nakon 7mj dojenja imamo oštećene bradavice i sumnjamo
Nakon 7mj ugodnog dojenja imam oštećene bradavice i sumnjam na soor tj. bojim ga se ..
Protekli tjedan je bio iznmino naporan, malena je svakih 5-6 sati vidjela mene i dojile smo onak smireno ali je ona osjetila vjerojatno da imam kratko vremena biti doma... ako je trebalo dobila je odmrznuto mlijeko (tata ili baka).
Već uto-sri sam primjetila jako hrapavu i ispucalu lijevu bradavicu s čak ranicom od 3 mm ispod bradavice i na desnoj bradavici nekakvu žutu mrljicu kao oni bijelo-žuti gnojni prištić na licu pubertetlije. Iznimno osjetljive su na dodir, tkaninu i hodanje čak...bolne prvih 20 tak sekundi - i mažem ih s Bioclinom multimam balsam koji sjajno otpusti bol i kroz pol minute omekša te ispucale dijelove. Kako je znalo proteći i 7-8 sati ovaj tjedan bez podoja, čak je bilo naznaka - obnavljanja kože glatke, tanke i crveno roze boje.. no kad ju je dohvatila ponovo ispuca.
U njenim ustima ništa nismo primijetili ni ja ni mm ni baka.
Inače podoji su nama po svakoj dojci do 7-9 minuta, nije se igrala i višekratno ju uzimala do ovog tjedna. Kvalitetno uzme cijelu bradavicu i aureolu i kod donje usne pod bradavicom vidi joj se malo jezika - slatko.
Nosim pamučne grudnjake za dojenje, koristimo jastuk za dojenje i samo u noćnim podojima smo u ležećem položaju.
Ali sam osjetila nešto oštro u zubnom mesu njenom, već mjesecima očekujemo zubeke jer se jako trlja (ima jantarnu ogrlicu, grickalica a u zadnje vrijeme sve, ali baš sve stavlja u usta - ne znam kako sve površine da prokuham).
Prema pročitanim postovima i drugim temama gdje ste kao upute-upitnike odgovorili mamama sa sličnim problemima, nisam ništa detektirala kao ukazivanje na soor, osim da se Lara počela vrpoljiti dok doji, tj. malo cica pa se namješta, pa odmakne glavu kao da predahne nakon 2 minute i za 10tak sekundi ju s osmijehom opet dohvati.
Miljeka cijelo vrijeme imamo i više nego dovoljno i jako samo do sad obje bile zadovoljne dojenjem.
što mi je s bradavicama??? dugi je vikend, kako da ih ozdravim ??
i otišla sam u ljekarnu i ljekarnik mi je čitao uputu iz daktarin masti te savjetovao da ipak odem svom lječniku.