Jeste li u trudnoći pile Omega 3 kapsule, meni je doktorica uz materna vitamine i minerale rekla da pijem i omegu 3 od 1000 mg?
Printable View
Jeste li u trudnoći pile Omega 3 kapsule, meni je doktorica uz materna vitamine i minerale rekla da pijem i omegu 3 od 1000 mg?
od kojeg tjedna pijes materna od početka ili kasnije.mislim da omega nemoze stetitiCitiraj:
ANA132 prvotno napisa
Prvo sam pila Prenatal od NW,a od početka trećeg trom. centrum materna + omega3
Pila sam omegu, zaboravila više u kojem dijelu trudnoće, znam da vani preporučaju folnu i omegu.
ja se omegu trudim piti redovno (i izvan trudnoce) jer nisam neki potrosac ribe pa se tjesim da na taj nacin nadoknadujem! :)
curke, koju omegu 3 najbolje uzimati, a da nije dobivena od ribljeg ulja npr.tune (zbog opasnosti od žive)?
Ne znam, ja kupujem u DM-u one od lanenog ulja, ne zbog žive već zbog toga što mi se diže želudac na ribu nakon ovih ribljih. Mislim da ni one "riblje" u DM-u nisu od tune već od lososa.
Sa Omega3 treba početi u trećem trimestru. Ali ih ne treba piti zajedno sa drugim vitaminima. Ne pitajte me zašto, jer ne mogu sad da se setim, ali znam da sam nekoliko tekstova i istraživanja o tome čitala
Ja koristim omegu Natal od Natural Wealtha, po preporuci liječnice, čini mi se da košta negdje oko 70 kn. Uz njih, pijem i materna vitamine i magnezij. na nalazu mi svaki put napiše Piti omega 3, 500 mg u prvoj polovici trudnoće, 1000 mg u drugoj polovici. Ove od NW-a su 400 mg po kapsuli al valjda 100 mg gore dole ne znači puno...
Ovo mi je stvarno novost, ako je točno hvala na info :* jer ja baš uvijek pijem zajedno magnezij, prenatal i omegu.Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Iako nije tačno, ništa ne košta da ih piješ u različitim delovima dana.Citiraj:
LIMA prvotno napisa
Na mom multivitaminu npr. piše da se pije posle večere, a dr mi rekla da pijem posle doručka. Ajd sad ti znaj kako treba...
Ali bitno je da unosimo to, pa makar i kroz tablete :roll:
Ja se maksimalno jedan put dnevno sjetim tih tableta i tad ih popijem... i magnezij bih trebala piti dva dnevno (ujutro i navečer) pa onaj navečer uvijek zaboravim ili prekasno popijem pnaj prvi (tek navečer) pa onda popijem dva odjednom pa imam problema sa stolicom i tako već danima se mučim s tim drugim magnezijem... Ne znam kako bih još odvojila omegu od svega toga :mrgreen:
OT, ali što trebaš piti Mg 2x dnevno?Citiraj:
betty blue prvotno napisa
Zbog kontrakcija. izbjegavam normabel pa radije popijem dva mg dnevno :)
curke,
hvala na odgovorima, ali u međuvremenu sam pitala i liječnika i doznala sam kako sam ja fragminka, omega 3 otpada (zasada)
Pozdrav svima :*
Zašto omega 3 otpada ako si fragminka?Citiraj:
alida prvotno napisa
Ja sam fraxiparinka i upravo jučer počela umjesto čiste folne piti pregnital koji sadrži i omegu 3.
mislim zato što je fragmin heparinski pripravak koji je antikoagulans, tj. sprječava zgrušavanje krvi, a omega 3 ima neko slično djelovanje, ne mogu se sjetiti točno svega, ali doista na bočicama preparata sa omegom 3 piše da se ne kombinira sa lijekovima koji sprečavaju zgrušavanje.
E da, omega 3 djeluje kao prirodni antikoagulans, pa bi zajedno sa fragminom povećala se opasnost od krvarenja.
Ali, s druge strane, smatram da ljekovitost omege 3 je velika i čim prestanem sa injekcijama, bacam se na nju (normalno onu pročišćenu).
Podižem temu jer imam pitanje :)
-Koristi li tko od vas laneno ulje i riblje ulje u trudnoći kao dodatak prehrani?
-Ako da,da li samo jedno od navedenog ili zajedno?
-U kojim količinama i u kojem obliku(čisto ulje ili kapsule)?
-Laneno ulje kao dodatak uz hranu(u frepeu,siru,doručku) ili na tašte?
-Što je kvalitetnije-kapsule ili ulje(mislim na koncentraciju)?
koristim Omega 3 od 1000 mg koncentriranog ribljeg ulja: proizvođač Belupopo preporuci liječnika nakon 22 tjedna trudnoće za bolji razvoj bebinog mozga i krvnih žila, obzirom da uzimam i Prenatal te folnu s B 12 vitamine i omegu raporedim tako da uz jedan obrok ide najviše 1-2 vitaminska pripravka
Pijem prenatalne tablete "Pregnacare", njih sam izabrala baš zbog toga jer imaju kapsule omega 3.
