Pokazuje rezultate 1 do 50 od 145

Tema: Autizam, pomoć i iskustva

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Nika86 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala Peterlin na opsežnim odgovorima. Dječak za sada dobro napreduje, al nekako kad ga usporedim sa drugim vršnjacima vidim da jako puno kaska, pa nekako sve djeluje obeshrabrujuće. Nama je sada bitno da ga uspijemo osposobiti, da bar donekle sustigne svoje vršnjake do polaska u školu.

Ne znam koliko ima smisla pričanje priča kad imam osjećaj da on ne razumije kompleksnije stvari. U slikovnici pokaže sve al naredbe ne želi izvršiti.
    Al opet, tek su mu dvije i pol godine, pa valjda ćemo uspjeti sve, nastavljamo s senzorickim i logopedskim aktivnostima.

Ako netko ima slična iskustva, voljela bih ako već tu ne želi podijeliti, da mi posalje u privatnu poruku.
    Da, slažem se, nerazumijevanje govora može biti problem. Osim ERF-a, takvim se poremećajima (nerazumijevanje govora) bavi i poliklinika Suvag. Oni za takvu djecu imaju vrtić u kojem specijalizirani radni terapeuti rade s djecom na poticanju govorno-jezičnog razvoja, a kod njih se može dobiti i kompletna obrada i terapija.

Nama su puno pomogle knjige prof. Renate Rade o poticanju govorno-jezičnog razvoja male djece i igrama bez igračaka.

Sretno i držim fige da do škole sve bude kako treba...

Nika86 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2020

Početno

Hvala na odgovoru i na pomoći. Da li imate slucajno neku stranicu gdje mogu vidjeti iskustva drugih roditelja po ovom pitanju. Engleski ili hrvatski, nije toliko bitno. Trenutno me taj govor najviše brine, jer imam osjećaj nekako kad bi taj dio savladali puno bi lakše sve ostalo išlo, odgoj u cjelini. On razumije dosta pojedinačnih riječi, al nisam sigurna koliko razumije bilo kakvu složeniju rečeničnu konstrukciju, ili samo reagira ovisno o kontekstu.
    Također, kada se igramo i zezamo ima odličan pogled očima i eye check, al ponekad ga izbjegava, npr. vozimo se autom, ja se okrenem, obratim mu se, a on me samo kratko pogleda i kaže ne ne ne, kao da ne želi da ga gledam.

Na kraju krajeva, kakav ishod možemo očekivati, nitko od terapeuta ne želi davati bilo kakve prognoze, svi su vrlo zadovoljni napretkom i suradnjom, jasno mi je da se ne žele zaletavati s ikakvim prognozama al opet, to je nešto što bih voljela znati.

Kakva su vaša iskustva s neurofeedbackom? Prošli smo 10-15 puta, al nekako nemam osjećaj da to daje ikakve rezultate, imam osjećaj da bi obična klasična senzorna terapija (na koju idemo) dala puno više rezultata, pa razmisljem da radije udvostručimo taj dio na račun neurofeedbacka.

Unaprijed hvala na odgovorima i pomoći.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •