Jana mi je upravo zakurila na 39 pod pazuhom! Na hitnoj su mi savjetovali da odem u Zaraznu. Molim brze savjete!
Ne stignem sada koristiti pretražnik pa molim administratorice da mi oproste!
Printable View
Jana mi je upravo zakurila na 39 pod pazuhom! Na hitnoj su mi savjetovali da odem u Zaraznu. Molim brze savjete!
Ne stignem sada koristiti pretražnik pa molim administratorice da mi oproste!
odi u zaraznu kako su ti rekli!!
pusa maloj jani i nadamo se da ce sve biti ok!!! :*
A jel ima još neke simptome? Mi smo imali trodnevnu virozu (jedini simptom visoka temperatura), a pretrage i pregled smo obavili u Klaićevoj.
odi, odi! i pusi Janu :love:
gle nas ljetne, al smo se raspisale tu umjesto znate već gdje
Samo da podsjetim , prije nego krenete liječniku obavezno dajte djetetu antipiretik- lijek za snižavanje temperature, ako je temperatura iznad 38 pod pazuhom , smanjujemo mogućnost pojave febrilnih konvulzija - frasa.
berlinka, nema potrebe da odmah juriš u Zaraznu.
Tuširaj je u mlakoj vodi, daj joj više vode, daj joj čepić ili sirup na bazi paracetamola i tek ako dijete klone ili vidiš neobično ponašanje, onda djeluj dalje.
Za temperaturu, bez ostalih simptoma, nema smisla trčati doktoru prije trećega dana.
Ako je opće stanje djeteta u redu!
i mi imali trodnevnu groznicu al je trajala tri dana temperatura oko 39. do 39.5 sada sve super kako došlo tako i otišlo
drage cure, hvala na odgovorima koje ste pisale dok sam ja ipak već bila u zaraznoj. tortura je trajala od pol 8 do pol 12. krvna slika je ok, ali bilo je prošlo malo vremena od kada je nastupila bolest pa to ne mora ništa značiti, a u urinu ima povišene nitrate što bi moglo upućivati na urinoinfekciju s e coli. doktorica nam je dala klavocin i morali smo potpisati da ne ostane u bolnici. e sad, jutros u guzi ima 38.1 i opće stanje nije alarmantno pa mi ipak razmišljamo da odemo po drugo mišljenje. nalazi urinokulture su tek u srijedu kad će se točno znati je li e coli. netko je na forumu spominjao dječju kliniku specijaliziranu za urinoinfekcije. trebam kontakt hitno! pomagajte :cry:
u klaićevoj je bila dobra doktorica (nefrolog), tako da ne moraš nužno u privatnu kliniku.
ako je e.c. - onda traži i dodatne pretrage da se vidi od čega je.
btw - bila mi je frendica u zaraznoj (mali je kurio 41), i kaže da ima dosta slučajeva koji tamo spadaju - tako da je bolje provjeriti nego riskirati.
ova privatna je poliklinika helena, potraži na google-u adresu
Berlinka čim si opisala Janino stanje odmah sam se sjetila našeg slučaja. Mala mi je isto imala 3 dana temp.39.5, 40 i pretragama se ustanovila e-coli i to 10 na 5. 10 dana je pila Zinnat i uspjeli smo istrijebiti beštiju. Pusa Jani.
Cure, hvala na svim informacijama! Inače, Jana pametnica nije htjela ni prismrditi antibiotik (koji je katastrofalno slatkog okusa), a kako joj stanje nije bilo koma, nismo ju prisiljavali već smo otišli u privatnu polikliniku po drugo mišljenje (ne u Helenu jer još nismo znali za nju). Doktorica tamo je procijenila da njeno stanje nije alarmantno, pa ako se i radi o infekciji, s antib. se može pričekati nalaze kako bi se točno vidjelo koja bakterija i na što je osjetljiva... No, njoj je već jučer pala temperatura i danas ju nije imala :D Sretna sam da ju nismo nepotrebno kljukali antibioticima, a ja se nadam da ni nema infekcije kad je temperatura pala sama od sebe. Kad si samo pomislim da bi neki uplašeni roditelji ostavili dijete u bolnici "za svaki slučaj" (mi smo morali potpisati da smo se odlučili za kućno liječenje), kroz što bi jadno dijete nepotrebno moralo proći... I od drugih sam čula ovo što apricot kaže - do 3. dana temperatura nije razlog za trčanje liječniku.
