Ne plačajte participaciju uzalud N97-planiranje obitelji
Drage moje, kao prvo sve vas pozdravljam!
Pošto sam prosli tjedan uzalud dala 102kn. participacije za cervikalne briseve, a sestra mojeg ginekologa mi je rekla da me nema na osnovu cega osloboditi participacije (također me zamolila da joj se raspitam pa da joj javim), danas sam se uputila u Klovićevu kod pravnice po odgovor za N97-planiranje obitelji koji glasi:"Nikakvu posebnu potvrdu za oslobadjenje netrebate, vaši ginekolozi kao i medicinske sestre koje vam ispunjuju uputnice, trebaju imati zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju čl. 15 n.n. br. 85/06 (moja nije to dobila od 2003. pa nije znala, a možda neznaju ni vaše) ili http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2006/2015.htm ,
dakle od 13.Srpnja ove godine gdje lijepo piše u :
Članak 15.
Pravo na zdravstvenu zaštitu iz članka 14. ovoga Zakona osigurava se pod jednakim uvjetima za sve osigurane osobe Zavoda.
Osiguranim osobama Zavoda u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu iz obveznog zdravstvenog osiguranja utvrđenog planom i programom mjera zdravstvene zaštite iz članka 14. stavka 3. ovoga Zakona Zavod osigurava plaćanje zdravstvenih usluga:
1. u cijelosti za:.................
– preventivnu i kurativnu zdravstvenu zaštitu žena u svezi s planiranjem obitelji, praćenjem trudnoće i poroda te drugim zdravstvenim potrebama žena i ranim otkrivanjem raka,.......itd.
Isprintajte si to i nosite sa sobom.
Nadam se da sam nekima pomogla.
Pusa i pozdrav
vaša Dijana
:D [/b]