Dakle, dva blistera u pakiranju, jedne su vitaminski dodatak a druge su dražeje omega 3 ulja.
Ja pijem Prenatal od Twin Laba i Omegu 3-6-9 od Kala.
Sad kad sam pročitala ovo za Omegu da je prirodni antikoagulans, a kako se i ja svakodnevno družim sa svojim frendicama - pikicama Clexanima 0.4, malo sam se začudila, jer dr. mi ništa nije rekla o tome da ne smijem piti omegu. :?
Meni u apoteci rekli da je od Natural Wealth Omega 3 Natal najbolja za trudnice i dojilje. Ne pijem ih stalno, al ih imam kao rezervu.
isto prijem omegu 3-6-9 od pocetka trudnoce.
Koje su preporučene količine omege 3 za pit?
Ja popijem jednu tbl od NW.
nije li mi za sve vitamine i ostalo dovoljna jedna tbl na dan od pregnitala?
podižem temu: Koja se omega 3, tj. čija, preporuča?! Meni ove moje u apoteci nemaju pojma šta reći..pa se evo raspitujem tu..iskustva?!
Po preporuci liječnika koji mi vodi trudnoću uvela sam Ultra Omegu 3-6-9 (Kal) od po završenom 13. tjednu trudnoće.
Nastavljam i sa folnom (Folic Acid, isto Kal).
Hvala, cure! :*
Sutra cu do svog gin.-a da dogovorimo neku pametnu kombinaciju... nemam problema sa grcevima niti ista sl., al' ne bih htjela da bebacu nesto zafali... :)
Stalne su nedoumice u vezi omega masnih kiselina u trudnoći, time se bavim pa možda nekom budu korisne informacije.
Omega-3 preporuča se za vrijeme cijele trudnoće, ali je u zadnjem trimestru pojačani unos neophodan zbog razvoja živčanog sustava bebe. Pri tom se misli samo na jednu vrstu omega-3 masnih kiselina, a to je DHA. Nje u preparatima na bazi ribljeg ulja ima gotovo dvostruko manje od EPA omega-3. Ova druga djeluje između ostalog i na produženje vremena zgrušavanja krvi pa uzimanje te omege u zadnjem trimestru treba svesti na najmanju moguću mjeru. Preparati na bazi lanenog (i ostalih biljnih ulja) ne sadrže ni jednu od ove dvije navedene: većinom su u njima linolna, gama- i alfa-linolenska i ostale dobre omega-3 masne kiseline, ali da bi one metabolički dale ovu neophodnu DHA taj put traje predugo da bi se na njega oslonile i zato je zaista potrebno uzeti riblje ulje. Najbolji preparati za takvu namjenu (koliko poznam naše tržište) su od Child life. Neka vas ne zavara ime proizvođača: jedan od njih je u tekućem obliku, drugi u kapsulama baš namjenjen trudnicama i dojiljama. Prvi je baš dječji i isplati se ako omega-3 namjeravate davati i starijem djetetu u obitelji, a drugi je kapsulirani za trudnice i dojilje i omerom EPA i DHA savršen. Ima vrlo malo EPA (dakle-ne djeluje na zgrušavanje krvi), a puno DHA koja je bebi važna. Osim toga, proizvođači dječjih preparata na bazi omega-3 zakonski su ih dužni "očistiti" potpuno od teških metala pa su takvi preparati najčistiji na tržištu. Osim ove najbolje dobra je sastavom i Belupo Maxi omega te Twin Lab Omega-3. Nisu najbolji izbor, ali su sasvim dobre sastavom (ne sadrže previše EPA). Neka vas ne zavara podatak o 1000 mg koji piše na bočici. Kod svih preparata navedena je doza ribljeg ulja u kapsuli, a za detaljan sastav potrebno je okrenuti bočicu i pročitati deklaraciju. Oni preparati koji nemaju naveden sastav EPA i DHA su za izbjegavati. Dakle, ipak su najbolji preparati na bazi ribljeg ulja, lan bih ja izbjegla kao i ostala biljna ulja. Cijena u ovom slučaju opravdava kvalitetu jer je čišćenje ribljeg ulja od teških metala zaista jako skupo.
Uz bilo kakve antikoagulanse potrebno je jako dobro pročitati sastav i konzultirati se s liječnikom. Jedini koji bi se eventualno mogao uzimati je upravo Chidl life Prenatal DHA jer sadrži samo 80 mg EPA ( mislim da svi ostali te omega-3 masne kiseline sadrže više-oko 100 i više mg).
Uzimanje vitamina/minerala i omega-3 ne bi trebalo biti u isto vrijeme. Svi vitaminsko-mineralni preparati uzimaju se uz obrok (najbolje doručak), a omega-3 između obroka (može čak i natašte) zbog bolje resorpcije.
Podižem.
Uzmi laneno ulje
Chia sjemenke imaju 7 puta više omega 3 od lososa, nekoliko puta više kalcija od mlijeka, željeza.. Jedna zlicica dnevno nadoknadi potrebe.
chia u izvornom obliku ili meljane?
Njih bi trebalo mljeti jer inače ta koštica samo prođe kroz probavni trakt i organizam nema ništa od svega toga