-
Mali Jakov se požurio...
Mislim da je red da i ja konačno podijelim s vama svoju priču. Neću dugo i široko...
Dakle, u srijedu, 06.09. sam bila na pregledu i UZV i sve ok. Taj dan ja po običaju landrala po cijelom gradu, tako da sam u četvrtak odmarala doma, ali stvarno odmarala, jer nisam mogla ni mrdnut. U noći s četvrtka na petak, u 10 do 1 puknuo mi je vodenjak. Nazvala ja Sv. Duh i kaže doktor da se spremim i dođem. I jesam. Od trudova niti t. Primili me u hitnu, tj. tamo kod predrađaone, pregledali, otvorena 1 prst i to je sve, na što je dr. rekao: Nećete vi tak skoro rodit. Ma, to sam znala. Ništa, poslala muža kući, a ja ostala. Dobila krevet u predrađaoni, sjela i gledala prizor oko sebe. Nas 8 (a kreveta 6), sve žene stenju, previjaju se, jauču, šetkaju se, samo ja i još jedna sjedimo na krevetu i gledamo se. I to je tako trajalo skroz do negdje 10 h kad me malo počelo šarafat. Da ne zaboravim, cijelo to vrijeme mi je curila plodna voda. U 11 su trudovi već bili mislim na 5 minuta, ali to dr. nije bilo dovoljno, a i otvorila sam se još samo za jedan prst. Onda su mi dali drip da me malo pojača. Tako je to frkanje trajalo do 15 h, kad su me pregledali i rekli da sam otvorena 6-7 prstiju (sad nisam sigurna jesu u pitanju cm ili prsti), a malo poslije toga da već vide glavicu i da moram u rađaonu. Čak su jednu ženu vadili iz boksa da mi mene tamo smjestili. U 15:20 sam bila u rađaoni, odradila kojih 6-7 trudova, a u 16:05 se rodio Jakov. Nije čak niti tako strašno bilo kako sam se bojala i kako sam čula jauke drugih žena. Moram priznati da nisam baš jako vikala, bila sam pristojna, relativno. A i kod trudova mi je pomogao savjet kolegice da se opustim, prodišem i mislim na nešto lijepo, to stvarno pali. Kad su mi ga stavili na prsa, tako me proučavao onim svojim slatkim okicama, a ja nisam mogla vjerovati da je to moj sin. Sve nas je proučavao u rađaoni, i dr. i babicu, ko da pita: Tu sam, a šta sad hoćete od mene? Čak nije bio niti pretjerano grbav, čak bez podljeva, flekica i sličnog što bebe imaju po porodu. Ma, zlato moje, prekrasan je!
-
hermina :heart:
dakle vec si zaboravila onaj dio kad si mi slala sms iz radaone da mi se divis sto sam se odlucila ponovo roditi, da ces ti doobro razmisliti za drugo dijete :lol: ...vidis kako se to brzo zaboravi :love:
uzivajte sada vas dvoje, i cestitke ponosnom tati! :heart:
-
E, a kad se samo sjetim pomutnje, frke i panike na jesenskim kad je Ege javila da si krenula... :lol:
Dobrodošao Jakove! :heart:
-
Čestitam još jednom!!! :love:
-
Čestitke od :heart: hermina.
-
čestitke mamici i pusa dobrodošlice imenjaku :*
-
-
Ah pa vidim i ja da si zaboravila na te bolove kao što Ege kaže :D Čestitam još jedanputa :love:
-