koje mlijeko za kašice? kako početi piti?
Naš anđeo ima 7 mjeseci i 10 dana i 10 kg. Super napreduje i do 6 mjeseca je isključivo dojen. Nije buco već jak i sam pedijatar je jako zadovoljan njegovim razvojem. U 6-om mj. smo započeli sa dohranom ali mu se nije svidjelo pa je prilagodba trajala skoro mjesec dana. Počeo je papati onak za praf kad smo bili na moru i sad mogu reći da pojede jedan obrok obično oko ručka. Papa bananu, krušku, jabuku, mrkvu, krumpir, rižu, palentu, tikvice, karfiol i to u kombinacijama. Voli i malo maslinovog ulja što mi je drago. (finog domaćeg!!) Htjela bi mu napraviti kašice s keksima ili Rižolino i slične Lino stvari ali za sve je potrebno mlijeko. Pošto ga još uvijek dojim nekoliko puta dnevno i dva puta po noći nemam toliko mlijeka za dodatno izdajanje da radim kašice. (ovaj nam je ritam za sada bio super). Imamo doma (kršitelj koda) 1 koji smo kupili kad je bila frka s upalom dojki kad je imao 2 mjeseca za nedaj Bože, ali nismo ga nikad otvorili. Čini mi se nakako da bi mu to bilo preslabo ili se varam? Ne znam s čim bi mu pripremala te kašice pa molim za iskustva.
I još jedna stvar koja nas muči. Od otprilike 5-og mjeseca znala sam mu tu i tamo dati žličicu vode ali nije mu se sviđala. Kako smo počeli s dohranom probala sam mu davati vode i čaja i soka - razno raznih ali ništa neće. Nema dudu ni bočice inače. Kad sam mu dala Magic Cup samo se igra s njom, ako malo potegne napravi kiselu facu i sve ispljune (sa svime u nekoliko desetaka puta probavanja). Onda smo probali sa običnom flašicom - ni to ne funkcionira. Na žličicu ista stvar. Jednostavno neće ništa piti. Neću ga siliti bez veze jer znam da će i to vrijeme doći samo po sebi. Samo se bojim da ne bi bilo da ja to prekasno skužim. Ipak za nekih 5 mjeseci idem raditi...
Hvala unaprijed na savjetima.
Re: koje mlijeko za kašice? kako početi piti?
Ne kužim zašto bi mu davala to smeće prepuno šećera? Maleni fantastično napreduje, fino si mu započela dohranu sa zdravom papicom...i kakvi sad keksi i Lina? Zašto točno smatraš da bi mu u prehranu trebala početi uvoditi razne industrijske kašice koje sadrže šećer i još koješta (štoviše, koliko je meni poznato, nemaju niti jedan koristan sastojak)? On svoj mliječni obrok popapa kad papa ciku. :)
Što se tiče vode, jesti li probala onu najmanju bočicu Jane (2 dcl, čini mi se - baby Jana) sa sportskim čepom? Koliko mi je poznato, većina beba je prihvati bez frke. Ako i neće piti, nema frke, prvo mlijeko je vodenasto.
Pusa velikom dječačiću. :love:
Re: koje mlijeko za kašice? kako početi piti?
Citiraj:
sunset prvotno napisa
Naš anđeo ima 7 mjeseci i 10 dana i 10 kg. Super napreduje i do 6 mjeseca je isključivo dojen. Nije buco već jak i sam pedijatar je jako zadovoljan njegovim razvojem. U 6-om mj. smo započeli sa dohranom ali mu se nije svidjelo pa je prilagodba trajala skoro mjesec dana. Počeo je papati onak za praf kad smo bili na moru i sad mogu reći da pojede jedan obrok obično oko ručka. Papa bananu, krušku, jabuku, mrkvu, krumpir, rižu, palentu, tikvice, karfiol i to u kombinacijama. Voli i malo maslinovog ulja što mi je drago. (finog domaćeg!!) Htjela bi mu napraviti kašice s keksima ili Rižolino i slične Lino stvari ali za sve je potrebno mlijeko. Pošto ga još uvijek dojim nekoliko puta dnevno i dva puta po noći nemam toliko mlijeka za dodatno izdajanje da radim kašice. (ovaj nam je ritam za sada bio super). Imamo doma (kršitelj koda) 1 koji smo kupili kad je bila frka s upalom dojki kad je imao 2 mjeseca za nedaj Bože, ali nismo ga nikad otvorili. Čini mi se nakako da bi mu to bilo preslabo ili se varam? Ne znam s čim
bi mu pripremala te kašice pa molim za iskustva.
I još jedna stvar koja nas muči. Od otprilike 5-og mjeseca znala sam mu tu i tamo dati žličicu vode ali nije mu se sviđala. Kako smo počeli s dohranom probala sam mu davati vode i čaja i soka - razno raznih ali ništa neće. Nema dudu ni bočice inače. Kad sam mu dala Magic Cup samo se igra s njom, ako malo potegne napravi kiselu facu i sve ispljune (sa svime u nekoliko desetaka puta probavanja). Onda smo probali sa običnom flašicom - ni to ne funkcionira. Na žličicu ista stvar. Jednostavno neće ništa piti. Neću ga siliti bez veze jer znam da će i to vrijeme doći samo po sebi. Samo se bojim da ne bi bilo da ja to prekasno skužim. Ipak za nekih 5 mjeseci idem raditi...
Hvala unaprijed na savjetima.
Ja se isto ne slazem sa cokolinom i ostalim industijskim preradjevinama. Mislim da je sada vrlo vazno za bebe da prihvatu prirodnu i sto manje preradjenu hranu. Ima tona zitarica, voca, povrca i sjemenki koje moze polako poceti uzimati. Ja bih ostala na vocu i povrcu, te zitarice, koje mozes sama spremiti. A sto se tice mlijeka, tvoje je najbolje, a mozes napraviti i bademovo mlijeko. Potopi casu badema u cistoj vodi preko noci, sutra ih dobro samelji u mikseru sa tri case vode, moze i 3 ipo i procijedi u staklenu posudu i moze stajati u frizideru 4-5 dana. Filtrirana voda a ne ona iz kanele. Sto se tice mlijeka onog kravljeg, www.notmilk.com je dobra stranica ili www.milksucks.com