berlinka, ne podcjenjuj e.c. mi smo se s tim borili GODINAMA.
ok, ali još se nadam da ju nemamo jer su nalazi tek sutra!Citiraj:
sorciere prvotno napisa
držim palčeve! :love:
i ja isto, ali ako ima bilo koju beštiju od 10x5 ili više, morat ćete liječit antibiotikom :(
imamo e coli :cry:
samo ne kužim kako joj je temperatura prošla sama od sebe i doima se potpuno zdravom :/
Sto se tice fibre i urinoinfekcije:Citiraj:
berlinka prvotno napisa
Doktorica mi je jednom rekla da je specificno za urinoinfekcije da se fibra naglo javi i naglo prestane. Mozda je i kod vas to bio slucaj.
Slijedeća urinarna infekcija može biti još teža, pa čak zahvatiti i bubrege, a da nema temperaturu uopće.Citiraj:
berlinka prvotno napisa
Ne želim biti pesimist, ali poželjno je da joj češće kontrolirate urinokulturu i da napravite dodatne pretrage, a to vjerovatno već i znaš..
a koliki je porast bakterija
Zar joj niste odmah počeli davati antibiotik?
Osim toga brzo ste došli pa ju je bilo lakše liječiti (infekciju mislim).
Poslala sam ti p.m.
Ja sam kao dijete imala česte upale e.colli. (reflux) Dan danas se s njom borim. Godišnje barem dva puta. :/ Prokleta beštija je teško iskorjenjiva.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
I osim toga lako razvija imunost na antibiotik. Zato treba stvarno redovito i pravilno i dovoljno dugo uzimati antibiotik..jer inače se vraća i vraća...
ljubi Janu i nadam se da će sve biti ok :love:
Baš mi je žao :( .Nadam se da porast bakterija nije velik i da ćete već prvom terapijom riješiti stvar. :* Jani.
:* maloj ljepotici!!
ajme, cure, sad sam se totalno prepala :(
kako li je samo zaradila taj užas?
Nema potrebe da se prepadaš, napravite daljnje pretrage pa ćeš znati na čemu si. Ako je refluks u pitanju on često prođe spontano kako dijete raste.
Ja mislim da je največi problem pokakana pelena u ženske djece, kakica tako lako dospije gdje ne treba.
Dan prije nego što je dobila temp. bili smo u Zoološkom i nismo primijetili da se J. pokakala. Bilo mi ju je žao kad sam kasnije vidjela da se jadna cijelo vrijeme saftala u vlastitoj kakici i sad me peče savjest! Tko zna je li to od toga?Citiraj:
Arijana prvotno napisa
No, smijem li dati Jani Encianov čaj od brusnice??? Kaže - 100%čista brusnica, je li to prejako za nju :?
Lea je sinoć zakurila 40!!!! :cry: Mjerili digitalnim, ubacili je u kadicu, dala sam joj žličicu Lupoceta i spustilo se na 38.
Cijelu noć je topla, nemirna. Inače je sinoć opće stanje bilo dobro, jela je, pila, pričala.
Zvala sam dječju bolnicu i hitnu i nitko mi nije spomenuo zarazni. Danas idemo kod naše dr pa ćemo vidjeti.
Nešto me muči, kao da mi pokazuje da je svrbi pikica... Inače nikad nije duže od 20 sekundi u pokakanoj peleni.
Ja sam sad na poslu a mm je doma s njom, jedva čekam doći kući da odemo doktoru.
Nisam spomenula nešto važno, po nogicama joj je izbio osip ali samo po nogicama. Sad sam malo surfala i čitam da je to karekteristika 3-dnevne groznice.
