jela sam ju kod sestre,super je :mljac:
ja ću napraviti za Božić
evo recept:
http://www.coolinarika.com/recept/725986
Printable View
jela sam ju kod sestre,super je :mljac:
ja ću napraviti za Božić
evo recept:
http://www.coolinarika.com/recept/725986
Izgleda savršeno...mmmm...
Mislim da ću se potrudit napravit ju.
:mljac: čini se fino a jednostavno, javi kakva je torta :mrgreen:
moja sestra tvrdi da je super jednostavna za napraviti (vjerujem joj jer ne radi ništa komplicirano :mrgreen: )
ispala joj je super,jako lijepo je izgledala i zbilja je jako fina :mljac:
To je neki surogat schwartzvaldice? Ili nešto skroz drugo?
nije ni sličnog okusa,totalno drukčije :mrgreen:Citiraj:
nenaa prvotno napisa
Kaj imamo istu sestru?? :lol:Citiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
I moja je pekla tortu, a ne zna inače ispeći više od 2 kolača tako da mora biti jednostavna. Dobila sam 1/4-kao za sve nas doma. MM i mala su bili na izletu. Zatajila sam im njihov dio i sama smazala tu četvrtinu torte u 2 sata :oops: . Prefina je!!!
Čekaj mim, jel i tvoja sestra radila ovu s višnjama?
Jel ako je, to su četverostruke preporuke, nema šanse ne raditi je za NG kad bude dosta ovih orašastih kolača...
Ili, rekla bih ja da je tvom dupetu u ovom, još uvijek deficitarnom (kolačima) dijelu godine, dobrodošla svaka torta, haaaa?
Da, moja, kolačima nevična, sestra uspjela je napraviti tu tortu još pred barem 2 mjeseca (ok, zahebala je glazuru jer je stavila kristal-šećer koji joj se nije rastopio, ali....).Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
A moje dupe je jako izbirljivo kaj se kolača tiče tak da, ako sam ovu tortu oduzela od usta jedinom djetetu i jedinom mužu, onda znaš kak je fiiiina :oops: . Tješim se time da oni baš ne vole višnje 8) .
Dakle-preporučujem. I nemojte zvati goste na tu tortu: ostat će premalo vama za doma :lol: .
Prodano! 8)
Ček, ček!! A "cestarina"??? Zadovoljna sam s 1/4 8) .Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Hmmm, pa dobro!
Ako obećaš da nećeš sve pojesti sama :mrgreen:
ma neee :lol: nemojte sad da ispadne da moja sestra ne zna peći kolače :nono: ona zna (fakat zna) al neće,ne želi peći ništa komplicirano jer je to gubljenje vremenaCitiraj:
mim prvotno napisa
kad sam bila trudna i mirovala došla je u posjetu i taman veš bio opran;ona ga razvjesila,a kad je stigla do čarapa veli meni "Nemoj sad očekivat po bojama,paru,veličini...ne,ne ja to stavljam kak dohvatim,nisam bolesna ko ti :roll:
ajme! ja bi sad to pravila, ali ne posjedujem kalup za tortu! ali kad se dočepam maminog kalupa... to će bit moja prva torta :D
:lol: moja sestra to samo misli, ali rijetko kaže :P još samo da MD naučim da je to normalno!Citiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
Meni to izgleda :mljac:
Samo, ja bi to voljela napraviti kao kolač. Što mislite, kako bi to ispalo, ne bi baš da bude previsoko, a ni prenisko, uf što sam jednostavna? Ako je uopće to itko ovdje prisutan pekao, koliko sam shvatila vi ste sve samo kušači. Blago vama, moja sestra ima 13 godina i sad je počela praviti neke kolače, a ono sve najednostavniji, uglavnom biskviti od jabuka, mislim fino, nijedan kolač nije za hititi, alisuho.
Obećajem!! :saint:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
( Di je smajli koji poskrivečki drži prekrižene prstiće iza leđa?? :mrgreen: )
Sto bih ja trebala reci, ja cak niti nemam sestru ;) , a ova torta mi izgleda komplicirano za napraviti.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Ipak cu je probati napraviti jer predobro izgleda.
Jel treba bas toliko maslaca, koliko je on presudan u svim tim kremama, za pijesak torte i slicne? Da li je netko probao smanjiti tu kolicinu?
