Beba stara 4 dana - višesatna dojenja
Pozdrav... danas smo stigli iz rodilišta, ali umjesto da uživamo u našem malom mišu, ja sam jadna, dvojna, zbunjena i uplašena.
Moja beba se ne skida s dojke, doslovno je po tri sata zaredom prebacujem s jedne na drugu.
Svaki pokušaj micanja završava neutješnim plačem kojeg mogu utišati jedino povratkom na dojku.
Tako je od prvog dana u rodilištu.
Tamo su me svi uvjeravali da je sve ok, da je to faza koja će proći.
Da stvar bude gora, meni su bradavice već skroz izranjavane i strašno me bole tako da usprkos edukaciji i žarkoj želji da isključivo dojim, sad mi padaju na pamet one najgore stvari (koje se kupuju u ljekarni i čije se ime ne spominje).
Ne mogu vjerovati da to pričam, ali stvarno sam na rubu snaga, zadnji sam put spavala više od sat vremena u noći sa subote na nedjelju, dakle prije nego sam dobila trudove.
Što da radim?? Može li to biti normalno?
Da napomenem još da su mi pedijatri i sestre rekli da imam super bradavice za dojenje, da on savršeno hvata cicu (kažu da je školski primjer), kad stisnem cicu pojavi se par kapi iako mi se čini da je to još uvijek dosta malo...
I da, ono što me najviše brine je što danas od jutra nije imao ni jednu popiškanu i pokakanu pelenu.
Izgladnjujem li svoje dijete???