u trenirci (pogotovo onoj "za sport" iliti lelujavim plasticnim materijalima).

Onda sam dosla ovamo i to je sve postala svakodnevica. Ne moja, jer ako nista drugo, volim odjenuti nesto sto nije trenirka pa koristim priliku, ali i dijelom zbog toga sto sam odrasla u okruzenju u kojem je to bilo, jel, nedopustivo. Moja mama je, dok smo isli u skolu, uvijek govorila da nema sansi da nas pusti u trenirci. I to vjerojatno zbog ocekivanja okoline, sumnjam da joj je bas toliko smetala.

Kod mene na poslu su tenisice i traperice ok; cesto i preporucene. Dress code nam zabranjuje suknje i hlace krace od kolikovec iznad koljena, a i one gdje guzica ispada iz njih, cipele otvorenih prstiju kad se radi on the floor (u prostorima s djecom, prakticki) i majice na bretele. Bez rukava je ok.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo da ne bi bilo da mi bas ništa nije neprikladno... ovo mi ipak je .
    Mogla je za tu priliku ipak nešto drugo odabrati...
    https://www.jutarnji.hr/spektakli/up...telji/1367517/
    Meni je ruzno, ali ne znam je li neprikladno. Bas ono nemam neko misljenje.

Za debele u uskom i kratkom, i to me zbunjivalo i bas sam gadno osudjivala prvih pola godine, godinu, mozda i jos nekad kasnije. Opet iz istog razloga - dosla sam iz okruzenja gdje prvo, nije ok da debela osoba nosi nesto moderno ili lijepo (prvenstveno jer nema/nije bilo nicega iznad broja talijanskog 42, a da nije za gospodju od 86 godina koja je zapela 1980s). Onda sam se navikla, odnosno sad rijetko primjecujem. Jos uvijek bez problema imam misljenje o onom sto mi se svidja ili ne, ali ne mislim da je neprikladno ako je meni neugodno oku ili cak ruzno. Ne nosim vise velicine van uobicajenih, ali drago mi je da ih ima i da ih je bilo dok su mi jos ponekad trebale (ovdje). Sad se nadam da ih ima i Hr.

Zateknu me ponekad vruce hlacice zenske americke velicine, stajaznam, 30, ali sta, pretpostavljam da nekog cine sretnim.

Riri92 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2019

Početno

A ne, ne...nije bilo govora o greskama. rekla je da sami stvaramo svoje modne stilove, a da se pritom dobro osjecamo u tome.
    Ali opet, to nema veze s konvencijama
    Ostalo mi u sjećanju da je baš grešku spomenula. Možda sam krivo zapamtila.

Nama je na prvoj godini faksa bilo rečeno da ne smijemo doći u trenerkama. I okej, ako ne smijem, ne smijem. Nije mi teško palo jer ih ja ni inače ne nosim. Ali ovako neke stvari gdje nije nešto zabranjeno nego jednostavno nije društveno prihvatljivo, ma bježi haha. Ne doživljavam to.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Taj dress code je definitivno okolina nametnula.
    Kaae i mi nismo mogle u skolu u trenirci hahaha.
    Ja se volim srediti za kazaliste ili restac,ali isto tako idem i u trapkama i tenisicama.Zavisi kamo idemo :D.
    Moja sis se na opce zgrazanje bliske rodbine i vjerojatno dijela sela udala u kratkoj vjencanici i starkama :D i to ni manje ni vise nego u crkvi.
    Ali to je ona i nije ju uopce zanimalo sto selo misli.
    Moj muz ljeti ide u odijelu i kosulji dugih rukava.Meni je to koma.Ali takav je dress code u firmi.....
    Mene ne smeta ni debeljina u neprimjerenoj obleki.Ako se ljudi u tome dobro osjecaju......
    Isto kao i danas zenska na Jarunu u petama i nabada(jedva)za djecom po kamenju.Ako joj je udobno......neka je :D

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Ja ne pustam dnecu u skolu u trenirci. Jer meni ne odgovara, zabole me za druge. Trenirka je za park, sport, jarun, sljeme ,po doma... Za skolu ne. I njima je to ok. S druge strane, vrticko dijete mi ima jedne jedine hlace kone nisu trenirka. I ide u trenirkama s rupama na koljenima u vrtic. Zabole me, ionako ce ih poderat.

Ja imam kutu na poslu, ispod nje mogu sto me volja. Po zimi mi ne pada napamet obuci suknju. Cisto zato jer sam pjesak i hladno mi je rano ujutro, a volim da mi je toplo, pa nosim uske hlace u svim bojama. Ili siroke traperice (trapez ili coluttes /ili kako se vec pise/).

Udala sam se u princezastoj bijeloj haljini s krinolinom dom sam prema oltaru za ruku vodila cetverogodisnjeg sina, na zgrazanje mnogih. Farbam se u ljubicasto jer sam odnedavno sijeda. Tolerantna sam, ali ne libim se bit bezobrazna kad me raspizde. Fitilj mi se s godinama produzuje, ali zbog mene, ne drugih.

Depiliram se u toplom dijelu godine , po zimi nema potrebe. I kakd mi puhne nosim suknju do pol bedra, a najsretnija sam u maksi haljini i starkama. Daleko sam od pupoljka po godinama, duhom sam djevojcica i bas mi je dobro.

Jedino sto se sama sa sobom trudim da budem drustveno prihvatljivija je psovanje. Radim na tome.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja skoro ništa ne doživljavam neprimjerenim nego eventualno nefunkcionalnim. I ne idem na takva mjesta gdje se zahtijeva dress kod iznad moje redovne odjeće. Pa takve ni nemam Mislim da sam po tom bez kompromisa... Najgore mi je bilo dok smo išli jednom na ljeto u hotel i shvatila sam da trebam bar neku haljinu za na plažu jer prolazim kroz lobi, a inače kako kampiramo isključivo hodam u badicu cijele dane i nemam takav odjevni predmet
    Posljednje uređivanje od sillyme : 10.03.2019. at 19:06

silkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E sad si me sjetila...Ljetos kupujem u Konzumu i ispred mene porodica Njemaca u kupaćim.Prodavačica ih lijepo zamoli da sljedeći put nešto obuku preko kupaćih i oni se na nju stanu derati.Kao ako joj smeta da ne gleda.Meni je to neprihvatljivo-nemogućnost prihvaćanja nečijih pravila.A oni su vjerovatno bvi bitni jer su se izdigli iznad društvene prihvatljivosti.
    Meni nije problem prihvatiti nečija pravila.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

(Gdje su nestali lajkovi? )

Ne volim dress code, mislim da mi se to malo zamjera na mjestima gdje ga ima, ali šta ću. Pokušala sam se uklopiti pred više od 20 godina, čak sam se godinu, dvije šminkala i nosila pete, hahah.

S druge strane, depiliram se redovito. Svaki mjesec noge kod kozmetičarke. Jedino pazusi doma...pa sam tako ovih tjedana zbog loših žileta prvi put od osnovne škole uzgojila vjeverice. Jutros sam digla ruke i proučavala, nezamislivo, a stvarno!

Koja je ono tema? Aha, društvena prihvatljivost. Šizofreno. Nije mi važna, imam svoj film, a s druge strane, potrebna mi je da ostvarim neke stvari. Koje vjerojatno neću ostvariti jer furam svoj film

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj silkica prvotno napisa Vidi poruku
    E sad si me sjetila...Ljetos kupujem u Konzumu i ispred mene porodica Njemaca u kupaćim.Prodavačica ih lijepo zamoli da sljedeći put nešto obuku preko kupaćih i oni se na nju stanu derati.Kao ako joj smeta da ne gleda.Meni je to neprihvatljivo-nemogućnost prihvaćanja nečijih pravila.A oni su vjerovatno bvi bitni jer su se izdigli iznad društvene prihvatljivosti.
    Meni nije problem prihvatiti nečija pravila.
    Ja pak jako sumnjam u motive prodavačice, kako to da je inače ne smetaju u tim istim kupaćim kad ih vidi kroz izlog. Ali naši ljudi generalno nemaju razvijen koncept puštanja drugih da žive svoj život nego se petljaju u svakakve gluposti, uključujući trivijalu kako je netko usred ljeta obučen u dućanu. Jesu platili sto su uzeli? Jesu. Jesu ometali druge? Nisu. A nije sigurno ni da su joj moralni osjećaji bili povrijeđeni prizorom nekog u kupaćim. Prema tome - liječi svoje komplekse i frustracije.

Ja sam obukla haljinu jer se ne bi osjećala ugodno da sam jedina bez nje. Ali da mi je bilo blesavo i sustinski licemjerno da je problem dok hodam pored stranaca u lobiju u kupaćem, i onda izađemo van i taj tren je odjednom sasvim ok da sam pored njih u kupaćim- je. Pogotovo u hotelu gdje svi dolaze isključivo na ljetovanje. Ali sam odlucila zanemariti moj osjecaj koliko je sve to skupa montipajtonovski i licemjerno sam navukla haljinu iz čistog konformizma (jer eto osjećam i taj pritisak). Samo evo vec 5g od tad i jos mi je svjez osjecaj apsurdnosti situacije. U kampu bez problema idem u ducan u kupaćem, jedino što imam reć na tu temu je da nije ugodno bit u mokrom pod klimom

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

[QUOTE=Zuska;3092282](Gdje su nestali lajkovi?)

(Gdje si nestala ti?)

Posljednje uređivanje od Optimist : 11.03.2019. at 08:22

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Uf, sillyme, koliko smo drugačije! Ne mogu vidjeti ljude u kupaćem kostimu nigdje osim na plaži.
    Ulazak u dućan u kupaćem je potpuno nepoštivanje ostalih ljudi, a naročito prodavača.
    Hodanje cestom u kupaćem isto tako.
    Ne radi se tu o ljepoti ili ružnoći nekog tijela, nego o tome da ga se podastire onome tko ga ne želi gledati.
    I ne mora.

Stranica 4 od 15 PrviPrvi ... 2345614 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •