Znam da je nekad bilo nešto o samo provjeri otvorenosti,ali nikako ne mogu naći.
Zna li tko da li mogu sama provjeriti da li sam otvorena i kako? 8ili molim post gdje se o tome pisalo).
:* svima
Printable View
Znam da je nekad bilo nešto o samo provjeri otvorenosti,ali nikako ne mogu naći.
Zna li tko da li mogu sama provjeriti da li sam otvorena i kako? 8ili molim post gdje se o tome pisalo).
:* svima
nisam baš sigurna da možeš sama to provjeriti :?
zašto te to brine?
kad ti je slijedeći gin. pregled?
(ja sam od 4-og mjeseca trudnoće bila otvorena 2 prsta i tako do kraja)
ni ja :/Citiraj:
ana-blizanci prvotno napisa
Nemoj to raditi, možeš još i neku bakteriju prenijeti na cerviks. Ako sumnjaš da si se počela otvarati, ili da nešto nije u redu, otiđi ginekologu.
Ma brine me jer sam se u 1. trudnoći dosta rano otvorila (6. mj.) s tim da se nisam naprezala nikak osim šetnje.
Sad je stvar drugačija. Imam bebu od 9 kg (ili više) koju pio cijele dane moram nanašati (od jutra do 15h),j jer inače jako plače pa mi ju je žao. Bojim se da se ne otvorim i ne izgubim bebu zbog toga. Zato me zanimalo. Na pregled idem u petak, ali onda opet mjesec dana ništa od pregleda (a u tih mjesec dana opet može biti svašta). Zato se malo brinem.... :(
Evita, ja bih ti savjetovala da izbjegavaš dizanje bebe kolikogod je to moguće. Iako su me svi upozoravali da ne smijem, ja sam svoju malu nećaku znala tu i tamo prošvercati u naručaj (10 kg). Ne mogu tvrditi da je to uzrok, ali evo me na strogom mirovanju od 25. tj., otvorena 1 prst. Čuvaj se :love:
mayda,ja imam jednog od 15 kg i jednu od 19 kg,oba dva ih čuvam jer mi ih je žao :cry: ,otvorena sam za vrh prsta,sa svakodnevnim bh kontrakcijama,ne moram mirovati i trudna 27 tjedana-ne znači da ti je to jer si par puta uzela nećaku na ruke.Ali,opet,svaka žena je priča za sebe-možda tebi šteti ono što je meni normalno :)
škorpion, ma ne vjerujem niti ja da je to što sam nekoliko puta digla malu cvrčkicu uzrokovalo moje probleme, ali ipak bih bila mirnija da nisam. Meni se čini da što se tiče strogog mirovanja puno ovisi o ginek., a kod mene s obzirom da sam IVF trudnica, k tome ne baš u cvijetu mladosti - punih 35!, vjerovatno dr. puše na hladno.
Svima želim mirnu i što bezbrižniju trudnoću! :love:
pokušavam je čim manje čuvati,ali kad ne mogu sluišati kako cijele dane plače,pa je onda ipak trebam podići i nositi...
Sutra idem doc pa budemo vidli u kakvom sam stanju dole :mrgreen:
iskreno... po prvi puta čujem za samopregled otvorenosti!!! :shock: :? I svaki vaginalni pregled kod doktora je pomalo rizičan kod otvorenosti zbog mogućnosti prenošenja infekcije i pospješivanja otvaranja, ppogotovo ukoliko to sama sebi radi nestručna osoba. Ja sam bila hospitalizirana 5 tjedana zbog otvaranja i nisu me upravo zbog gore navedenih razloga htjeli pregledavati, samo UZV-om. Svaka trudnica je individua, neke se otvore na početku trudnoće i tako ostaju do kraja, neke se progresivno otvaraju. Ovisi što je uzrok otvorenosti. Ja bih svakome savjetovala mirovanje i sustezanje od svih težih poslova. Ja sam sa 29 tj bila otvorena 2cm i pod strogim ležanjem u bolnici, do wc-a i nazad i jela sam ležećki... Sa 34 tj bila otvorena 7 cm i rodila. Zato cure ne paničite ali pazite se!
iskreno,ja samu prvoj trudnoci npipala da sa otvorena.i u ovoj.
u prvoj sam zarko nakon duze vremena pozeljela seks sa svojim muzem i nikako mi nije bilo jasno zasto tako boli.gurnula sam prst da opipam grlic i njega doslovno ko da nije bilo..drugi dan je potvrdjeno da sam uloziva za prst.to je bio negdje 6-7 mj. trudnoce.
ova trudnoca isti slucaj,skuzila u krevetu.samo vec s mjesec i pol!!ali ovaj put samo za vrsak prsta.a imala sam i stezanja od samog starta.od onda mirujem.
nemoj me krivo shvatiti,nisam si gurala prste duboko unutra ko na pregledu,samo sam njezno presla po grlicu koji je bio dosta omeksan,nije bilo tvrdog prstena koji bi trebao tu biti.
svejedno-radje neka ti to doktor odredi.ulozivost u drugoj trudnoci cesto se tretira kao normalnija pojava.
Danas sam otisla kod privatnog doc kad ono nalaz cerviks skracen, prohodan za prst do unutarnjeg usca, strogo mirovanje. jel koja zna koliko je to za prst i jel prohodnost otvorenost ili ulozivost?
Znači da si se počela otvarati, ali se unutarnje ušće još drži (nije otvoreno). 1 prst je, otprilike, 1,5-2 cm (valjda ovisi čiji prst :/ ).Citiraj:
mirnic prvotno napisa
Meni je od 24. tjedna preporuka bila mirovanje jer sam bila uloživa za vršak prsta i skraćen cerviks. Mirovala sam mjesec dana, a onda polako počela šeteti. Došla sam do 40 + 6 i u tolikoj sam formi da mogu proći 400 stepenica bez problema, vježbam, a otvorena sam samo prst. Pa sad budi pametan. :?Citiraj:
mirnic prvotno napisa
meni su u 24. tjednu napravili serklažu jer sam bila prst otvorena ,a cerviks skraćen!a zatim strogo mirovanje!
stvarno miruj. ništa ne diži i ne radi. probaj angažirati bake ili nekog bliskog oko bebice. čuvaj se!!!
veliki pozdrav!!!
A zašto meni ne naprave serklažu ili ne poduzmu nešto??? Pa meni su otvorena oba dva ušća za prst i može se doći do bebe! Nego su mi samo propisali normabele i mg!Citiraj:
zlatokosa prvotno napisa
Da li netko zna postoji li na forumu koja žena po zanimanju ginekolog?
Ja idem na serklažu, a uloživa sam jagodicu prsta. I to uz strogo mirovanje.
Međutim, moja doktorica ne želi riskirati, kaže da mi je cervix dosta
slab i nije sigurna da bi izdržao do kraja trudnoće. Tek sam 19+1.
ja sam isto otvorena za vrh prsta, cerviks skraćen na manje od 1/2 članka,i doktor se premišlja oče li me poslati na serklažu.na kraju ipak nije, a ja se više nisam otvarala.sad se nadam da ću za 3 tj moći izaći malo vani jer sam na strogom mirovanju od 17 tj.
Moj Filipić je isto desetak kila. Nosim ga kad ponekad, ali dosta puta ga moram dignut. Prokrvarila sam u 7. tjednu. Ginekolog je rekao da dizanje i nošenje nema veze s tim :? . Pa sad ti znaj....
Ja još ne krvarim ali je doc rekla da sam se otvorila zbog dizanja bebe. Isto ima sad oko 10 kg.Citiraj:
ruby prvotno napisa
Ali kako da znam da joj se moram javiti (rekla je ako bude kakvih problema). Ne znam na što je mislila (zaboravila sam je pitati), možda je mislila na krvarenje ili?
I ja sam na mirovanju, uloživa za jagodicu, kontrola za tri tjedna s napomenom da se javim ranije ako bude kakvih problema ....
Smatram da se pod tim misli na česte kontrakcije ...koje ja u biti ne znam ni prepoznati - nekad stvarno mislim da sam glupa il šta... jače bolove u donjem djelu trbuha ili grčeve te uz to tupa bol u donjem djelu leđa, krvarenje ...
Uglavnom ja sam luda od svega toga i strašno sam postala depresivna ... samo mi se plaće i ne mogu se ničim zaokupit tako da mi dani idu užasno sporo ... samo razmišljam i molim boga da sve bude ok i tako iz dana u dan...
Znam da to nije dobro ni za bebača ni za mene al si jednostavno ne mogu pomoći ...
2 pregleda prije- uloživa vrh prsta: gin rekla ništa strašno...
pregled prije- uloživa članak, isto ništa strašno- nikakvo posebno mirovanje..
jučer: i ušće uloživo- preporučen mirniji tempo.
Just me, i mene je jučer malo uhvatila tuga ali sigurna sam da neću imati nikakvih problema: masu je cura i prenijelo a bile su puno otvorenije od nas dvije. Koliko sam shvatila, doktori uvijek kažu ako ovo- ako ono, kontrola ranije ili trčati na hitnu... Čuj, meni je moja još prošli puta rekla da pripremim stvari za bolnicu u slučaju da... a bila sam 29. tjedan. No ona je jednostavno štreber i oprezan ginekolog.
Ne daj se crnim mislima. Puno nas ima sa sličnim a i gorim dijagnozama od tebe. :love:
moja frendica je bila otvorena 2 prsta od 5 mj i na kraju skoro prenjela.
to ništa neznaći.
bauba hvala na riječima ohrabrenja ... pokušavam biti pozitivna i nadam se da ćemo sve dočekati termin 2 u 1 ...
joj kad se sjetim početka trudnoće ... sve nešto čekaš da prođe; prvo mučnine pa prvo tromjesečje pa te plaše oni bolovi rastezanja i čega sve ne i sad ovo... moram priznati da sam ja zamišljala trudnoću puno drugačije
moj bebač je okrenut nožicama dolje i zna se desit da me fino kresne u cerviks. jel još kojoj od vas tako :? sve me strah da se i od tog lupanja ne otvaram dodatno, jedva čekam da zaroni glavom
Citiraj:
Just Me prvotno napisa
Moj je okrenuti još gore od tvog. Glavica je gore ali skoro da je poprijeko! (/)- otprilike kao ova crtica. Isto me nožicama lupa dolje pa imam osijećaj kao da će ispasti....
I još nešto, osijećam dolje nekakvo blago peckanje ( kakav je to znak?)
vjerojatno imaš neku upalu-jesi radila briseve? ili možda već jesi na nekoj antibiotskoj terapiji pa su se razmnožile gljivice-ako je ovo zadnje pij puno jogurta i odi doktoru da ti daju vaginalete protiv gljivica.
U tome i je stvar. Nemam nikakvih upala niti gljivica.Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
možda ti je samo onda iziritirano dolje od nečega-oblači se samo u gaćice od stopostotonog pamuka da ti je prozračno i nemoj koristiti nikakve dnevne uloške-radije se presvuci i po par puta dnevno i nemoj se prati nikakvim sapunima nego čistom vodom,a gin će vidjeti na pregledu jel ti se možda ipak pojavila upala ili nije-to ti se zna pojaviti preko noći-skoro iz čista mira-barem meni.
I ja mislim da je upala ili gljivice, možda da nazoveš svog doca i pitaš šta da radiš
Vidim da nas ima puno koje strahujemo zbog mogućeg prijevremenog poroda, stoga evo moje priče. U 25 tj. otvorena 1 cm, ušće smekšano - strogo mirovanje + Utrogestan per os 3 x1. Ne mrdam iduća 4 tjedna ali svejedno imam česte BH kontrakacije, bezbolne. Brisom otkrivena zločesta klamidija, terapija Sumamedom pomaže. U 29. tj. hospitalizacija, otvorena 2,5 cm. U bolnici mjesec dana, malo sam smirenija jer sam pod nadzorom, dali zbog toga ili ne ali kontrakcije se smiruju. Evo me ponovo kući, u 34. tj., naša curica i ja smo još uvijek 2u1 i vjerujem da ćemo dogurati do termina.
Svima želim što više optimizma i bezbrižnog uživanja u trudnoći, iako nam se to ponekad čini nemogućim :love:
mayda kad ti je termin??
Mayda, ti barem više nemaš straha,a evo ja se još budem "grizla" skoro pa 10 tjedana :(
Cure nisam ni znala da nas ima nazalost ovoliko sa problemima.
Ja sam bila na kontroli i beba se napokon okrenula jer sam i ja imala jake bolove pri udarcima. Sada nemam te udarce ali puno veci stalni pritisak glavicom. Doktor kaze da je ovaj polozaj vece opterecenje za cervix nego udarci.
Ali cure mi ce mo to uspjeti ili?
Meni je predstava o mojoj bebici puno bliza i molim Boga da stignemo do devetog mjeseca.
ana-blizanci, prema tvom tickeru termini su nam isti : 27.07?! samo, ti ćeš ipak malo prije vjerovatno s obzirom da su dva muškića? ;)
evita draga, nemoj očajavati zbog tih 10 tj. Kolikogod ti se to sada činilo daleko, vjeruj mi, proći se brzo i kad se budeš osvrnula unatrag neće ti biti jasno kud su se ti silni dani istopili? I meni je na početku predstojilo barem 12 tjedana do spasonosnog 37. tj., odrobijala sam čak mjesec dana u bolnici i bez obzira na sve ne mogu vjerovati da sam već toliko u krevetu, a vjeruj mi nisam nešto kreativna pa da mi dani brže prolaze (dosadni tv program, Rode (God bless them!), malo čitanja..)
Cure, ma vidjeti ćetet da će nam bebice na svijet doći zdrave, lijepe i okrugle i spremne da odmah navale na najbolju hranu na svijetu!
:love:
Mayda, jesi li ti tih 12 tjedana samo ležala ili je svejedno koliko ležiš a koliko sjediš? Bitno je mirovanje,a sad u kojem položaju? Ne znam koliko bi smijela hodati, stajati, sjediti, ležati....
Evita, prilično ti je bitno da ležiš. Strpi se još koji mjesec i pazi na sebe da te ne strpaju u bolnicu. Bolje da doma ležiš nego tamo.
Cure kak vi mirujete; ono ležite cijeli dan ili ...
Meni se dan uglavnom svodi na ležanje te cca.sat i pol na odlaske na wc, do frižidera :oops: , jelo za stolom, malo sjedenja ili šetnja po stanu jer se sva ukočim te tuširanje ...
Jel i vi tako :?
E da, još jedno pitanje ako tko zna; kad osjećate štucanje bebe niže dole (područje kukova) kak je beba okrenuta??