Nema šanse roditi u Njemačkoj i proći lišo.
Kći od obiteljskih prijatelja je bila u shoppingu, prokrvarila u jednom dućanu, otpeljala ju hitna u bolnicu i tamo su ju zbrinuli.
Nakon par sati ju otpuštaju uz račun od 4000 eur koji treba platiti odmah, inače ne daju pasoš.
Starci su nekako skemijali, kartica, ovo i ono i platili. Poslije su zatražili povrat od HZZO i dobili ga, ali je u Njemačkoj trebalo platiti odmah, a nitko nije mogao znati hoće li dobiti novce natrag.
Kumovi žive u Njemačkoj. Kum je invalid sa sto problema. Između ostalog učestale upale uha. Otorinac mu nikad ne da antibiotik. Samo neke kapi i tvrdi da je to dosta.
Nije. Ja sam mu ovdje preko veze kupila antibiotik i poslala u Njemačku i otkad smo to napravili upale su stale, a do sada ih je imao desetak u dvije godine.
Općenito im je odnos i usluga u bolnicama katastrofa.
Kumi zadnji papa test nije bio dobar i ginekologica joj isključivo preko telefona kaže da kako ona zna da je to loše i šta nju briga, a ne želi joj zakazati pregled i ponovni papa test.
Ja joj kažem nek ide privatniku, kuma veli- pa tu su svi privatnici. Ja nemam kuda drugdje otići.
Sad će doći u Zg da si to obavi.
Oni razmišljaju da se vrate jer su jako razočarani i sa zdravstvom i sa školstvom i sa stanovanjem...