Jane Carera Matrix AS/košara
cure, šefice od znanja, ali i one koje ju koriste molim Vas da mi kažete mane i prednosti ove AS/košare
da li je stvarno toliko teško montirati ju kao AS
da li je stvarno toliko "sjedeća" kad se montira kao AS
Da sli su pojasi zaista prekratki kad ju se ide montirati kao AS
Da li se po zakonu smije koristiti kao "putni krevetić" na zadnjem sjedalu umjesto kao AS
otovrila se vrlo žučna rasprava oko ove sjedalice pa me jako zanima što ćete vi reči...hitno je!
Re: Jane Carera Matrix AS/košara
Citiraj:
brane prvotno napisa
ovdje ništa novo. sjećam se da smo se u jednom autu patili mislim 45min da ju montiramo i nismo uspjeli. u par navrat smo ju montirali sa ne posebnim mukama, rekla bi zadovoljavajuće. možda smo ju jednom i 'zacementirali' ne sjećam se točno
Citiraj:
brane prvotno napisa
ništa posebno nego i druge. ipak bi rekla da ima nešto više lufta ako ju treba podložiti sa dekicom, ali izvedivo je
Citiraj:
brane prvotno napisa
ne bi rekla (mada možda postoji i takav slučaj). istina je da pojasi imaju malo čudnu putanju pa tto zna zezati. naime bedreni pojas ne ide preko sjedalice nego se provlači kroz kuke ispood sjedalice. kod sjedalica do 10/13kg prekratki pojas je uglavnom prednost kod montaže. naime kroz sjedalicu se provuku pojasi tamo gdje trebaju ići i onda se sjedalica utiskuje.
Citiraj:
brane prvotno napisa
Da li se po zakonu smije koristiti kao "putni krevetić" na zadnjem sjedalu umjesto kao AS
zakon oko ovoga ne bi smio raditi probleme jer u njemu stoji da AS treba biti odgovarajuća i sa attestom (to kaže pravilnik...). tako ako je AS potrebna kao krevetić, a ovaj JE napravljen i u svrhu prijevoza djeteta u automobilu, ne bi trebaloo biti problema.
Citiraj:
brane prvotno napisa
mane i prednosti ove AS/košare
prednost ove AS/odnosno košare, rekla bi, da je u tome što je do nedavno bio jedini autokrevetić koji se mogao kupiti kod nas. autokrevetić je potreban isključivoo za bebe male porođajne težine i nedonooščad koja imaju zdravstvenih problema sa disanjem. to utvrđuje liječnik.
još jedna prednost je praktičnost za one roditelje kojima je potrebna i košara za bebe. u ovoj kombinaciji imaju sve: kolica, koššaru i autosjedalicu.
po mojem, glavna mana je upravo i ta mogućnost da se ta AS može koristiti i kao autokrevetić za bebe do 10kg. rekla bi da to dovodi do prečestog korištenja te opcije. na to navode i trgovci (needucirani) ali i proizvođač.
bez obzira na praktičnost, najsigurniji način prevoženja djeteta je pod kutem od 45-60 stupnjeva u AS montiranoj suprotno smjeru vožnje i na sttražnjem sjedalu.
Citiraj:
Strippy prvotno napisa
još uvijek je koristimo u "krevetić" varijanti
:(
Citiraj:
Inesica prvotno napisa
bez obzira na praktičnost, najsigurniji način prevoženja djeteta je pod kutem od 45-60 stupnjeva u AS montiranoj suprotno smjeru vožnje i na stražnjem sjedalu.
Citiraj:
brane prvotno napisa
cure, šefice od znanja, ali i one koje ju koriste molim Vas da mi kažete mane i prednosti ove AS/košare
otovrila se vrlo žučna rasprava oko ove sjedalice pa me jako zanima što ćete vi reči...hitno je!
Mane:
1. Preteška je za nosiljku/košaru (5kg)
2. Problematično montiranje na kolica, najviše zbog težine
3. Ako je beba velika, brzo joj postane uska dok se koristi u funkciji košare
4. Komplicirana instalacija u auto
5. Kao autosjedalica je zaradila dosta loše ocjene u ADAC-ovim i OEMTC-ovim testovima
Prednosti:
1. U jednom elementu imate autosjedalicu/nosiljku i košaru
Eto, to je ukratko iz mog iskustva :)