Dakle, uzimate li kakve vitamine, bar u ovo zimsko doba? Ili se samo trpate voće i povrćem? 8)
Ja pijem prenatal.
Printable View
Dakle, uzimate li kakve vitamine, bar u ovo zimsko doba? Ili se samo trpate voće i povrćem? 8)
Ja pijem prenatal.
Nisam baš neki ljubitelj voća i povrća, ne volim niti mliječne prozvode, pa uzimam prenatal i kalcij, ali ne baš svaki dan.
voće, povrće i prenatal :heart:
ponekad, a kad se sjetim uzmem i spirulinu
ja ne uzimam vitamine
Ne uzimam ni ja ali trebala bihCitiraj:
anjica prvotno napisa
Prenatal i pokušavam se što zdravije hraniti.
voće, povrće i prenatal (ne baš redovito prenatal)
Ja prenatal, omega 3 i fluor (kad se sjetim), ali se ne mogu pohvaliti zdravom prehranom. Za vrijeme trudnoće sam jela uglavnom samo voće i povrće pa sad nadoknađujem sve propuštene kalorije.
ne uzimam nista. :)
A kaj to je prenetal?
Sto se voca i povrca tice..po zimi uglavnom ima tak bljutav okus,fuj.
Pijem neki multivitamine i odnedavno kalcij..ne pijem redovito. Mozda bi trebala :/
Prenatal i omega-3.
Ništa.
Trudim se hraniti raznovrsno.
Ništa.
Svaki put (točnije 7 puta kojih se sjećam) kad uzmem vitamin, dan kasnije se probudim prehlađena. :/ Onda odustanem.
I pri tome ne mislim na neke jeftine loše.. nego twinlabove, kalove, magmu, spirulinu... bilo što. Moj organizam ne želi suplemente vitamina iz nekog razloga.
prenatal i fluoronatril
Twinlabov Prenatal
Retha,
prenatal nisi pila ni u trudnoći? To ti je vitamniski pripravak za trudnice i doijilje.
Ja prije zaboravila reći da cuclam i fluornatril. Mislila sam i omega3, ali si mažem margić s time :lol:
Nakon lošeg iskustva u trudnoći, ne pada mi na pamet piti prenatal. Ali klopam naranče i često je zelenjava na meniju 8)
Ni ja ne uzimam nista dodatno. Nakon cetiri i po godine dojenja i sada u trecoj trudnoci, krvna slika i dalje bez greske. (a prehrana mi nije bas savrsena :oops: )
Ne uzimam ništa, osim tu i tamo čašu cedevite :lol:
ne pijem nista, ni u trudnoci, ni kod dojenja, a ni u kombinaciji trudnoca + dojenje :mrgreen:
Također se i meni nakon 2 god i 8 mj krvna grupa bitno poboljšala. Pripisujem to činjenici da preko godinu dana nisam imala m.
Ja jedva da i jedem a kamoli bilo sta drugo, ali baba ko da ruca kvasac :lol: a ne mlekce.Sve je individualno.
Ništa ne pijem niti se zdravo hranim. Ne znam zašto to uopće pišem, nije za pohvalu.
:lol: :lol:Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
jedem svako vece salatu sa domacim neprskanim limunom i domacim maslinovim uljem. brijem u glavi da je to moj koktel zdravlja :mrgreen:
mrzim tablete.
A ja sam sad ogladnila :lol:
Nego, gdje da nabavim fluor? Ima neko ime i u kojem obliku (za mene)?
Fluornatril, tabletice od 1 mg, Belupo, imaš u ljekarnama.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
one tabletice flournatril, kaj smo cuclali u prvim razredima, košta cca 15 kn u ljekarni
Pa imate fluor u pasti za zube.
