Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Kako zamrznuti mlade mahune?

  1. #1

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,184

    Početno Kako zamrznuti mlade mahune?

    Da ih samo blanširam ili dopola prokuham? Ili na neki drugi način?
    Proljeće 2003
    Ljeto 2006
    Jesen 2008

  2. #2

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    Ja ih zblanširam i onda dobro ocijedim i obrišem i ostavim na krpi da se malo osuše.Nakon toga ih zamrznem
    Dan kad je sve postalo drugačije.... 29.06.05

  3. #3
    kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    Slavonija-Bistrinci
    Postovi
    1,423

    Početno

    iso tako :
    Ja ih zblanširam i onda dobro ocijedim i obrišem i ostavim na krpi da se malo osuše.Nakon toga ih zamrznem
    Najljepši darovi u životu
    A - 76
    N - 79

  4. #4
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,301

    Početno

    Citiraj kalimero prvotno napisa
    iso tako :
    Ja ih zblanširam i onda dobro ocijedim i obrišem i ostavim na krpi da se malo osuše.Nakon toga ih zamrznem
    ne znam što znači blanširati, , uglavnom ih prokuham 5 min u proključaloj vodi i ostavim da se ocijede i ohlade. Isto tako radim i s bižima (graškom), puno su ukusniji, i brže se skuhaju.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,323

    Početno

    eto, to znači: prokuhati.
    ali, zapravo, blanširanje je da staviš povrće u zdjelu i preliješ kipućom vodom.
    ORKA; 26.09.2002.
    ZRIN; 02.04.2008.
    Rodina savjetnica na SOS telefonu za dojenje

  6. #6

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,981

    Početno

    Blanisiranje: 4 minuta kuhanja u kipucoj (zasoljenoj vodi). U profesionalnim kuhinjama se nakon blansiranja povrce hladi u vodi s ledom kako bi se sto prije zaustavio proces vrenja i kako bi povrce zadrzalo svoju hruskavost, okus i vitamini.

  7. #7

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,184

    Početno

    vau, koja dobra informacija. Ja sam isto uvijek mislila da je blanširanje samo prelijevanje s kipućom vodom

    Idem onda to napraviti
    Proljeće 2003
    Ljeto 2006
    Jesen 2008

  8. #8

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,981

    Početno

    branka1, a mama me nije htjela pustiti na faks za hoteljerstvo - vidis kako dobro dodje

  9. #9

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    mahunama je dovoljno od 1-3 min a tvrđem povrću 4min i naravno pri zamrzavanju je bitno istisnuti zrak iz vrećke
    Dan kad je sve postalo drugačije.... 29.06.05

  10. #10
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,323

    Početno

    ja po riječniku stranih riječi.

    Maxime, možeš li otvoriti neki topic sa ovakvim savjetima ili su to neke profi tajne?
    ORKA; 26.09.2002.
    ZRIN; 02.04.2008.
    Rodina savjetnica na SOS telefonu za dojenje

  11. #11

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    apri dobro zvuči ali si u krivu mekanije povrce se stvarno toliko blansira
    Dan kad je sve postalo drugačije.... 29.06.05

  12. #12

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,184

    Početno

    Dobro, a gdje spadaju mahune olovčice? U tvrđe povrće? znači, 3-4 minute? I onda nakon hlađenja u vodi s ledom isto se tako ocijede i osuše te zamrznu?
    Proljeće 2003
    Ljeto 2006
    Jesen 2008

  13. #13

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    3,184

    Početno

    E, da, i bio bi super taj topic tips & tricks
    Proljeće 2003
    Ljeto 2006
    Jesen 2008

  14. #14

    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    AgRaM
    Postovi
    2,692

    Početno

    mahune idu u mekše a npr.mrkva u tvrđe
    Dan kad je sve postalo drugačije.... 29.06.05

  15. #15

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    Zagreb, Maksimir
    Postovi
    109

    Početno

    A zašto se ne mogu staviti samo očišćene u zamrzivač?
    Ja kupim na tržnici i ostavim za sljedećih desetak dana u nekoliko navrata za ćušpajz svojem djetetu koje ih voli?
    Što im fali ako su samo smrznute?
    Bez blanširanja i ostalog tralala?

  16. #16
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,301

    Početno

    mami, za mahune ne znam, ali reciko kod graška je meni nevjerojatnarazlika kad iz leda stavim kuhati one "blanširane" odnosno prethodno prokuhane, ili one koje su sirovi zamrznuti. Ovi prvi se skuhaju za čas, i imaju onaj okus i svježinu kao da su mladi, što se za ove druge ne bi moglo nikako reći. Ali to je sve individualno...

  17. #17
    emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    3,796

    Početno

    meni su svake smrznute mahune (i one kupovne, i iz domace radinosti) kad ih skuham ko karton :/
    Rodina savjetnica za dojenje
    S (98.) i N (02.)

    "Oni su mali, ali su veliki, odnosno hoću reći, nisu više mali, ali su dosta veliki da ne budu mali"

  18. #18
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    8,715

    Početno

    ovisi u kojem obliku se blanšira . ako imaš mrkvu na kolutiće - onda je ona skoro kuhana za 4 minute. treba puno manje. ja pustim da prebaci 2-3 "ključa", izvadim i stavim pod hladnu vodu. osušim, popakiram u vrećice. zrak se može izvući tako da u vrećicu stavite slamku - i izvlačite zrak. nakon toga staviti onu žicu...

    ako se povrće samo smrzne (bez blanširanja) - ono je "gumeno" kad se skuha. razvlači se po ustima ko žvaka (bljak).

    ja mahune očistim, ako su dugačke narežem na manje komade - i izblanširam na ovaj način. pakiram po vrećicama koliko mi treba za porciju.

  19. #19
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    8,715

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    meni su svake smrznute mahune (i one kupovne, i iz domace radinosti) kad ih skuham ko karton :/
    ja mahune kuham samo za salatu (ne volim čušpajz). stavim u vodu malo ulja, i češnjaka.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •