žalite li za propuštenim trenucima?
danas sam po ne znam koji put donijela odluku da ću ipak morati propustiti nešto što me jako veseli-predavanje dr. Jacka Newmana u susjednoj deželi. na trenutak sam se poveselila i počela maštati kako ću si konačno priuštiti dan samo za sebe, onak po mom kroju. ubrzo sam shvatila da to ipak neću moći (iz kojekakvih opravdanih i neopravdanih razloga) i onda sam prelomila u sebi i odlučila da neću ići. ne znam jel' mi žao ili ne jer sam već navikla na to da propuštam lijepe stvari u životu jer me okupiraju one banalne (posao, umor...).
previše je toga što bi htjela. neke stvari ishlape, zaboravim, pojave se nove prilike, ali za nekim propuštenim prilikama fakat žalim. i sad si mislim da čiji ja to f****** život živim kad je lista propuštenih stvari sigurno veća od onih koje nisam propustila :/ to je sad već postao moj stil života i ne mogu se više zavaravati da sam neka druga osoba kad nisam.
koncerti, izložbe, putovanja, knjige, ljudi, aktivnosti u rodi...neke stvari više neću imati prilike osjetiti, vidjeti, doživjeti i ponekad se teško nosim s tim.
kako se vi rješavate tog osjećaja da život kojeg ste htjeli voditi vode neki drugi ljudi dok je vama mjesto na poslu, doma, uz djecu ili, uz malo sreće, na dječjoj predstavi i koncertu? ili, vi to radite bolje i ne osjećate da išta propuštate? otkrijete mi tajnu uspjeha.
a sad odoh spavati inače ću propustiti i sutrašnji radni dan :mrgreen:
Re: žalite li za propuštenim trenucima?
Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
kako se vi rješavate tog osjećaja da život kojeg ste htjeli voditi vode neki drugi ljudi dok je vama mjesto na poslu, doma, uz djecu ili, uz malo sreće, na dječjoj predstavi i koncertu? ili, vi to radite bolje i ne osjećate da išta propuštate? otkrijete mi tajnu uspjeha.
Osjećam, na žalost, često teret malograđanštine i to me razgnjevi a po drugoj strani, sretna sam što sam udana i imam djete, posao od-do, sigurnu plaću, topli skupi kaput i cipele.
Ma vrag si ga znal odakle me šiba taj nemir-stalno sam po ivici mogu-ne mogu, hoću-neću.
Ali to je moja priroda. Bez ugledanja na okolinu..
Još da se uspoređujem sa drugima, mislim da bi odavno šenila.
A da žalim za propuštenim-ponekad da. Kada se poklope A. Dedić, muž koji zaspe u 20 i umor od posla. :mrgreen:
Re: žalite li za propuštenim trenucima?
Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
ne znam jel' mi žao ili ne jer sam već navikla na to da propuštam lijepe stvari u životu jer me okupiraju one banalne (posao, umor...).
klinci & umor & posao = uvijek dobar razlog da ne ostvariš niti jednu svoju želju i vremenom ti se lako stvori neka letargija i onda kažeš da je to zbog ovog gore navedenog, a zapravo ti se nekako i ne da podsvjesno.
ma sve se može kad se hoće, stvarno to mislim. i otići na izložbu, koncert...ma sve živo, ali se ponekad teško pokrenuti, izorganizirati i onda misliš da život prolazi pored tebe, a zapravo samo se trebaš aktivirati malo.
ja inače razmišljam ovako kao cvijeta73, mislim da još uvijek sve stignem :)