Zar stvarno ne možemo bolje?
Opet malo filozofiram. :roll:
Več nekoliko dana mi se po glavi mota to pitanje, dakle, zar stvarno ne možemo bolje? To je sve?
Ponekad imam osjećaj da smo se sveli samo na neke prigovore, žaljenja, jadikovke, prepucavanja, optuživanja, ...
To malo vremena koje provodimo s djecom, partnerom, dragim ljudima, obitelji, prijateljima, poslvnim kolegama, pa i tu na Forumu, nekako kao da ne dajemo najbolje od sebe, da li se varam?
Opet ja s primjerom. Sretnem u dućanu mamu s malim djetetom (8-9 mj.) i dvije velike cure, prodavačica se obrati mami. Kakvo lijepo dijete, samo se smije,... a mama odmah komentira, joj kak je zloćest. Kaj je to stvarno jedina rečenica koju moramo prvu ispaliti o svojem malom djetetu, a volimo ga najviše na svijetu, isto tako kad netko pita za muža, obitelj, prijatelje, obično prvo rasipamo negativnosti. Zašto? Život je tako kratak, zašto ne možemo stati i "pomirisati ruže"?
Zar stvarno ne možemo bolje? :?
Re: Zar stvarno ne možemo bolje?
Anemona, mi smo jučer bili u butizi i M. je (kao i obično) šarmirala tetu na kasi i dobila vrećicu bombona (u butizi od namještaja).
U gradu su nas već nekoliko puta častili sladoledom, tj. ne nas nego M. jer je tako slatka (uz napomenu, kod nas je kugla 10 kn).
Znam da nema baš smisla, ali eto... nije sve baš tako crno. Naravno da uvijek možemo bolje, ali možda si samo u zadnje vrijeme imala osjećaj da je sve loše i nailazila na takve situacije. Možda nisi primjetila dobru slatku dječicu i zaljubljene parove oko sebe.
I znaš što, kad vidim nešto što me jako rastuži odmah izgrlim i izljubim MM i našu M. i odmah mi je lakše. Ili, kad čujem za neko loše ponašanje prema životinjama brzo izmazim i nahranim naše mačke :mrgreen:
Ne možeš promijeniti svijet, ali možeš voljeti i usrećiti ljude (i životinje) oko sebe.
I evo ti jedan virtualni :love: i :*
Citiraj:
Anemona prvotno napisa
Opet ja s primjerom. Sretnem u dućanu mamu s malim djetetom (8-9 mj.) i dvije velike cure, prodavačica se obrati mami. Kakvo lijepo dijete, samo se smije,... a mama odmah komentira, joj kak je zloćest. Kaj je to stvarno jedina rečenica koju moramo prvu ispaliti o svojem malom djetetu, a volimo ga najviše na svijetu, isto tako kad netko pita za muža, obitelj, prijatelje, obično prvo rasipamo negativnosti.
:mrgreen: Znam te spike, hrpe ljudi oko nas ispaljuju takve bedaste fraze, ne razmišljaju šta pričaju (ni dok pričaju, ni nakon razgovora) da je to više-manje smiješno... A ova mater valjda hoće pažnju s djeteta skrenuti na sebe jer-njoj-je-kao-teško... džaba dječjeg osmijeha, kad je "s takvim djetetom" teško izaći na kraj, koju ona žrtvu prolazi da mi to znamo, ccc... :roll: :mrgreen: Slažem se da treba bit pozitivan. Tko voli ljude koji su mrgudi ili stalno gunđaju. Takve se ne usudiš pitati ni bokkaksi...
Citiraj:
Pcelica Mara prvotno napisa
Naravno da uvijek možemo bolje
Jesam li ja točno odgovorila. Jesam dobila 5 :)
Citiraj:
Citiraj:
Naravno da uvijek možemo bolje
Jesam li ja točno odgovorila. Jesam dobila 5 :)
Pa vidiš da sam na Filozofskom kutku, ne znam što je točno, da znam ne bih pitala. :lol: