Samo DOBRE stvari za mene... filozofski kutak na temu
... jer ja to ZASLUZUJEM!!!
dakle, vec par mjeseci ja na facebooku, umjesto da odem svako jutro pred spigl u kupaonu, u status upisujem recenice slicne onoj iz naslova
i doista to mislim
i tak se ta moja mantra (hvala ivka Heart ) pokazala jako korisnom i uspjesnom jer su se dobre stvari DOISTA POCELE dogadjati
sad bismo mogli filozofirat o tome je li tome fakat zasluzna moja mantra, ili su se sazvjezdja okrenula, ali cinjenica JE da mi se u zadnje vrijeme dogodilo tolko puno nekih ful dobrih i pozitivnih stvari da se ja pomalo ne snalazim s tim - lakse mi je plivat u govnima
sad ne znam jel svi ljudi, al ja nekako lakse prihvacam kad mi se dogadja nesto lose - to me ono... ne iznenadjuje
kad mi se pocnu dogadjat dobre stvari zapitam se AJME... cime sam ja to zasluzila
a u biti bi trebalo bit obratno
ocu rec - sve je shebano zapravo
Re: Samo DOBRE stvari za mene... filozofski kutak na temu
[quote="Mukicae snalazim s tim - lakse mi je plivat u govnima
sad ne znam jel svi ljudi, al ja nekako lakse prihvacam kad mi se dogadja nesto lose - to me ono... ne iznenadjuje
kad mi se pocnu dogadjat dobre stvari zapitam se AJME... cime sam ja to zasluzila
a u biti bi trebalo bit obratno
ocu rec - sve je shebano zapravo[/quote]
da lakše je plivat u g..... ponekad sam toliko sretna zbog malih stvari i sretna što živim jer obožavam život ( dokne pomislim na smrt) i toliko sretna da se ne znam držat s tom srećom i onda mi dođe na pamet zašto sam ja zaslužila toliku sreću i zašto se rađaju ljudi koji toliko pate. Ponekad se zamislim pa mislim kako u tom mom sretnom trenutku negdje na nekom djelu svijeta nekog tuku, ubijau, siluju, otimaju, nemaju za jest, a ja sretna......mislim si tko zna šta mene čeka još molim boga da ostane ovako kako je ..ali tko zna što donosi sutra......na kraju shvatim da jednostavno ne mogu tako globalno razmišljat jer je svijet jednostavno takav i eto trenutno sam sretna i moram uživat u tome unatoč golemoj tuzi po svijetu....nadam se da vas nisam ubedirala
Točkalice, mislim da nam se to svima događa. Često gledam svoju M. (pogotovo dok onako spokojno spava) i razmišljam kako je ona sretno dijete i beskrajno želim da su sva djeca tako sretna. Pa onda isto tako mislim za ljude, žene, mačke, kučke... I tješim se da se barem trudim usrećiti ljude (i životinje) oko sebe, i kad bi barem svi toliko činili, svijet bi bio puno puno ljepši.
I moram biti sretna jer bi bila jako nezahvalna da nisam, imam divnu obitelj, imam krasnog muža, savršenu kćer i uskoro ćemo dobiti novog malog člana... Imamo krov nad glavom, nismo gladni, nismo bolesni... pa što mi još treba za sreću?
I koliko se god nervirala oko situacije u državi, kod muža na poslu i sl. na kraju dana znam da itekako imam razloga za sreću, jer sve te gluposti su prolazne i nevažne u usporedbi s onim što imam.
Vidiš, zaboravih da se nerviram i oko svog posla, neću nikad doktorirat ako ovako nastavim :roll: