kako znati ako nemate tlakomjer?
Manta mi se i boli me glava, vec nekoliko dana. Svi se zale na ovakvu glavobolju, pa se pitam jel to zbog vremena (nagle promjene) ili tlaka?
Da li da pijem kafu ili ne???? Jel vam se ovo desava?
Printable View
kako znati ako nemate tlakomjer?
Manta mi se i boli me glava, vec nekoliko dana. Svi se zale na ovakvu glavobolju, pa se pitam jel to zbog vremena (nagle promjene) ili tlaka?
Da li da pijem kafu ili ne???? Jel vam se ovo desava?
pa, ako mi se zamanta u glavi kada se naglo dignem, meni je to znak da mi je tlak nizak. doduse, to ja tako mislim jer nikada u zivotu nisam imala visoki tlak vec uvijek niski (cak 80 sa 60). normalan tlak mi je 110/70
dok sam pila kavu, popila bi kavu.
ali puno vise mi je pomagalo kada bi zlicu jabukovog octa pomijesala sa zlicom meda i decilitrom tople vode i to ujutro nataste popila. zvuci grozno, ali mi je stvarno pomoglo. probaj. :)
snorkice ja imam niski tlak, pa znam da kad se naglo dignem i zamanta mi se ili mi je neka muka, lagana glavobolja..tlak nizak
inače, meni je najviši tlak bio u trudnoći 110/70..
Ovo svremenom isto ima utjecaja..evo u nas jedan dan 30, drugi 19, pa nećeš ćutit..
Jučer me strefila migrena pa poludit..sve se povezalo..umor, stres, pms, tlak i vrime.. :roll:
meni se manta dok hodam. I imam glavobolje (ne prejake) koje setaju po glavi. Kao neka napetost. Sad vrh glave, sad totalno nisko.
Skoro pa sam prestala pusit (zapalim jednu do dvije cigarete dnevno), a kafu pijem rijetko. Uglavnom samo sa mm-om uz dorucak. A prije sam pod obavezno pila jutarnju kafu.
sad mi rece prijateljica da te cudne glavobolje nisu nista posebno (tako joj rekao internista), nego da su tipicne za ovo godisnje doba. Austrijanci za to imaju nekakav naziv... kad bih se ja sad sjetila kako to nazivaju :roll:
Citiraj:
momze prvotno napisa
ali to je lijek za ljude koji imaju visok tlak. Obicno jabukov ocat snizava tlak???
Kod mene je normalan. A sada kada sam radila EKG prije operacije stitnjace tlak mi je bio super s tim da mi doktor rece da je EKG uredan, ali da se vidi da mi tlak ponekad skace :roll:
E hajd ti sad znaj?
Da li da pijem kafu ili ne???? Jel vam se ovo desava?[/quote]
Ako imaš niski tlak, možeš ti popiti kavu, ali ona će ti samo trenutno dignuti tlak. Kad ti tako tlak padne treba se "natakati"tekućinom, najbolje vodom u što većim količinama.
Mislim da je bol kod visokog tlaka "pulsirajuci" i vise u potiljku (Marijaaaaaaaa)...a kod niskog onako kao da ti neko sjedi na glavi.
Nego Snorki, kako ti je izmjerio tlak na EKG-u Tita ti?
:lol:Citiraj:
ninet prvotno napisa
ne tooooooooo :P Prvo mi je izmjerio tlak, a onda napravio EKG.Citiraj:
ninet prvotno napisa
(ujedno EKG pokazuje da tlak varira i slicno) Ima nekakvih pokazatelja. Mislim da je jedna ako imas ubrzan puls, tlak ti je skocio. Obicno niskotlakasi imaju slab puls. E sad, kod mene ubrzan puls dodje i zbog stitne zlijezde... Ma hebena je ova medicina :mrgreen:
[quote="ninet"]Mislim da je bol kod visokog tlaka "pulsirajuci" i vise u potiljku (Marijaaaaaaaa)...a kod niskog onako kao da ti neko sjedi na glavi.
e ovo nije tacno. I meni je mama govorila ako glava boli visoko onda je visok i tlak. Ako je bol nisko - nizak tlak. To navodno nema veze :/
snorki, da znas da nisam sigurna - mozda stvarno jabukov ocat snizava tlak.
ja sam ga pila zbog glavobolja koje sam imala i pomogao mi je. doduse, mozda moje glavobolje nisu bile uzrokovane niskim tlakom.
u svakom slucaju, najbolje ti je piti puno tekucine (kava se ne broji pod to). :P
ovo za ocat ti je sigurno, jer pola moje familije koja ima visok pritisak to pije. Za snizavanje pritiska dobar je i jogurt kao i bijeli luk ili cesnjak :/