Drage moje, dužna sam vam ispriku. Naime, kad sam bolje pogledala fotku recepta skužila sam da ja pričam o nekoj sasvim drugoj torti. Ipak je od konzumacije prošlo više od 2 mjeseca pa sam zaboravila kako je izgledala u presjeku, a obje autorice recepata imaju CH u nicku. :oops:
Naime, kad pričam o toj nestretnoj četvrtini torte koju sam umlatila ustvari mislim na ovu, a ne onu s početka teme.
http://www.coolinarika.com/recept/to...snjama-i-sirom
... s visnjama I SIROM, kazes? :mljac: moze, moze...
Hm.
Možda mi je ova druga prihvatljivija iz razloga što ne moram peći kore dva puta (nemam 2 kalupa) i što ne moram prtljati s vrhnjem koje mi redovito ne uspije, pa me bude strah.
Sinoć sam je prepisivala i slatko vrhnje se zagrije do vrenja, pa se preliju kockice čokolade i miješa dok se čoksa ne rastopi. Onda se drži u fridžu i kad se dobro ohladi, lupa u pjenu.
I pomislila sam kako to da Mim jede tučeno slatko vrhnje i ne buni se.
Majke mi sam to pomislila :lol:
HALO!! Mim jede tučeno slatko vrhnje, ali ne jede biljnu varijantu tj. Hole, Hople i ostale điđe. Pročitala sam ponovo ovaj prvi recept i čim sam skužila puding-kremu nekaj mi je zazvonilo jer Mim NE JEDE puding-kreme :mrgreen: .Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
(jesam ti rekla da sam fina guza kaj se kolača tiče ;) )
I to, i to sam pomislila, jesam, majke mi! :lol:
Koje je to drugo vrhnje? Imenom i prezimenom.
Z' Bregov, vrhnje za šlag. To radim i jedem. Ustvari, svako slatko vrhnje osim Meggle i Dukat jedem. Sve ono kaj stoji na policama izvan frižidera, a deklarira se ko vrhnje za šlag :nono: .Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Dakle, ova torta od sira kriva je kaj mi je dijete ostalo bez slatkog. I sad mi pada na pamet da baš nju napravim za blagdane.
super izgleda i ova od tvoje sestre :lol:
eto cure sad imate kaj raditi :mrgreen: treba se samo baciti na posao
ja ću ipak raditi ovu koju je i moja sestra :P
Men9i se sviđa prva verzija...al nek mi stručniji prevedu
"maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu" :? :oops:
uzmes posudu, ubacis maslac, ubacis secer i miksas s mikserom dok nije pjenasto. :)Citiraj:
"maslac pjenasto izrađen sa šećerom u prahu
tako je :mrgreen:Citiraj:
lonni prvotno napisa
sutra ću ju probati napraviti. naglasak na "probati".
I ja cu probati. Znate li mozda bez vaganja koliko je 50 g brasna?
Mija, sta mislis, moze li se ispeci jedna kora pa presjeci?
torta mi je uspjela!
jako je fina, čak se i MM-u sviđa ( višnje čupka van, ne voli slatko s voćem ).
Ja pravila, odlična je :D .
I ja sam ju napravila. Jako fiiiinnnooooo :D
možda je već kasno,no ja nisam probala :/Citiraj:
Poli prvotno napisa
ma nije ti problem ispeći na dva puta :)
Evo ubacujem i ja jos jedan recept torte s cokolodom i visnjama. Radila ju za docek, MM (inace jaaako izbirljiv po pitanju kolaca) odusevljen, slistili je sami u 1 dan;
http://www.coolinarika.com/recept/bo...rta-s-visnjama
Samo sto sam ja u kremu ubacila 2,3 zlice ruma i zlicu orahovca (a la onoj "cokoladnoj torti iz restorana" sto sam svojevremeno stavila na recepte) , a biskvit namocila sokom iz kompota od visanja i malo ruma.
Super je ispalo!
Jednom riječju, predobre su obje torte. Kombinacija višnje, čokolade i vanilije nikako ne može biti loše. Prvom prilikom isprobavam!
To ti je oko 3-4 u vrh pune kašike (ili oko pola šolje)Citiraj:
Poli prvotno napisa
pekla sam ovu Mijinu tortu, prefina je i nije komplicirana za napraviti :D
sad bi malo,sline mi cure :mljac:Citiraj:
emily prvotno napisa
meni se jelo nesto s visnjama pa poslala mm u butigu, a ja bila previse nestrpljiva za procitati receptuCitiraj:
Mum2Be prvotno napisa
sad mi se pece biskvit u kojem se nisu posebno batila bjelanca, kako ce to ispasti?