osim info koje ima na netu, ja bi i neke info iz prve ruke
sto treba obavezno vidjeti i kud obavezno treba otici
Printable View
osim info koje ima na netu, ja bi i neke info iz prve ruke
sto treba obavezno vidjeti i kud obavezno treba otici
provjerim pa ti javim, firma u kojoj radim podrzava kopacki rit, mislim da imamo cak i neke dvd-eve
U Kopačkom ritu je već tradicionalna vožnja brodićem kroz jezera i rukavce.
Obiluje sve zaista prekrasnom vegetacijom i životinjskim svijetom (razne vrste riba,srne,jeleni,divlje guske i patke,divlje svinje (imala sam nedavno blizak susret),kune,raznorazne ptice itd...
Gastroponuda je odlična-fišpaprikaš,čobanac,jela od divljači...
Mislim da postoji i obilazak rita sa konjskom vučom,tako sam bar čula.
Meni je prekrasan dvorac Tikveš kao i samo mjesto,zaista divna priroda za odmoriti dušu.
kad je najbolje vrijeme za otici u kopacki rit?
kad ima hrpa vode, maglustine i sl da izgleda ko iz Duha u mocvari?
a kad ima najvise ptica? :mrgreen:
Kopački rit je poseban u svakom godišnjem dobu. Ali, naravno, svako nosi neku svoju ljepotu.
Najviše ptica ima u proljeće, točnije kraj travnja i svibanj. I tada je super vožnja brodićem jer vidiš jaaaaaaaaaaaaaaako puno ptica.
Ljeti je vožnja brodićem obično u skraćenom izdanju jer je vodostaj niži pa se ne može svuda doći brodićem. Osim u iznimkama kada je vodostaj veliki (čitaj poplave) onda je Rit prekrasan, prava močvara i može se brodićem prilično toga obići.
A i zima je posebna, ali ona zima sa snijegom i ledom. Doduše, tada brodić ne vozi, ali netaknuta priroda u bijelom ogrtaču. Ma, zaista poseban ugođaj.
Uglavnom, dođite i uživajte.
Za obilazak prirode i uživanje u tome,definitivno proljeće,bar meni..Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Ali kao što kaže Švrćo,i zima je genijalna...
Mene ustvari tamo najviše oduševljava tišina,samo zvukovi prirode :)
Sjećam se Kopačkog rita prilično mutno. Bila sam malo dijete. Znam samo da je bilo lijepo i da mi tmuran dan nije pokvario doživljaj.
Pazite na komarce. :/
Ja sam posjetila Kopački rit prije otprilike 2 tjedna.
Vožnja brodićem je trajala otprilike pola sata i natrag toliko.
Bilo je dosta hladno, ptica smo vidjeli možda 10tak...
Pretpostavljam da je u proljeće ili ljeto puno ljepše,
ali kako sam bila 1. put i u prolazu, obišli smo ga.
Voda je bila nisko, zato i nismo mogli sve obići.
Bili smo i u dvorcu Tikveš (tj. oko njega), idilično.
Imam folder pun slika s tog izleta....hm...da ubacim koju?
:-)
u kopački je najbolje ići nakon 4 mjeseca, tada je vodostaj najveći radi topljenja snjega u alpama, tako da i brod može proči u veliko jezero i ima najviše ptica tada. kopački rit u svojoj zgradi na vrhu ima učionica u kojoj puštaju dokumentarac o flori i fauni i sl. no ako i ne uspijete čovjek koji vozi brod priča cijelim putem i to je jako interesantno.
lijepo je posjetiti i tikveš (titova rezidencija).
ne daleko je i malo etno selo karanac, zaguglajte seosko gospodarstvo sklepić. tamo ima prekrasnih stvari za vidjeti, vožnja kočijom i sl. u selu je i konoba baranjska kuća, toplo preporučam puževe u koprivama i šarana u rašljama (nema finijeg od toga!). kod sklepića pitajte da vam dogovori da vas puste u neki vinski podrum (za organizirane posjete to rade), možete isprobati najfinija vina i kupiti ih vrlo povoljno.
to je ono što mi prvo pada na pamet...
potpisujem "znalce" :mrgreen:
Meni je osobno naj doživljaj usred zime ili pred kraj proljeća.
Bijeli pokrivači ili budna priroda u svim nijansama, hrpa ptica.
Gastro ponuda je odlična.
Vjerujem da je sad dosta hladno i treba biti spreman na "minuse" kad padne mrak u tom kraju. Monusi pod navodnicima jer je temp ipak iznad nule, al se nekad čini kao da i nije...
Ah, Kopački rit! :heart:
Najbolje je ići onda kad ima puno vode, jer je tada Kopački rit u punom sjaju, prekrasna, divlja, čista priroda. Jesen ili proljeće.
Uz spomenute lokacije preporučam i posjetu selu Kopačevo.
A sad ja kao partibejker :mrgreen: :
meni je Kopački rit totalno bezveze. Bili smo proljetos nas dvije obitelji(naša i mamaja-ina). Klinci su se dosađivali. Par ptica je preletjelo katamaran, vidjeli smo jednu zmiju koja je prošla kroz vodu,skočila koja ribica. Ništa spektakularno zanimljivo. Voze te po vodi i gledaš stabla pokraj.Bili smo planirali cjelodnevni izlet, ponijeli klopu i rekvizite, mislili ručati na dekici. Na kraju smo jeli na nekoj klupici pod nadstrešnicom.
Mi inače obožavamo ići na izlete u prirodu, ali ovo je stvarno bijeda koju dobiješ za tako skupu ulaznicu. Čak ni wc na brodiću nisu imali pa su klinci piškili u plastičnu bocu. :roll:
Trebala bih hvaliti svoje, ali sori, stvarno me nije dojmilo.
Karanac i tikveš su super. Ako volite planinariti, odite na Jankovac, tamo bar uz gledanje prirode možete zaleći na dekicu u travi(u proljeće naravno).
Htjela sam još reći samo da je previše razvikano a u biti je otužno kako bi moglo biti( kad usporedimo slična mjesta negdje vani). Organizacija i ponuda koma. Zaboravila sam reći da smo čekali sat vremena da krenemo u obilazak.
Mi smo bili proljetos, taman prije sezone komaraca...ma prekrasno!
potpisujem Zdenku za Kopačevo, uz napomenu da smo kroz selo išli konjskom zapregom (50 kuna po vožnji) i to je stvarno bio poseban doživljaj, i nama i djeci! Rode na dimnjacima, psi jure za za pregom i laju, kokice kljucaju uz cestu....
Nakon toga, fiš u Zelenoj žabi (ili tako nekako)
a cika farkas?
mene privlaci kopacki rit odavno, a i ivara nakon duha iz mocvare.
pa makar ne pišali cijeli dan.
priblizava se svibanj pa opet razmisljam o izletu u kopacki rit
kad krecu komarci?
Komarci su vjerojatno vec tamo i cekaju te. To zakljucujem na temelju nedavnog posjeta Slavoniji, gdje cekaju spremni u polju, tj. u vrtu. A di nece u bari.
Ja nisam vidjela niti jednog komarca, a stalno sam u dvorištu . Svakako nemojte dolaziti isključivo zbog Kopačkog Rita, nego planiraj vikend boravak u Baranji.Taj dio treba doživjeti , a ne se samo provesti do Kopačeva.Baranja je prelijepa u proljeće .:zaljubljen: Preporučam
http://www.sklepic.hr/galerija.htm, pa se malo informiraj šta sve nude . :-)
Neki dan bila u Tikvešu i Kopačkom ritu.
Preko dana nema komaraca uopće.
Ne znam kako je kad zađe sunce, ali onda ionako nije ugodno za šetati s manjim djetetom po prirodi.
kinder, planiram svakako dvodnevni izlet za slavoniju, k.rit, tikves, karanac, erdut
a ako stignemo posli bi i do iloka i vukovara
amo me sad marta s ovim komarcima ubola, kampiramo, a od proslog ljeta imam jos traume od jednog gadnog uboda neidentificirane letjelice (valjda)
potpisujem ivancicu za kopacki rit. nazalost, daleko smo jos od neke lude ponude tamo. :-(
svakako, u Karancu treba probati sarana u rasljama :-)
komarci? za sada ih jos nema :-) pozurite :-)
u Vukovaru ih vec ima (komaraca)
Moji su u selu kraj Vuke. I imaju komarce cim grane prvo proljetno sunce. A ponekad dobiju i suncanicu od tog istog proljetnog sunca, pazi i na to.
Ivka, mozda nije bio komarac nego pauk.
tako smo svi zakljucili
a s obzirom na dimenzije otoka, 15×25×2 cm, a samo mjesto uboda jos mjesecima nekih 5×5×3 cm s rupetinom u sredini...... cudim se da se vec ne verem po zidovima
dva puta nakon tog, a proslo je vec 8 mjeseci, dogodilo mi se da je ponono pocelo svrbiti i naticati na istom mjestu, pa se povuklo
nije citronela i lavanda za sve uvjete, zakljucak prosloljetni
Idemo u subotu!
Gdje je najbolji fiš paprikaš u onom kraju?
U rupetini koja se zove Kovac čarda u Suzi . Dobar je i u Citadeli u Vardarcu
Hvala kinder
svake godine podignem ili otvorim ovakvu temu :)
ove godine bi stvarno posla tamo, ali bojim se da je vikend koji mi je na raspolaganju - prerano
od 8. do 10. travnja.
slavonke, sto kazete?
Ne mora biti.
Ja bi došla na tvom mjestu.
I tada već ima mnogih ljepota.
Pogotovo ako znaš da kasnije ne možeš.
Mi smo bili 17. travnja i bilo je ok. Međutim preporučila bi ipak bar 2 tjedna kasnije,
kad se priroda malo jače probudi.
Obavezno posjetiti Tikveš. Mi smo se uvalili se nekoj grupi posjetitelja koji su imali vodiča.
Sve u svemu dobro smo se zabavili.
mi bili prošle godine krajem travnja, vrijeme taman aman, ni pretoplo ni prehladno, prijetila doduše u kopačkom ritu neka kiša, ali se predomislila. pogodili taman prije komaraca - big luck! bili u kovač čardi, mmmmmmmmmmm, bili u baranjskoj kući (mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm na kvadrat na šarana na rašljama), spavali u Karancu, posjetili Tikveš (isto se uvalili grupi jednoj)... super 3 dana!
dajte preporuku za neki jeftin, a ok smjestaj, ide nas 5, dvije sobe trebamo
sto blize osijeku jer cemo se prvog dana kasno morati vracati iz osijeka do tamo
onda odite u Bilje, u Karancu nabrijavaju cijene.
i obavezno rezervirajte bar 2 tjedna prije, mi smo se sjetili tjedan dana prije i baš smo htjeli Karanac, a Sklepić i ostali su bili već dupkom puni, pa smo bome za smještaj za 2 osobe za 2 noćenja s doručkom iskeširali 800 kuna...
koliko je karanac udaljen od osijeka i koliko ga je tesko naci nocu?
moje susjede u dubrovniku iznajmljuju sobe u centru staroga grada, s doruckom u restoranu, usred sezone za manje pare
nasla sam smjestaj u bilju, po preporuci, ljudi mi se cine simpaticni, nece biti problem da im dodjemo kasno navecer, ali se nadam da bi mogli naci i nesto negdje da kad otvorim prozor ujutro - ozdravim
mislim da je cca 30 km, nije ga baš teško naći, može se desiti da eventualno promašiš skretanje, ali vrlo se jednostavno snaći....
Bilje ti je odmah do Osijeka i to ti je super ako vam se ne da voziti.
Karanac je malo manje od 30 km i do njega vode 2 ceste, ne možeš promašiti s koje god strane da dolaziš.
A Bilje je 10 minuta autom od centra Osijeka. Sve ti je zapravo blizu, i Osijek i Kopački rit i cijela Baranja.
Do Karanca stižeš ako skreneš u centru Bilja desno, ili nastaviš ravno , preko darde i u Čemincu desno
http://www.grupnipopust.hr/
Za 70% nižu cijenu i samo 269kn umjesto 900kn 2 dana i 1 noć- dvije osobe uživaju u parku prirode Kopački rit u organiziranom obilazku Zoo rezervata, dvorca Tikveš i parka prirode čamcem
Kako vam se čini? Jel prekasno ići krajem petog? Ili možda bolje pričekati drugu godinu s obzrom da su u pitanju trogodišnjak i jednogodišnjak :)?