Kako beba izađe iz trbuha?
Curica mi ima 6 i pol godina, predškolac je.
Budući da sam ja nedavno rodila, ona me pitala kako beba izađe iz trbuha? A ja, da joj ne radim šokove, (već je čujem: pa kako iz koke?... ja nikad neću roditi bebu i slično...)počela pa doktor, pa bolnica, ovo pa ono...i na kraju joj kažem to ćeš ti sve lijepo učiti u školi.
Pita mene mudrica: a jesi li ti to učila u školi?
Jesam, naravno! spasila se ja, kad će ti ona na to: pa onda mi reci!! :oops: :lol:
Što ste vi rekli?
Re: Kako beba izađe iz trbuha?
Citiraj:
Gemini prvotno napisa
Curica mi ima 6 i pol godina, predškolac je.
Budući da sam ja nedavno rodila, ona me pitala kako beba izađe iz trbuha? A ja, da joj ne radim šokove, (već je čujem: pa kako iz koke?... ja nikad neću roditi bebu i slično...)počela pa doktor, pa bolnica, ovo pa ono...i na kraju joj kažem to ćeš ti sve lijepo učiti u školi.
Pita mene mudrica: a jesi li ti to učila u školi?
Jesam, naravno! spasila se ja, kad će ti ona na to: pa onda mi reci!! :oops: :lol:
Što ste vi rekli?
Moji imaju 5 i 7 godina.
Objasnila sam im (poceli smo jos davno) da beba raste u misicu koji se zove maternica i koji raste kako beba raste. Kad beba dovoljno naraste, misic se pocinje stiskati (to zovemo trudovi) i izguravati bebu u nesto kao cijev koja se zove rodnica (ili vagina) i s jedne strane je spojena s maternicom a s druge ima rupu kroz koju beba izade van. Ta rupa se nalazi u maminom medunozju, pored rupice kroz koju mama piski (mokri). I usput bi iskoristila priliku i objasnila da je i ona ima, i maternicu i rodnicu i gdje je njen otvor.