Pobacila sam nakon 23 tj. trudnoće. Na koliko imam pravo bolovanja i šta trebam napraviti?
Printable View
Pobacila sam nakon 23 tj. trudnoće. Na koliko imam pravo bolovanja i šta trebam napraviti?
Eci, kao prvo :cry: .
Nazovi svoju doktoricu opće prakse ili pošalji supruga sa nalazom (otpusnim pismom) neka ti otvori bolovanje. Mislim da imaš pravo na nekih 7 ili 15 dana...
Javi se. :love:
ja sam pobacila u 22. tjednu i dobila sam onoliko dana koliko je bilo i tjedana, znaci u tvom slucaju 23 dana.
e sad, to je bilo prije 5-6 godina i ne znam da li se sta promijenilo od tada.
žao mi je
mislim da je do 28. tj. za svaki tjedan jedan dan bolovanja, ali možeš od psihijatra ili psihologa dobiti "preporuku" za duže.
nakon 28 tj. možeš koristiti "porodiljni dopust" :/
Ja sam pobacila u 21. tjednu i isto mi je tako dr rekao da imam pravo na onoliko dana koliko je bilo tjedana, ja sam tako i napravila i tražila da mi se nakon isteka piše neka psihijatrijska dijagnoza da bi mi tete na HZZO-u rekle da sam imala pravo na punih 6 mjeseci porodiljnog i da šta nisam njih pitala a ne doktore. Došlo mi je da se lupim u glavu nakon što sam to čula.
Pa ti je tako moj savjet da lijepo nazoveš HZZO i pitaš njih da ti kažu. Moj pobačaj je bio lani na kraju 5. mjeseca.
I jako mi je žao što ti se to dogodilo :love:
Moja mi je dr rekla da imam pravo na 14 dana. Na HZZOu NE ZNAJU. Onda sam išla na komisiju sa papirima od gin. gdje piše da moram mirovati 6 tjedana i tamo su napisali da imam još 1 mj kao čuvanje trudnoće i onda 6 mj porodiljnog - kao što bi bilo da je sve ok. Ali moja dr misli da su se oni zabunili i zvati će ih da to provjeri poslije 15. jer je do onda na godišnjem.
Može li komisija pogrješiti? Na uputnici za komisiju vrlo čitko i jasno piše što se dogodilo.
Ma mislim??? Ko je iznad: tvoja doktorica ili komisija?? Pošalji je vrit! :x
Mislim da ne, mom mužu su čak rekli (usmeno) da nakon 6 mjeseci donesem papir psihijatra da mogu uzeti još bolovanja koliko mi treba, a moja doktorica opće prakse je stalno govorila kako imam pravo samo na 15 dana. Zato tu i je komisija da donosi odluke o takvim stvarima.
To bi bilo super , ali sam čula da to vrijedi ako si bila trudna više od 28 tj.
Ma više niš ne znam, nadam se da nisu pogrješili.
Komisija nije pogriješila.
Drži se :love:
Izgleda da ipak je. Danas sam bila kod svoje dr i zvala je komisiju. Oni su zaključili da su pogriješili i da imam pravo na 45 dana osim ako gin ili psihijatar nešto dodaju. :cry: