Xanax,Prozac i sl.u trudnoci
Ima li netko iskustva s uzimanjem anksiolitika, antidepresiva i sl.u trudnoci (osim Normabela koji,cini se,ide vec ko po defaultu)?
Preciznije,uzima li netko nesto od tih lijekova sada, tijekom trudnoce,ili ih je koristio u prethodnoj trudnoci/trudnocama?
Jako me zanimaju iskustva ako netko ima i molila bih i bila jako zahvalna da ih podijeli samnom!
Jos jedna stvar koja mi je dragocjena:ako je netko imao iskustva ili ima informaciju:postoji li psihijatar (na uputnicu ili privatno,bez obzira),koji se bavi vise,(uvjetno receno kojem su uza specijalnost psih.poremecaji u trudnica) s trudnicama i ima suradnju s ginekologom?
Na internetu sam citala dosta,mozda malo i previse o tome,i stekla dojam da je takav timski rad normalan,naravno vazan.Mozda sam stekla krivi dojam da se, ako je stvarna potreba,naravno! antidepresivi i sl.lakse prepisuju vani nego kod nas.
Unaprijed od srca zahvaljujem na svakoj informacij o takvom iskustvu,informaciji o psihijatru i ginekol.koji tako suradjuju!
U Zagrebu sam, ali ako takav tim strucnjaka postoji i radi u nekom dr.gradu,molim za informaciju isto!
Puno hvala! :heart:
tea, ako se još uključuješ - javi se, imam isti problem
.. i još gori, jer mi se panika nakon dvije godine počela javljati sad kad sam ostala trudna (5 tjedana) i sada imam osjećaj da ja to sve skupa ne mogu i da je najbolje da prekinem trudnoću, a onda opet ne mogu, ne bi si nikada oprostila i zanima me kako će izgledati i hoće li biti curica.....
Help i javi ako si našla nekog dobrog terapeuta
Hvala!
M
A što možemo same učiniti?
Bilo bi jako dobro kada bi sve nekako udružile svoja iskustva i podijelile sa ostalima načine na koje smo prošle (ili još prolazimo) kroz psihičke probleme. Zna li netko dobru radionicu za opuštanje, meditaciju...ili dobrog terapeuta koji ne "čačka" po bolnim mjestima sada kada smo u ovom stanju nego tko bi nas vodio prema porođaju bez panike...
CURE, JAVITE SE I NE ZAPUŠTAJTE OVAJ TOPIC. Najgora je za izolacija u koju tako lako upadnemo!
Svima velika pusa i puno dobrih želja!
Majuška