-
SAVJET
Nismo još našli tetu čuvalicu,ali mislimo,ali imamo sljedeći problem.Pošto bi i moja,i od dečka mama htjele čuvati malenoga,a ja baš nisam presretna,mislili smo uzeti tetu č. na 3 dana tjedno,a njih dvije ostatak.S obzirom da će bebač imati 12 mjeseci,obje baka zna,dok će tetu čuvalicu tek upoznati,kaj mislite,hoćeli to biti problem?
-
Ako su ti bake ok i slusaju te vezano uz dijete i imas povjerenja u njih da ce pratiti tvoje upute, one su bolji izbor od trece, nepoznate zene.
-
Mislim da pored "čak" dvije bake koje se nude za čuvanje, nije potrebno angažirati tetu čuvalicu. Ipak je to nepoznata osoba, a i tri osobe koje se izmjenjuju u čuvanju, iz dana u dan, svaka sa svojim načinom, odgojem i stavom, možda malo zbunjujuće za tako malu bebu.
-
Draga, moju su Hanu bake čuvale 1,5 godinu...od proljeće ne mogu, i mi tražimo drugo rješenje...i nijedna teta čuvalica nam nije dovoljno dobra...
I bez obzira na moja neslaganje sa sveki (pa ponekad i sa mamom), pa čak ponekad i ona vezano za postupke sa Hanom, najsigurnija sam kad je s njima i mislim da je to najbolje za nju...jer su one prve koje ju najviše vole poslije nas...i tu svoju ljubav pokazuju na puno načina, i bave se s njom, igraju se, šeću, maze ju beskrajno...pa što ako ponekad i malo pogriješe...a MM i ja, mi smo odrasli mi se možemo nositi s nezadovoljstvima prisutnosti dviju mama u našim životima. To je bio naš stav i najbolji izbor za nas, ne mora značiti da je i za tebe ...
-
BHany, slažem se u potpunosti sa tobom! Malo pregrmiti prisutnost baka (ukoliko nam nije baš najdraže) nije ništa u usporedbi sa čuvanjem tete čuvalice.
-
RE:
Moju H cuva svekrva od njenih 5mj. Mislim da je to puno bolje rjesenje od nepoznate zene. Ni medju nama bas ne cvjetaju ruze, ali znam da voli H, da ce paziti na nju bolje nego bilo koja nepoznata osoba. Nikad je neka teta cuvalica nece zavoljeti ko baka. Tee cuvalice ipak rade za lovu, a bake cuvaju iz ljubavi. Neusporedivo. Ako imas dvije bake, zasto jos djetetu uvoditi i 3. osobu na par sati dnevno.
-
U pravu ste,ali moja mama totalno šizi zbog platnenih,a i nekih ostalih mojih stavova,kao i od dragog mama.Jednostavno nemam povjerenja da će radit onako kako ih ja zamolim i uputim.Stvarno ga obožavaju,ali su nebo i zemlja,i najgore od svega mi je savjet i od jedne i od druge da dijete treba pustiti da plače,jer "širi pluća " i da mu nebude niš!?Ja sam apsolutno protiv nekih njihovih prastarih ideja oko odgoja djeteta i to me jako plaši.I naravno užasavam se toga da mi djete bude zloostavljano od bilokoga.Jednostavno bakama ne vjerujem!Pomozite!!!!
-
Ja sam ti napisala svoje iskustvo…ja sam mislila da ćemo se svi spasiti kad se riješimo baka…i to sam mislila dok nisam počela tražiti čuvalicu…nakon 20-tak razgovora bila sam sigurna da nam je s bakama bilo divno i bila sam spremna s jedne strane malo popustiti, a s druge se ponovo svaki dan natezati s njima oko nekih mojih principa (ali samo najvažnijih), jer sam skužila da je izbor koji mi se nudio još gori. Ali, kao što rekoh to je moje iskustvo…ja živim u malom gradu i možda nemam preveliki izbor. S druge strane moja je prijateljica našla divnu čuvalicu s kojom se super slažu…
Ali ako misliš da ne bi mogla izaći na kraj sa bakama i da ih ne bi mogla ubijediti u npr. tako važnu stvar kao da dijete ne treba ostaviti da plače, onda ti one ne trebaju niti dva dana u tjednu, onda pokušaj za stalno naći tetu čuvalicu koja će poštivati tvoje želje i gotovo, i nemoj se opterećivati da li će one biti zbog toga razočarane. Mislim ako misliš da je to bolje za tvoje dijete.
-
Mislim da nije neko rješenje da 3 dana dijete čuva jedna osoba, pa onda neka od baka, pa opet druga baka,... To će dijete zbuniti, najbolje da je čuva samo jedna osoba, da ima nekakav red i ritam.
-
ja mislim da bi takvo rješenje bilo najgore za dijete, taman se navikne kad onda opet netko drugi. Probaj s bakama svaki drugi tjedan druga baka pa ćeš vidjeti.Ima puno loših strana ali je ipak baka,baka.
-
Na žalost,nemogu ga čuvati naizmjenice,moja majka je starija i jednostavno nemože pratiti njegov ritam,pa se ponudila da bi rado dolazila jednom tjedno(da i njezino djete pojede barem jednom pristojan obrok),a od dečka mama još nije sigurna hoće li u penziju ili ne,pa onda mogla bi ga čuvati do proljeća ,dok ne poćnu radovi u vrtu,ali rado bi ga čuvala,i tak,više mi se čini kako ga nebi čuvale,nego bi.Imam osjećaj kao da im je to nametnuta dužnost,a ne zadovoljstvo.I zato bi uzela tetu čuvalicu,a opet da i one sudjeluju,kada toliko navaljuju.
-
Ne znam stvarno...ali nekako mi to i nije neko rješenje, previše različitih ljudi za bebača. Svako će ti provoditi svoju politiku, tebi će kasnije biti teže, zapravo bebi.
Ja sam isto u nedoumici, dali dati dijete u jaslice ili nekako skombinirati lovu za čuvanje, preskupo je stvarno...
-
Mog malog cuvaju 2 bake i sad treba ici u vrtic. Imala sam srecu sto su obadvije u mirovini. I naravno da je bilo nesuglasica oko odgoja i naravno da sve nisam morala kontrolirati, pogotovo sto njih 2 se ne slazu ali su prema malome divne, toliko ljubavi i paznje..prekrasno nesto.
Jedino sto sam i sa svojom mamom i sa sveki imala uvijek osjecaj da uz zadovoljstvo cuvanja, to im je i duznost i tako i uvijek ko luda jurila s posla jer su imale te ove obveze te one ....a ako imas cuvalicu platis je i nisi nikome duzan i bok i platis je extra ako moras nesto obaviti nakon posla, a drugo je pitanje da li bi i ona prema njemu imala toliko ljubavi koliko bi mu dale bake.
To sama moras procijeniti, a tri osobe da ga cuvaju to mi se ne cini dobar izbor. Eventualno teta cuvalica, pa da ti bake uskacu prema potrebi.