Ma okej je to, ali ja sam htjela nešto što će preko mog mlijeka koristiti malcu i njegovim zubima jer u Kroejši još uvijek voda iz pipe (slavine) nije baš neka, a fluora u njoj nema ili ima u tragovima..Citiraj:
Zorana prvotno napisa
Tnx cure :)
ne uzimam nista i veliki sam protivnik prenatala i slicnih proizvoda gdje su svi vitamini u jednom jer visak vitamina steti isto tolik koliko i manjak...dok sam bila trudna uzimala sam kalcij i zeljezo...ali obadvoje mi je ginekolog dao...kalcij jer sam mrsava, a zeljezo na osnovu krvne slike...ostalo mi je rekao da mi nije potrebno....
Pa taj fluonatril, ti ga cuclaš svako veče prije spavanja i on se super izlučuje u mlijeko, samo zatraži za odrasle.
ja sam do unatrag 3 mjeseca pila prenatal od twlaba i magnezij, jer sam imala grčeve u listovima. nastojim se zdravo hraniti.
sad više ne pijem ništa, jer mi je dojadilo. ima novi centrumov vitamin za trudnice i dojilje.
Ja pitala 2 stomatologa, oba su mi rekla da nema dokaza da fluor u tabletama djeluje, i više se ne preporuča nikome (ni trudnicama, ni dojiljama, ni djeci). Potvrđena je djelotvornost jedino kod premazivanja zubi fluorom (Aminfluorid žele).Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
nekad sam pila prenatal ali sam prestala. sada se trudim jest zdravije (citaj-manje slatkog, ostalo je i inace bilo ok.) znaci ono sezonska hrana, po mogucnosti domaca. citala sam negdje da kalcija ima u tvrdoj vodi, a zagrebacka voda spada u skupinu "jako tvrdih voda". tako da pijem vodu iz pipe, osim sira mlijeka i jogurta. e da, i riblje ulje. s okusom mente. osjecam se super. valjda je to dosta.
[/quote]
Ja pitala 2 stomatologa, oba su mi rekla da nema dokaza da fluor u tabletama djeluje, i više se ne preporuča nikome (ni trudnicama, ni dojiljama, ni djeci). Potvrđena je djelotvornost jedino kod premazivanja zubi fluorom (Aminfluorid žele).[/quote]
No, evo ti ga sad!
Ja bila kod zubara u listopadu i ona meni veli da je ok cuclati fluonatril i za bebu kroz mlijeko i za moje zube.
:/
Ja u trudnoći nisam ništa uzimala. Držala sam se zdravog života. Jela sam puno voća, povrća i ribe. Smatrala sam da mi nije potrebno unositi nikakve kemikalije u tijelo kad se to može riješiti na bolji način.
Nakon poroda počela sam se užasno linjati. Kosa je počela toliko padati da sam se strašno prestrašila. Mislila sam da ću se jedno jutro probuditi ćelava. A kako dojim više manje pazim šta jedem tako da sam se nakon 2. mj. odlučila ipak kupiti neke vitamine. Tako da sada pijem Vita Mom.
Curke jel' vi jedete naranče, kupus, zelje, gljive itd.?
U knjižici "Moja prva godina" što smo dobili u rodilištu piše da dojilje trebaju piti fluor, a to su mi preporučile u trudnoći i liječnica opće prakse i ginekologinja (neovisno jedna o drugoj), pa sada ti znaj što je točno. Ja ne jedem kupus, grah i sl. Naranče sam jela u većim količinama, ali kad sam pročitala da i one izazivaju grčeve prestala sam, pojedem tu i tamo koju. Trenutno sam u fazi očajanja jer mi se čini niti jedna od namirnica koje se sada u zimi jedu nije za dojilje. Eh, da i meni od poroda užasno opada kosa, ali negdje sam pročitala da je to normalno.Citiraj:
Riana prvotno napisa
Njet,nisam pila prenetal. Pila sam neke Materna vitamine,takoder za trudnice i dojilice. To mi je dala ginekologica..jerbo sam povracala,rusila se i bila premrsava..Nisam ih pila svakodnevno,ali sam ih pila puno vise nego sto se sad sjetim popit vitamine.Citiraj:
Riana prvotno napisa
Sto se zdrave prehrane tice,nisam bas sigurna da ovo voce i povrce koje ja tu mogu kupit po zimi obiluje prirodnim vitaminima.. :/