Re: Kako do samodiscipline?
Citiraj:
SpOOklica prvotno napisa
draže mi je gledati tv ili prosurfati netom odmah. Tj. nemam volje za započeti sa obavezama dok me vrijeme ne stisne, dok se ne približe 2-3 sata (MM dolazi u 4 s posla). Bit će i dobronamjernih koji će reći pa nemoj ženo radit što ti nije drago, treba ponekad i odmoriti, ali svi znamo da si to može dopustiti tinejdžerica, ali majka i supruga (tj. odrasle osoba) bi morala imati dovoljno samodiscipline da se natjera obaviti te nedrage ali potrebne poslove.... i to na vrijeme.
Ja imam neki disciplinirani militaristički kod u sebi i za razliku od mnogo njih koje "mozak na pašu" ja imam autodestruktivne nakane i gazim se kad god stignem....
Disciplina zaista pomaže u organizaciji života i meni treba netko tko će mi dati savjet kako "otpustiti kočnice"!
Disciplina se rađa iz uvjerenosti kako ne bi smjelo biti prekomjernog udovoljavanja sebi....lijenost i tu "ne da mi se" fazu valja kontrilirati i dozirati...a sada nisam pametna da ti kažeš kako pravilo dozirati...jer svatko ima različitu mjeru za sve! jer ja sam, recimo, prekomjerna u disciplini...a i to je problem!
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
ja sam, recimo, prekomjerna u disciplini...a i to je problem!
eh... mogle bi se malo čenđat :mrgreen:
Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
ja sam, recimo, prekomjerna u disciplini...a i to je problem!
eh... mogle bi se malo čenđat :mrgreen:
Eh da, i ja bi se čenđala....