za one koji su izbacili dnevno spavanje
evo mi smo se nakon mjeseci ratovanja sa zaspivanjem rjesili svih briga tako sto smo izbacili dnevno spavanje.
m. se oduvijek tesko uspavljivala i dugo se uspavljivala na ciki. kada sam prestala dojiti bilo je jos teze. onda smo dosli u jednu kratku fazu od nekih dva tjedna kad je zaspivala sama, bez cike, price, nosanja, pjevanja. samo bi legla kraj mene uz TV malo se promeskoljila i zaspala.
onda smo tu rutinu potpuno zeznuli odlaskom na more i promjenom ambijenta. tu je poceo pravi horor. svaki put po sat vremena vristanja unatoc nosanju...apsolutno nista zivo nije pomagalo.
odlucili smo opet njoj prepustiti da odabere ritam koji joj najbolje odgovara i tako je ona potpuno prestala spavati po danu.
probudi se oko 8h i cijeli dan provede bez ijedne krize. navecer pak zaspi oko pol deset do deset h sto nam je ogromno olaksanje jer je prije zaspivala tek iza 11h. to sad vec odlicno funkcionira nekakvih desetak dana i nadam se da ce tako i ostati. ispada da smo silili dijete koje uopce nije bilo pospano na spavanje. i da su odatle proizlazili svi problemi sa zaspivanjem. jer sad opet zaspi bez ikakvog negodovanja. jednostavno se umori, nasloni na mene i zaspi na kaucu. poslije je samo prenesemo u krevet.
kakva su vasa iskustva? jel bude problema u vrticu sa djecom koja ne spavaju po danu?