Kako ste nastavljale s dojenjem kad ste krenule na posao? Ovo pitam one majke koje su krenule na posao s djetetovih godinu dana.
Da li to obavezno podrazumijeva izdajanje ili funkcionira i bez toga?
Printable View
Kako ste nastavljale s dojenjem kad ste krenule na posao? Ovo pitam one majke koje su krenule na posao s djetetovih godinu dana.
Da li to obavezno podrazumijeva izdajanje ili funkcionira i bez toga?
Najvjerojatnije nećeš imati potrebu nešto značajnije izdajati: kad kreneš na posao, prvih nekoliko dana ćeš osjećati onu prepunjenost grudi.
Tada se možeš izdojiti tek toliko da ne "eksplodiraš".
Tvoje tijelo će brzo shvatiti da treba promijeniti ritam proizvodnje i proizvodit će mlijeko u onome vremenu kada budeš sa svojim djetetom.
upravo kako ti je apricot rekla!
Radim nešto manje od mjesec dana i tek prvih sam dana osjećala onu napetost, ali nisam se čak ni izdojila, jer sam malo lijena :oops:
to je ok, ako ne postoji opasnost od mastitisa.
Oko pola devet krećem na posao i prije toga ciki ,a nakon toga ciki nešto prije četvorke.Osjećam da su mi prsa punija ali niš onak alarmantno.
ja sam par dana prije povratka na posao već počela režim kao da radim. tako da izvidim situaciju dok sam još doma. I cicke su bile punije ali ništa strašno. Čim sam došla doma smo se ljubile, grlile i... cikile :D !
Ja sam se vratila s nepuniih 8 mjeseci. Izdajala sam se dvaput u pocetku, s time da sam pod pauzom za rucak odlazila doma na dojenje, jer mu je moje mlijeko jos uvijek bilo glavna hrana.
No, kako se ti vracas s godinu dana, mozes se izdajati u pocetku tek da smanjis napetost u grudima, ako ne zelis izdojiti mlijeko za malenog.
Ovako je i kod nas bilo. Jedino što je bilo ne samo prvih nekoliko dana, nego i ponedjeljkom, nakon vikenda i nacicavanja vikendom.Citiraj:
apricot prvotno napisa
ja uopće nisam izdajala. prvi dan mi je andrej došao na dojenje u podne, drugi dan sam osjećala samo malko punije grudi, treći dan ništa.
ista stvar kad smo ukinuli noćne podoje, sa 6 na 1 a nisam primijetila nikakvu promjenu. ili kad je bolestan pa je 2-3 dana cijeli dan prikopčan.
ovako je i kod nas, s tim da tijekom popodneva i večeri ciki 3-4 puta, kašica za večeru + cika za uspavljivanje i nakon cca. 3 sata buđenje za prikopčavanje, zatim cika all night long...Citiraj:
Romina prvotno napisa
... i to tako funkcionira već 3 mjeseca (s izuzetkom ove večernje kašice, koju smo uveli tek nedavno) bez ikakvih problema. prvih par dana su mi cicke znale biti prepunjene, nakon toga skužile su ritam, i sad je b.o.
i još napomena: nisam se izdajala ni dana... sve se samo uštimalo. :)