Što je prodavač sposoban reći..
.. da bi Vam prodao sjedalicu?
Jučer smo išli po putni krevetac i onako usput upitam za sjedalicu od 9 do 18 kg. Sa prodavačicom uspijem definirati da nema takve sjedalice već samo one 0 do 18 u oba smjera. Međutim, dolazi šef i 15 minuta me uvjerava da je baš to sjedalica kakva meni treba. Ne želim tu sjedalicu jer imam košaru i kad bi je stavila suprotno smjeru vožnje zauzela bi mi puno mjesta tj. morala bi gurnuti prenje sjedalo puno naprijed. E onda, on mene pita pa zašto vozim dijete na stražnjem sjedalu kad lijepo mogu namontirati sjedalicu na prednje sjedalo. :shock: Nisam mogla vjerovati, pa mu kažem da je to protuzakonito, a on meni Po našem zakonu dozvoljeno je montirati sjedalicu na prednje sjedalo, a ako ima zračni jastuk onda ga treba isključiti. Ma ja Vam kažem da je to tako, ja znam! Prodavačica zbunjeno gleda i govori Pa vidiš da gospođa zna bolje nego mi, ali on se neda. Pa zakon je donesen zato da se mame ne bi okretale nazad, a ja mu kažem da za to postoje ogledala.
Pitaj Boga koliko je ljudi nasjelo na tu foru. Na kraju sam se pokupila i otišla i kad sam sjela u auto skužila sam rodinu brošuru "Autosjedalica - uvijek i bez iznimke" i odnijela mu s napomenom da malo prolista. Vjerojatno je završila u košu za smeće, ali nisam mogla preći preko toga da mi netko soli pamet i misli da je u pravu i to sve samo zato da bi mi prodao nešto što ne želim..