Rana trudnoca-nema ploda, nema otkucaja?
Prema standardim izracunima, trebala bih biti trudna skoro 8 tj. No, kako su mi ciklusi dugi i nepravilni, vjerojatno je trudnoca manja nego sto standard kaze.
Neki dan sam bila na UZV-u i kaze doc da je GV 15 mm, ZV 5 mm, ploda nema. Nesto je spominjala da sve kao 'treperi', ali da ploda nema i da nema vidljive srcane akcije, vec je nesto pocela i kiretazu spominjati. Stvarno sam bila uvjerena da je sve ok i veselo dosla na pregled pa me to totalno sokiralo, iako je doc poslije uzela 5 kalendara i pocela racunati pa je pokusala malo spasiti stvar konstatacijom da je trudnoca vjerojatno manja zbog kasne ovulacije, ali da ipak dodjem za 7 dana.
Otkako sam se vratila s pregleda, nista drugo ne radim nego proucavam sliku praznine s UZV-a polusavajuci uociti zametak, racunam, gledam kalendare, pokusavam se prisjetiti kad je mogla biti O, kad odnos, sto smo radili koji dan, svaki dan se budim nadajuci se da ce mi biti mucno (iako mi je tjekom dana jedva malo zlo, a doc je puna nade pitala jel' mi mozda mucno, kao da je to ipak nekakva potvrda da je manje-vise sve ok)...:unsure:
Stvarno ne znam kako cu prezivjeti do sljedeceg pregleda. Tim vise sto smo dijelu ljudi vec rekli, poludjet cu ako cu im morati objasnjavati da bebe nema. U eventulanoj slj. trudnoci necu zucnuti sve dok mi se odjeca ne pocne raspadati od velicine trbuha, a na pregled necu ici do barem 10. tj. :/
Znam da jos ima nade da je sve ok, ali ne mogu pobjeci od uzasne ljutnje: ljuta sam na doc zbog nesmotrenosti, mogla je biti malo takticnije, ljuta sam na svoje tijelo jer, ne znam, ima smrdane cikluse i ne uklapa se u kalupe, na samu sebe jer sam ljuta, a mozda bez potrebe...
Oprostite, samo sam se htjela izjadati. :(