umro mi je otac u drugoj državi
danas sam dobila obavijest
sprovod je sutra,a putovnica je na staro prezime -nisam je promijenila....
savjeti?
Printable View
umro mi je otac u drugoj državi
danas sam dobila obavijest
sprovod je sutra,a putovnica je na staro prezime -nisam je promijenila....
savjeti?
jel ti je putovnica istekla, ili je važeća, samo na staro prezime?
Moje iskreno saučešće.
važeća na staro prezime do 2008
trebala bih otputovati u srbiju
moje saučešće :( .
ako je putovnica važeća - ne vjerujem da će na granici provjeravati vjenčani list :/ .
moja sucut
marija, a kak ce itko znat da to nije tvoje NOVO prezime
nebrigaj
Nazovi u Petrinjsku, objasni kakva je situacija, i zamoli da ti hitno naprave putovnicu. Moja šefica je maloj radila dan prije puta na skijanje, tak da mislim da će ti izać u susret.
hvala cure
Maria moje saućešće, a sad sam tek skužila da je važeća, al na staro prezime, kak su cure rekle ne znaju oni da si se ti udala, prema tome, možeš ić na staru.
Marija, moja sućut.
Ja još uvijek putujem sa putovnicom na staro prezime. Ne brini.
marij71, molim te primi moju iskrenu sucut.
Mislim da ti ne bi trebali praviti problemi ukoliko je samo rijec o novom prezimenu (mislim da je dovoljno da napravis kopiju vjencanog lista i da ju za svaki slucaj drzis kod sebe). Ako hoces mozes otici u MUP, objasniti im situaciju - oni mogu izdati putovnicu u kratkom roku u iznimnim situacijama.
Iskrena sućut! :(
Maria, moja sućut.
Ja sam putovnicu sa samo svojim prezimenom koristila dok nije istekla - nikad nisam imala problema.
Marija, primi moju iskrenu sućut :(
Iskrena sućut i ne brini. Ja sam putovala s važećom putovnicom, ali na staro prezime. Bitno je da ne pokazuješ druge dokumente na novo prezime. Nitko me nikad nije ništa pitao.
Moja sućut.
(Isto sam putovala sa starim prezimenom u putovnici ...)
maria :cry: primi moju iskrenu sućut
Zao mi je. :cry:
Ne kuzim problem... Vodis Marka sa sobom? Obavezno uzmi njegov rodni list i vjencani list.
maria, moja iskrena sucut!
maria, žao mi je. :(
premjestiti ću na pravna pitanja, tamo netko sigurno zna točan odgovor...
marija, žao mi je
ja sam prije 3 tjedna putovala u Češku i prijatelj koji je granični policajac je rekao da dok god je dokument važeći, nije bitno ako se promijenilo prezime.
Moja sucut.
Maria, žao mi je.
:(
moja sućut :(
Žao mi je.
Ne znam putuješ li uopće u Srbiju, ali ti mogu potvrditi da se na granici prilično nehajno odnose prema svemu. Htio sam prijaviti laptop pa mi je carinik samo nešto odbrusio - otprilike neka ga ne maltretiram.
moje saućešće
Moja sućut Maija! :cry:
:(
Marija71 primi moje iskreno saucesce!
znam da nije mesto sada siriti pricu na ovoj temi ali zbog prijave laptopa (Davor)
u Srbiji nije vise potrebno prijavljivati kamere, aparate i laptopove (ako je si navodio carinika sa nase strane)
Maria jako mi je zao :( Iskrena sucut.
Ma da, naši carinici - koliko god drugdje bili striktni, ovi su bili totalno cool. Zapravo se ne sjećam da sam ikada prelazio preko toliko "relaksirane" granice.
Uostalom, ako putovnica vrijedi, a potpuno je ispravan dokument za prelazak granice - stvarno ne vidim nikakav problem.
maria, iskrena sucut...
:cry: Maria, iskrena sućut tebi i tvojoj obitelji...
Marija, iskrena sućut ! :(
Moja sućut.
Moja iskrena sućut.
iskrena sućut Marija71.
Svima koji su se javili hvala na iskrenim riječima sućuti... :love:
informaciju sam dobila,tako da se tema može ili zaključati ili obrisati
Moja sućut
marija :cry: