dajte neke ideje za njoke, a da nisu prilog uz meso.
Ja ih stalno jedem po receptu - s tri vrste sira. Vidjela sam i recept sa špinatom.
Kak ih vi jedete?
Printable View
dajte neke ideje za njoke, a da nisu prilog uz meso.
Ja ih stalno jedem po receptu - s tri vrste sira. Vidjela sam i recept sa špinatom.
Kak ih vi jedete?
Popržim malo pancete, dodam ribanog sira, i na kraju vrhnje za kuhanje, kada je to gotovo prelijem tu smjesu na njoke, uz to salata i super.
meni su najdraži suhi, bez ičega.
mi klopamo njoke sa:
- sirom (otopiti sir na maslu, dodati vrhnje za kuhanje, malo mlijeka, parmezana, papra i muškatnih orašćića, te soli po potrebi)
- sa šalžom (i to bez ekstra začina, jedino sol na paradajzu)
- uvaljane u mrvice (te eventualno pošećerene) (ovako ih Lovro JEDINO jede, ali bez šećera... :/ )
Njoki sa pršutom i kaduljom
bešamel (bilo gotov, bilo da ga skuhaš)
pršut na trakice (u nedostatku može i panceta)
kadulja (nasjeckana, ona kaj kupiš kao gotov začin)
sol, papar
malo putra
dakle - prvo baciš na malo putra pršut da se onak samo malo popržucka (ne previše), i preko toga preliješ bešamel (bilo već skuhan, bilo kupovni). to preliješ preko njoka s tim da onda sve posipaš sa kaduljom. i štos je u što više kadulje (nije fora ak samo malo poplahneš, nego onak, nemoj pretjerat al nemoj ni štedit)
naravno, posoliš, popapriš...
Ja ih prelijem sa pestom ili umakom od gljiva ili tunjevine.
Taj ti je recept napisala moja sestrična ili ga je od nekud skinula :oops: , ja ih jedem sa šugom, šalšom ili sa sirom.
ja ih radim za MM kada mi treba nešto na brzinu i to sa:
- umakom od gorgonzole
- umak od svježih gljiva (šampinjona), a kada nemam gljiva onda napravim umak od kocke od gljiva
- umak od špinata i pršuta
- umak 4 vrste sira i slično...ako nekoga interesira pojedinost oko nekog umaka neka "viče" - svi su gotovi extra brzo :mrgreen:
Ja ih znam skuhati uz bolonjez, za promjenu.
Ipak mi je draže slijedeće:
piletinu narezanu na kockice ispržim u woku da se lijepo zacrveni, prebacim meso na tanjur, u wok dodam tikvice, mrkvu, kukuruz iz konzerve - to izdinstam, dodam meso, nasjeckani češnjak, zalijem vrhnjem za kuhanje, dodam vrećicu parmezana i mljac!
I naravno uvalim njoke u sve ;)
Meni kuhani njoki pašu recimo uz paprikaš :)
A postoji i recept za domace njoke, znate li?
Ovo mi je super:
na malo maslaca rastopim gorgonzolu, dodam ofureni, nasjeckani špinat, malo slatkog vrhnja, posolim (manje), popaprim (više) i na kraju dodam malo sjeckanih oraha.
I onda pomiješam s njokima. Uz to čašu bijelog vina.
Nekak to više jedem zimi...