Maja prvotno napisa
Cure, ja bih malo spustila loptu. Jeste li se probale zapitati ponekad zasto te mame, kako vi kazete, "lazu same sebi i vama"? Vjerujem da se te mame osjecaju jako lose kad cuju nesto kao "i mene je bolilo, i meni je bilo tesko, a ipak dojim". Ja bih se tada osjecala vjerojatno kao losa majka, jer ja, eto, nisam imala te snage da unatoc teskoci nastavim dojiti ili jer se nisam zeljela/mogla/whatever ustajati po noci/dojiti neprestano/biti 24/7 s bebom - i znaci li sad to da ja manje volim svoje dijete jer mu nisam pruzila najbolje. I mozda bih u tom slucaju postala defanzivna, a mozda bih pokusala i samu sebe i vas uvjeriti da s dojenjem nesto nije stimalo. A sve u zelji da osjetim da sam i ja, eto, napravila najbolje za moju bebu. A jesam.
Stoga bih vas molila na ovom topicu, budite blazi prema svojim prijateljicama/kumama/sestrama. Ja bih se na njihovom mjestu jako lose osjecala da ovo citam. Svatko ima svoju individualnu pricu, svatko reagira na neki nacin na svoje dijete, nitko od nas nije savrsen, ali velika vecina zeli i daje najbolje od sebe svojim bebama. Jako je puno kombiniranih faktora koji oblikuju roditelja u nama.