Dakle, sve sam rekla u naslovu topica pa, ako tko zna, bila bih zahvalna za info. Unapred hvala.
Printable View
Dakle, sve sam rekla u naslovu topica pa, ako tko zna, bila bih zahvalna za info. Unapred hvala.
Koliko ja znam trenutno nigdje jer je povučen :?
ja sam cula da se nece moci kupiti u apotekama nego ce biti samo kod doktora i da bi trebao doci krajem ovoga mjeseca.
Da ne bi bilo zabune: Priorix nije povučen već su sve zalihe stare pošiljke rasprodane a nova još nije puštena u prodaju jer se čeka završetak analize.Citiraj:
trenutno nigdje jer je povučen
Jucer sam natjerala svoju sestru da se raspita kad bude zvala veledrogerije i u Oktalfarmi su joj rekli da ga očekuju na tržištu oko Nove godine. inače kao što je mamanatali rekla nije povučen već je na preregistraciji jer su izmjenili jednu od supstancija u cijepivu. više o svemu ima na ovom topiku http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=11674. inače kejt mislim da imate vremena s obzirom da Ela nema još godinu, a mi smo još i stariji. jedino koliko se sjećam rekla si da mora u jaslice pa je to potenicijalno problem. inače mi smo onj drugi puzač s Rokovog rođendana :lol:
Mi smo ga bili naručili u ljekarni na Horvaćanskoj, u shopping centru ispod Baschiere 2. Nism sigurna kako se zove ljekarna, Mandić ili tako nešto. Ali to je bilo prije više od pola godine. Koštao je nešto preko 200 kn.
Moglo ga se naručiti u ljekarni na Dolcu, ali npr. naša pedijatrica je odbila cijepiti s tim jer nije imalo markicu HZZJ, jer je to direktni uvoz po zahtjevu. Provjeri sa svojojm pedijatricom prije nego naručiš. Mi smo onda cijepili kod Sabola, ali tamo košta 800kn (pregled i cijepljenje).
na dolcu više nemaju; naružbe ne primaju jer ne znaju kad će ga opet imat
moramo u jaslice i očekujem problem tj. da ćemo ju morat cijepit MoPaRu-om, budući Priorixa nema
daedi, kod sabola priorixa ima ?
spajalica, dakle :lol:
Ja sam prije par dana kupila Priorix na Dolcu. Cijena je 210,00 kn. Nisam trebala naručivati jer su imali u ljekarni.
kada točnije...ja sam nazivala u par navrata zadnjih nekoliko tjedana i ništa :?Citiraj:
Dam-Dam prvotno napisa
kejt i kod nas je izgledalo da će biti problema sa potvrdom za jaslice...kad smo išli po uputnicu za pretrage za dobiti zdravstveni list pedijatricaje inzistirala da se ivan cijepi, bila sam uvjerena da nam neće dati zdravstveni list, rekla sam joj da ćemo pričekati da stigne priorix, nije bila presretna, željela me uvjeriti da nije nikada imala slučaj sa nekom lošom reakcijom, uglavnom razgovor baš nije bio ugodan
sljedeći put kad sam došla niti riječi o cijepljenju, samo je sestra napomenula da nabavimo cjepivo i dođemo
prije neki dan ivan se razbolio i opet smo moirali kod pedijatrice...opet ni riječi...to je tak valjda kad malo pokažeš zube ali i pokažeš da si u nešto upućena...barem je bilo kod nas
držim fige da bude i kod vas! :heart:
Ja sam čula da se može cijepiti u Sloveniji. Najpraktičnije u Brežicama. Tamo cijepe srijedom. Treba se prije telefonski najaviti, a košta 200kn.
Moj pedijatar je to odobrio.
Zečica, molim te detaljnije
najnovija informacija je da do siječnja ništa od priorixa u Hr :cry:
i moja pedica salje k tom pedijatru u Brezice (mozda ih ima vise) ali cujem da su mame zadovoljne
Ivonna, znaš detalje? Imaš neki kontakt?
Prije otprilike tjedan dana, onaj prošli tjedan, nemogu naći račun tako da vidim točan datum.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
mogu danas nazvat pedicu i pitatiCitiraj:
Kejt prvotno napisa
Mi smo se cijepili u 5.mj.Citiraj:
Kejt prvotno napisa
Da li ga jos uvijek imaju, ne znam.
Ivonna, ako ti neće bit problem, ajde, molim te, provjeri s pedijatricom pa javi, ja još nigdje ništa nisam iskopala
Pusa i thnx unapred
Dom zdravlja Brezice, prizemlje
Dr. Lipovsek
tel 00386-749-624-95
sistematski pregled i cijepljenje je 200kn. Dr. da markicu koju onda treba odnijeti pedijatru da nalijepi u knjizicu cijepljenja
nadam se da sam pomogla
Kejt, ako budeš išla, javi kak je bilo. Mi isto planiramo tamo,ali nama nije hitno
Ivonna, hvala ti
Annie, javit ću
super, kada opet krene pritisak za cijepljenje i mi ćemo put Brežica :heart:
kejt i druge cure javite kak je prošlo, da ćujemo iz prve ruke
Nije vas malo strah ici cjepiti kod "nepoznatog" pedijatra??? Mislim pedijatar treba prije cjepljenja detaljno pregledati dijete, znati njegovu povijest bolesti i sl. Ja sam nekako nerado otisla kod Sabola jer ipak je on nas samo "izvanredni" pedijatar kod kojeg smo kontrolirali motoriku. Tamo sam trazila da je cijepi doktorica koja je spec. pulmolog, jer je Sabol ipak vise za motoriku, a ne za opcu pedijatriju.
