Mijenja li se društvena klima oko broja djece?
Imali smo sličnih tema, malo su me i ove kineske majke inspirirale na promišljanje o tome, posebno Nenini postovi, imamo na forumu prekonekoliko majki velikih obitelji, pa me zanima:
smatrate li da se promijenila društvena klima tj društvena prihvatljivost imanja više od dvoje djece(nekadašnjeg zlatnog socijalističkog prosjeka generacije naših roditelja)
u kojoj mjeri ljudi još uvijek misle da je imanje većeg broja djece znak zaostalosti, nepoznavanja kontracepcije kao takve, nebrige, nastavi niz...predznak siromaštva?
mame više djece,s kakvim se komentarima susrećete? ima li ih više pozitivnih ili negativnih? odgovarate li na njih, ako da, kako?
pišem ponukana jednim zbilja odvratnim komentarom od jedne starije žene(i inače jako zlobne, a da ironija bude veća sin joj ima četvero djece) što se tiče mog broja djece, činjenice da si diplomu mogu mačku za rep zataknuti (a vezano za činjenicu da sam na dopustu za Mariju do njene 8. godine), ma uglavnom toliko zlobe i predrasuda davno nisam čula(a zanimljivo da s druge strane ta ista osoba zna da mi djeca idu u privatne škole i vrtiće i bave se sportom i da im ništa ne fali)...mislim si tako o tome i pitam se doživljavaju li majke s više djece isto takvu zlobu?
da se razumijemo, ja sam manje više okružena ljudima stavova identičnih meni, tako da kad doživim nešto ovakvo ostanem paf. i mislim si...pa što ih briga?