-
Lisa: oglas za formulu
U nekakvom tjedniku Lisa-Vaše dijete (ili tako nekako, na brzinu sam prelistala u dućanu) na 1. Lijevoj stranici (iza naslovne) nalazi se reklama za Poboljšanu formulu za bebe, čija je količina sada smanjena na 300 gr., ali je sastav "pojačan" :x za bebe do 4 mj. života????????????????????'
Nije li zabranjeno oglašavanje dječje hrane, spada li taj prah tu? Kako reagirati?
-
Zakonom nije zabranjeno. No krsi kod pravilnika, kojeg je RH potpisnik. Sankcije (koliko ja znam) ne postoje.
-
jel mozes poslati stranicu na rodinu adresu?
-
Nisam kupila tjednik, ali ću danas, pa ću poslati
-
Čini se da po časopisima za bebe ima jako puno takvih reklama. Ja na njih ne obraćam pažnju. Nisam ni ranije, u trudnoći, dok sam puno više časopisa čitala, jer sam znala da ću dojiti pa me to nije ni zanimalo. Mislim da će tih reklama uvijek biti, ali isto tako vjerujem da puno žena to niti ne primijeti.
-
Ipak, bojim se da puno neupućenih majki ipak vidi te oglase, a još kad okolina krene s preprženim brašnom i razvodnjenim kravljim mlijekom i ostalim savjetima... :roll:
-
Cure, nemojmo podcijenjivati moć reklame. Sa mnom u školi radi jedan tata koji je uvjeren da je adaptirano mlijeko daleko bolje od majčinog, koje je "voda". I, naravno, ne bi nitko reklamirao adaptirano mlijeko da nije tako.
Tako su mu oba djeteta od prvog dana na bočici. I ponosan je na to!
Zato je važna borba protiv toga!
-
Upravo čitam reklamu u Moje dijete. Radi se o novom dizajnu proizvoda, veličini pakiranja i novom konceptu pristupa potrošaču (jasno navedeno vrijeme uvođenja).
Ako treba faxam.