Zanima me je li moguce da osoba koja si zeli ostaviti mogucnost dobijanja bioloskog potomstva zamrzne jajne stanice u Hrvatskoj koje bi onda kasnije mogle biti oplodjene? Znaci, je li to IKAKO moguce ili se mora odmah i oploditi, tj. nema "cekanja"? Koliko kuzim, prema onom novom zakonu, cl.10.2. moze dakle i osoba koja nije u braku ali se spominje lijecenje neplodnosti. Sto ako nema toga - neplodnosti, niti braka, niti zelje za oplodnjom odmah, vec samo zelim ostaviti jajne stanice za kasnije, posto ih kasnije necu moci koristiti, a poslije ih cak mozda ne bude ni bilo vise. Je li to nesto sto mogu pitati svoju dr.opce prakse ili kako? I ako je moguce, pokriva li to HZZO/dopunsko? Ako ne, gdje se mogu naci cijene?

Takodjer, u Zagrebu, ima li neko jedinstveno mjesto gdje se radi to zamrzavanje, ili to ima u svim bolnicama? Ako da, je li neka na glasu kao najbolja mozda?

Hvala svima unaprijed na odgovorima, stvarno se nadam da je ovo ipak moguce i da cu mozda jednog dana imati i dijete koje je i genetski moje