Citiraj tinkilinkixyz prvotno napisa Vidi poruku
Absolutno netočno oko finansija. Vegi stil prehrani nije ništa skuplji od mesnog, čak bi rekla da obrnuto, da je 1 kg mesa dosta skuplji od 1 kg šparoga, pasulja, graha, .... Da ne pričam koliko vode i hrane se troši da se dodje do 1 kg mesa, jako puno, što nije ni ekološki, a najmanje je etično. Ta životinja se nije rodila zato da se kroz xy godina nadje na našem tanjuru.

Koliko je pogubno za okoliš kad vegan kupi mango/avokado/ananas - pa isto toliko koliko ga kupe oni koji jedu meso. Znam da je CO2 print visok pa zato redko kupujem neku egzotiku i rekla bi da o okolišu više razmišljaju ljudi kojima meso nije na meniju.

Što se tiće junk food, kao neko ko ne jede meso, ribu jaja, ne jedem ni čips, flips, smoki, harburgere i ništa što je procesirano. I da, ako budem ikada imala decu i njih ću odgajati u tom duhu.
Nisam gledala forum dosta dugo, ali i da jesam, nemam ništa novo da ti kažem što već nisam napisala na temi.
Porediti nutritivnu vrednost 1kg šparoga i 1kg mesa mi je ono- babe i žabe...
Kako god, o tebi već mislim da si trol i nemam nameru da hranim dalje to nešto u tebi što te pokreće da pišeš ovde na forumu.