Imate li iskustva?
Berlinka, ne treba te peč savjest, ne mora nužno biti od toga. Npr. meni je bilo najgore kad bi M. sjedala i pokakala se tako da bi se nagnula unazad i sva kakica bi otišla naprijed, a dok sjedi nogice su joj raširene :/ tako da je dovoljan i jedan sekund, doslovno.Citiraj:
berlinka prvotno napisa
Za čaj od brusnice ti ne znam, ja nisam njoj nikad davala one razne preparate od brusnice, a čaj ni htjela nikako (bio joj je kisel). To što je čaj 100% brusnica nije prejako, jačina se regulira dužinom držanja kesice u vodi i količinom vode.
Točkica, mislim da kod roseole osip ide treći dan nakon pada temperature.. :love: da što prije ozdravi.
berlinka - kod nas je ustanovljeno malo udubljenje u jednom bubregu. rekli su da to do puberteta obično prođe. ali - to smo saznali tek NAKON pretraga, a do tada se napila antibiotika :x . prva doktorica je samo sanirala, ali nije dala pretrage - iako sam imala mišljenje jednog profesora s rebra što bi trebalo napraviti.
kad je situacija izmakla kontroli (nije reagirala na trostruku dozu lijeka, stalno je vukla temperaturu i bila klonula :shock: ) - odvela sam ju svom bioenergetičaru. s godinu i pol nema ono vjerujem-ne vjerujem... za par dana je došla k sebi. naravno da ju nije izliječio od e.c., ali joj je podigao imunitet - i stvari su došle u normalu.
(to je bio onaj najgori napad kad sam potpisala da ju ne dam u bolnicu.)
nakon toga je bilo puno e.c., ali smo svakih par mjeseci OBAVEZNO kontrolirali urin, i reagirali pravodobno.
Jutros Vita zakurila 38. Skinem pelenu-jako popiškina i vrlo intenzivno smrdi...i mi hvatamo sad urin da odnesemo na obradu.... :cry:
Mi smo isto imali e coli, te ju već duži period nemamo,tj. ubijamo ju sa granactinom, odnosno brusnicom!
I Janko je u 3. mjesecu ove godine imao e coli. Prvo je pio neki antibiotik od čega se ništa nije promjenilo, pa je pod antibiotikom zakurio i kurio tri dana (bili smo i u Klaićevoj), da bi na nakon što je popio taj prvi antibiotik nalazi bili totalno nepromjenjeni. Onda je dobio zennit i nakon toga je bilo sve ok. Sada ćemo u jesen obaviti jedan kontrolni ali vjerujem da je sve ok.
Pusa Jani!
hvala, cure! danas smo bili kod na ovom forumu hvaljene specijalistice za urinoinfekcije i ona sumnja da nalazi urinokult. iz zarazne nisu baš pouzdani. da bar! Loona, što je bilo s Vitom?
evo baš otvorila topik o tome....Citiraj:
berlinka prvotno napisa
berlinka, tako su i naši prijatelji otišli s kikicom nakon klaićeve u helenu i nakon velike uroinfekcije u klaićevoj, u heleni su napravili i sve je bilo OK
Držim fige
M. već dva dana ima temp. u guzi od 38 do 38.5, opće stanje mu je normalno, apetit i kakica isto tako. Obzirom da je vikend, odlučili smo ne voditi ga na hitnu, nego ako i sutra bude stanje jednako u ponedjeljak idemo kod naše pedijatrice tražiti uputnicu za vađenje krvi i urin.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Zanima me da li bi trebali ići na pretrage ako sutra ne bude imao temperaturu i da li to znači da se tijelo samo izborilo protiv nečega ili da svejedno posjetimo pedijatricu?
Točkice, poslala sam ti pm!!!Citiraj:
Točkica prvotno napisa
Kad bih bar što prije dobila odgovor kako je bilo s tvojom malenom jer i kod nas isto, šta je to?