Pod nepoznati pedijatar mislila sam na pedijatra u Brezicama - ipak je to druga drzava, ako dobije neku reakciju, nekako mi je to prekomplicirano???
Deadi, razmišljam i u tom smjeru ...
Ako mi je alternativa MoPaRu, ne znam ni sama što je gore
Imamo još nešto vremena pa ćemo vagat ...
Danas u 16 h na Plavom radiju bit će nešto o nestašici Priorixa u Zagrebu.
evo jucer je sogi sa necakom bila u Brežicama na cijepljenju, u sat vremena koliko su bili kaze da je 5 parova iz hrvatske dovelo klince na cijepljenje
platili su 300 kn, ostali su 20 min nakon cijepljenja u blizini da ne bi bilo reakcije
Ne znam, to nekak ne lezi. Pitam se pa koji to pedijatar prima dijete iz druge drzave na cijepljenje, bez uvida u njegov karton.
Nije mi se svidjalo sto se mi kod Sabola, donijela sam sa sobom hrpu papira i sve prastare nalaze i otpusnice, i opet bi radje da ju je htjela cijepiti stalna pedijatrica.
budući nam u jaslicama ne uvjetuju, čekat ćemo da se priorix pojavi u zg i da ju cijepi njezina ped.
svakako se slažem da je to najpametnije ali kad nema druge meni je drago da postoji alternativa (nije mi jasno što bi to iz kartona bilo važno u odluci pedijatra da na primjer ne cijepi dijeteCitiraj:
Deaedi prvotno napisa
da postoji npr. povijest preosjetljivosti djeteta na neko cjepivo to bih naravno istaknula ali za sve drugo što piše u kartonu ne vidim važnost) :?
kejt, vi stvarno imate vremena, moj nećak 18. puni dvije godine i trebalo je to obaviti i nema vremena čekati 1. mjesec ako se i onda pojavi...navodno je tu ali mora proći dodatna ispitivanja :? sve mi se čini da samo odugovlače
naravno, yasmin
i ja sam, kad sam mislila da neke treće opcije nema nego ili MoPaRu ili Brežice, bila spremna otići tamo
Ja sam L. cijepila kod Sabola prije 3 mjeseca.
Probajte nazvati imaju li još Priorixa.
:/
Jel' može onda to "slovensko" cijepljenje biti evidentirano u djetetovoj knjižici cjepljenja?
Smiju li strani pedijatri išta upisivati u nju, a i želi li djetetov redovni pedijatar upisati cjepljenje obavljeno izvan RH?
ovisi o pedijatru, šogi je prije nego se uputila u brežice nazvala pedijatricu i ova je rekla o.k.Citiraj:
Dalm@ prvotno napisa
tamo je dobila markicu sa cjepiva i potvrdu, mislim da će pedijatrica sama upisati u knjižicu
ja svojoj još nisam otkrila plan, imala sam i prije sukobe s njom pa sam spremna i na ovaj, ipak radi se o mojem djetetu i njegovoj dobrobiti, nisam pobornik necijepljenja ali jesam da dijete dobije što bolje cjepivo, uostalom to je odluka koju sama donosim, što ona ima s tim osim što me ne mora po miljonti put pitati kad ću cjepiti dijete ili eventualno strepiti što bi se njoj moglo dogoditi jer ima pacijenta koje nije redovno cijepljeno
negdje sam pročitala koliko naplaćuje i to mi se nikako ne sviđa :evil:Citiraj:
bibai prvotno napisa
mislim da nikakvim sistematskim on meni ne može garantirati da dijete neće imati reakciju, a to je vjerojatno ono čega se svi bojimo, uostalom i on ga nabavlja izvan Hrvatske, ako ovdje već mjesecima nije u prodaji...
e sad, malo je problematično što Slovenija jest druga država, ali...cjepivo je cjepivo, i na kraju krajeva bitno je samo je li dijete cijepljeno ili ne, e tak ja rezoniram
ima li još neku konkretnu ideju zašto bi to mogao biti problem?
Kada smo mi cijepili, cjepivo je bili s markicom HZJZ, dakle nije bilo iz uvoza.Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Ne, nemam nikakvu pametnu da ti kazem, osim da je SLO druga drzava. Nekome je to argument, nekome ne.
ma znam, ali zanima me koje točno probleme bih mogla imati zbog toga, ja nemam ideje, ako netko ima nek nek mi opiše koji mogući scenarij?!Citiraj:
osim da je SLO druga drzava. Nekome je to argument, nekome ne.
cure, danas sam zvala svoju pedicu i rekla je da priorix stize iza 18.12.
mi mozemo nabaviti priorix i oni bi ga dostavili direktno u ambulantu (odredjena temperatura i sl.) ali moja pedica ne da. kaze da se tako ne smije cijepiti, a kako i zasto onda drugi narucuju od one ljekarne na dolcu be pol frke i njihove pedice daju? nasa pedica je super ali sve samo kako ona veli, i ja sam razmisljala o brezicama ali frka mi je da ona nece dati svoj ok
gdje ga možete nabaviti i tko bi ga dostavio?Citiraj:
Zeki prvotno napisa
naša pedijatrica bi ga cijepila, ako neće tvoja nađi neku koja hoće,
na kraju krajeva važno je da je dijte cijepljeno a ne tko ga cijepi
evo i dr. Richter sa Srebrenjaka se jednoj mami na cybermedu ponudio da će cijepiti dijete sa donešenim cijepivom ako pedijatrica neće
od kuda info da će od 18.12. biti u prodaji?