"drugačiji" položaj maternice
eto bila kod ginekologa, veli imam malo drugačiji položaj maternice. kaže da je malo položena prema kralješnici i prema dolje. moram biti iskrena, malo me to uplašilo. prilično me sažaljivo gledao. i što je još gore, preporučio mi kontracepcijske tablete, kao zbog bolnih menstrauacija. a ja ne mogu reći da ultra intenzivno radim na trudnoći, ali već evo drugu godinu ne koristim nikakve metode kontracepcije i ništa se ne događa... e sad ljudi moji, recite ima li mjesta za paniku ili vrijedi ona "strpljen-spašen"?
Re: "drugačiji" položaj maternice
Citiraj:
ivili prvotno napisa
eto bila kod ginekologa, veli imam malo drugačiji položaj maternice. kaže da je malo položena prema kralješnici i prema dolje. moram biti iskrena, malo me to uplašilo. prilično me sažaljivo gledao. i što je još gore, preporučio mi kontracepcijske tablete, kao zbog bolnih menstrauacija. a ja ne mogu reći da ultra intenzivno radim na trudnoći, ali već evo drugu godinu ne koristim nikakve metode kontracepcije i ništa se ne događa... e sad ljudi moji, recite ima li mjesta za paniku ili vrijedi ona "strpljen-spašen"?
Tzv. "zavaljena" maternica nije nista strasno, bar nije uzrok neplodnosti. Mozda da pokusate s nekon drugom pozom pri odnosu, preporucuje se polozaj s ledja ;)
sto se tice pravog vremena za pretrage, to zavisi od vasih godina i zdravstvenog stana uopce. ako ste jako mladi, mozete pokusavati jos neko vrijeme, uz ev. vitaminske dodatke, a ako vam je oko 30, nije lose na vrijeme utvrditi da li ima kakvih prepreka trudnoci, prije svega otici na redovni sistematski pregled kod ginekologa (sto podrazumijeva obican pregled, uzv, papa test i ev. pregled grudi), uraditi hormonalni status (lh, fsh, estradiol na 3. dc., prolaktin (prolaktin bilo kada u ciklusu) + progesteron na 21. dc., briseve, a TM neka uradi obicni spermiogram nakon 3-5 dana apstinencije.
u svakom slucaju, zelim vam bebu cim prije! :heart:
Re: "drugačiji" položaj maternice
hvala vam puno svima na informacijama i na toploj dobrodošlici...stvarno sam bila pomalo uplašena, posebno kad mi dr baš i nije htio objasniti može li ovakav položaj maternice nepovoljno utjecati na začeće...a sad samo da iskoristim wewin savjet o položaju straga i nadamo se da će biti nešto! ;)