Mislim da si me krivo shvatila. Ja uopce ne mislim da su Nijemci hladni.

Cisto za razbibrigu kreni s njemackim. Vidi koliko ces napredovati za mjesec dana pa procijeni kako ce ti ici za 7 mjeseci pod trudovima. Pokusaj procitati neki roman na njemackom za dva mjeseca ucenja. A onda za 4 mjeseca napisi pismo samoj sebi na njemackom kako se osjecas i cega se tocno bojis. Ako ti engleski ide, pokusaj na engleskom napisati vec danas kako se osjecas, ima li u tvojoj obitelji nasljednih bolesti i kakav ti je lani bio nalaz stitnjace, bez da gledas u rjecnik. Da lakse procijenis koja razina jezika ti treba da bi netko mogao razumjeti i uvaziti tvoju zelju. Inace si i tamo u banani. Nitko te nece razumjeti.

Pokusaj realno sagledati svoju situaciju. Najbolje uz profesionalnu psiholosku pomoc i donesi realnu odluku. Ocito je moguce roditi u susjednoj zupaniji, tako da jedan problem vise ne postoji.

Usput, ja nisam smjela imati mobitel u njemackoj bolnici, da ne ometa rad uredjaja. Mislim da se sad smije, barem na vecini odjela. Ali je bio fiksni telefon u sobi. Racun si platio na izlasku.