naknada plaće zbog komplikacij u trudnoći
Pozdrav svima,
Dobro je da ste poslali prosvjeno pismo vezano uz novi Zakon o zdravstvenom osiguranju, ali upućujem i kritiku radu udruge.
Ja kao laik nisam bila u mgućnosti držati nacrt istog zakona, kao i udruga koja je imala prsitup tome.
Trebali ste reagirati puno prije, a sad....bojim se da je kasno.
Jedna svjetla točka je da nije donešen novi Pravilnik o pravima, uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz osnovnog zdravstvenog osiguranja, jer je još na snazi onaj iz 10. svibnja 2006.
Inaće ja sam na bolovanju zbog komplikacija u trudnoći, jučer sam bila na Zavodu gdje sam nadopunila moje izvješće o bolovanju (t.j. nedostajao je broj tekućeg računa) i nikakve nove informacvije od službenice nisma dobila.
Novi zakon o isplati naknada za komplikacije
:evil: :x Bok!
Ja sam također na komplikacijama od 6 mjeseca. Kaj to i nas kači? Mislim da je to krajnje bezobrazno. Mislim da bi trebalo pokrenuti štrajk na Markov trg. Mislim da nisu normalni. Pitam se da li ti političari koji su došli na takvu blesavu ideju imaju žene, sestre. Trebalo bi se drugdje štedjeti a ne na našim leđima. Mislim da ću otvriti blog o tome. :x :x
Isparavak netočnog navoda
Dakle, jutros negdje 10.00 sati, krenuh na relativno kratak put saznavanja kome doznake idu i ko kome i šta plaća....
Situacija je ovakva: HZZO-ovi područni uredi jesu danas negdje oko 11
sati dobili naputak od Direkcije HZZO-a (Margaretska 3, Zg) da za mjesec 8. i 9. uzmu doznake, i isplata komplikacija ide preko HZZO-a još ta dva mjeseca, a od 1.10. komplikacije isplaćuje poslodavac. Informacija je dobivena od pravne službe Direkcije a na nju me uputilo Ministarstvo zdravstva kojeg sam zvala nakon što je moja područna služba (ona kojoj predajem doznake ) rekla: neznamo, zovite krajem mjeseca...
Dakle, ukoliko vam u ponedjeljak...... ne uzmu doznake jer neznaju, recite im da nazovu Direkciju u Zg....
Dakle, drage moje, ja sam na očuvanju od 4 mj. i drago mi je zbog mene (jer mi porodiljni ide od 1.10., a to plaća hzzo), al mi je odista žao svih žene koje će neminovno ostati bez novaca ili dobiti otkaz, ili biti ne zaposlene jer će ne daj bože biti trudne jednog dana.
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
prenosim s Rodinog portala:
Citiraj:
Ponavljamo obavijest da obveza poslodavca na isplatu naknade za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći kreće od rujna (naknada za kolovoz).
Mole se trudnice kojima naknade ne budu stizale redovito, da se jave u HZZO pismenom izjavom o poslodavčevom nepoštivanju obveza, kako bi nadležni u HZZO-u reagirali prema takvim poslodavcima. Predložak pismene izjave o poslodavčevom nepoštivanju obveza možete skinuti
ovdje.
:D :D
Re: Isparavak netočnog navoda
Citiraj:
natasa_ prvotno napisa
Dakle, jutros negdje 10.00 sati, krenuh na relativno kratak put saznavanja kome doznake idu i ko kome i šta plaća....
Situacija je ovakva: HZZO-ovi područni uredi jesu danas negdje oko 11
sati dobili naputak od Direkcije HZZO-a (Margaretska 3, Zg) da za mjesec 8. i 9. uzmu doznake, i isplata komplikacija ide preko HZZO-a još ta dva mjeseca, a od 1.10. komplikacije isplaćuje poslodavac. Informacija je dobivena od pravne službe Direkcije a na nju me uputilo Ministarstvo zdravstva kojeg sam zvala nakon što je moja područna služba (ona kojoj predajem doznake ) rekla: neznamo, zovite krajem mjeseca...
Dakle, ukoliko vam u ponedjeljak...... ne uzmu doznake jer neznaju, recite im da nazovu Direkciju u Zg....
Dakle, drage moje, ja sam na očuvanju od 4 mj. i drago mi je zbog mene (jer mi porodiljni ide od 1.10., a to plaća hzzo), al mi je odista žao svih žene koje će neminovno ostati bez novaca ili dobiti otkaz, ili biti ne zaposlene jer će ne daj bože biti trudne jednog dana.
Citiraj:
Mukica prvotno napisa
prenosim s Rodinog portala:
Citiraj:
Ponavljamo obavijest da obveza poslodavca na isplatu naknade za bolovanje zbog komplikacija u trudnoći kreće od rujna (naknada za kolovoz).
Mole se trudnice kojima naknade ne budu stizale redovito, da se jave u HZZO pismenom izjavom o poslodavčevom nepoštivanju obveza, kako bi nadležni u HZZO-u reagirali prema takvim poslodavcima. Predložak pismene izjave o poslodavčevom nepoštivanju obveza možete skinuti
ovdje.
:D :D
da li netko zna da li se promjenio iznos naknade za vrijeme komplikacija???
Do sada je bio prosjek plaće zadnjih 6 mj.ali ne više od 4.250,00 kn,
kako je sada?
drage moje višestruke trudnice (one koje imaju blizance i više), mislim da je velika nepravda to što vi kao majke blizanaca dobijate
samo jednu porodiljnu naknadu.Ja osobno nisam u toj skupini,ali mislim da bi se SVE sa foruma Rode mogle udružiti i učiniti nešto da se to proomjeni.Da je bilo koja od Vas pokrenula neku peticiju u svezi s time???
Da li ima netko ko bi mogao to pokrenuti???Sigurna sam da ima,pa neka
nas obavijesti što mi možemo učiniti...