Bila je tema svojedobno, evo link: http://forum.roda.hr/threads/90017-Bled-i-Bohinj . Ovdje ima i dosta preporuka za smještaj.
Mi smo na Bohinju zadnji put bili dosta davno, tako da ne mogu dati svježije preporuke što se tiče sadržaja. Ali bili smo ondje s malim djetetom (nepune 2 godine), pa s malo većim djetetom (4-5 godina) i svaki put je uživao, nisam primijetila da bi mu bilo dosadno ili da igrališta nisu dovoljno atraktivna.
Naravno, sve ovisi o tome kakve sadržaje tražite.
Kranjska Gora je također zgodan izbor, jako je child-friendly, ono što se meni ne sviđa u Kranjskoj Gori je masovnost, tj. prenakrcanost mjesta apartmanima, hotelima, smještajem. Ali vjerojatno postoje i mirnija mjesta u okolici.
Sad sam se sjetila još jednog lijepog mjesta u Sloveniji, idealnog za ljetovanja: Robanov Kot (u blizini je Logarska dolina). Smještaj ondje je uglavnom na seoskim imanjima (kmetijama) koja nude i prehranu, ima dosta sadržaja za šetnje, samo je sve skupa skromnije i manje turistički nastrojeno od Bohinja ili Kranjske Gore. Mi smo dvaput boravili ondje i uživali smo (također s djetetom predškolskog uzrasta).