Naknada za opremu za bebača , kolika je i kada se isplaćuje ?
Printable View
Naknada za opremu za bebača , kolika je i kada se isplaćuje ?
Ako rodiš do 31.12.2006 onda je 1300Kn a ako rodiš od 1.1.2007 onda će ti biti 2300 :x To ti je ovako predizborna kampanja :evil: Nema druge nego neke od nas,kako reče moja mama, da stave čep :lol:Citiraj:
kiki77 prvotno napisa
A + što ti je daju neki gradovi koliko sam čula Zg, Split ...(postavila sam pitanje na Pravima trudnica o ovoj drugoj naknadi ali nikome ni traga ni glasa 8)
:heart:
Astralis,
vidim da smo iz istog grada pa da uputim pitanje na pravu adresu - ja sam čula da Split daje 1000 kn... doduše načula sam i da se na banovini nešto isplaćuje kao i u svom kotaru pa sam malo zbunjena što je jedno, a što drugo..
Bila bih ti zahvalna da mi pojasniš.
Unaprijed hvala!!!!
I ovdje smo o tome diskutirali.Citiraj:
Astralis prvotno napisa
Hvala Winnie, idem se baciti na istraživanje!
Ako si iz Zagreba dobit ces 3000 kn od grada i 1360 kn od HZZO-a. Ovo od HZZO-a se dobija u cijeloj Hrvatskoj. Za HZZO treba donjeti rodni list tamo gdje su se nosili papiri za otvaranje porodiljnog.Citiraj:
kiki77 prvotno napisa
Da li bitno i gdje je dijete rođeno za ove naknade? Ja planiram roditi u Rijeci ili Postojni, a iz Zgb-a sam.
nije bitno, bitno je da svi imate prebivaliste u zg, a ti ili partner (dakle, jedan od vas) najmanje 5g
Najljepša hvala! :D
Rođena sam u Zg i znači imam prebivalište u Zg više od 5 godina. Ali MM ima prebivalište u Slavonskom Brodu, a u Zg ima privremeno boravište, ali smo ga mislili ovih dana prijaviti u Zg znači i on bi od 12mjeseca imao prebivalište u Zg. Bebač dolazi krajem 1/2007.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Pa me zanima jel bitno to što će MM imati prebivalište u Zg samo 1,5 mjesec prije rođenja bebe ili je bitno samo da ima prebivalište u ZG?
bas trazim gdje da uglavim ovo svoje pitanje, pa cu pokusati tu. Dali netko zna dali Opcina Viskovo ( kod Rijeke ) daje neki poklon bon za novorodjencad, tj naknadu? Rijeka ne daje nista... sramota., a cak i Kastav daje 1000 kn.
Evo cure, ovo sam našla na netu, nadam se da će pomoći :mrgreen:
"Opcina Bosiljevo u Karlovackoj županiji za svako novorodence osigurala jednokratnu pomoc u iznosu od cak 5000 kuna, Opcina Lovas 3000, Trogir i Pirovac daju 2000, Velika Gorica i Opcina Raša 1500, Split i Jastrebarsko 1200, Požega, Dubrovnik, Solin, Umag i Dugo Selo 1000, a Viškovo 700 kuna."
P.S. U istom članku se spominje i povećanje naknade za opremu novorođenčeta od HZZO-a pa bi onda i ovo trebale biti friške informacije (ali nemojte me držati za riječ, nigdje na stranici nije bilo datuma objave članka :unsure:)
Viškovo daje 1000 Kn, naravno da beba mora biti prijavljena tu.Citiraj:
Aphro prvotno napisa
super za Viskovo :) Mi smo upravo tamo kupili stan i selimo se prije bebinog rodjenja, tako da cemo naravno svi biti tamo i prijavljeni. Postoji li neka caka, da moras biti prijavljen duze vrijeme da bi mogao dobiti naknadu? Mi cemo tamo zivjeti tek nekih 2 mjeseca prije nego se bebica treba roditi...
Nema nikakve cake! :)
OT, javi se pa da organiziramo neku kavicu, ima nas na Viškovu dosta!
super :)
osijek daje 500 kn
Da li je to 100% da se naknada povećava sa 01.01.2007. za 1000 kn, dakle sa 1.360 na 2.360 kn? Gdje to piše?
Hvala.
Nije bitno koliko je dugo tm prijavljen u zg, bit o je da ste prijavljeni oboje, a ti minimum 5 godina, ali i dijete mora biti prijavljeno na adresu na kojoj si ti...rekoše meni prekjučer u vodnikovoj... dakle onaj koji ima min. 5 god. mora imati istu adresu kao i dijete, a ovaj drugi mora biti prijavljen u zg makar jedan dan i nebitno na kojoj adresi...isto mi tako rekoše da što se njih tiče nakon isplate drugi partner se može odjaviti iz zg., ali ovaj koji ima 5 god. ne bi smio...Citiraj:
paws prvotno napisa
Petarpan!
Kaj je to u Vodnikovoj kaj si zvala? Ja imam prebivalište u zg oko 25 god. a zadnjih godinu imam boravište van zg. Jel to ima veze?
Vodnikova 14, gradski ured za zdravstvo, rad i soc.skrb. tel: 6100-384
da malo podignem ovu temu. kod nas je slični slučaj. ja cijeli život u zg, a mm godinama ima prijavljen boravak ovdje. kao što ste već napisale, oba roditelja trebaju imati prebivalište u zg da bi mogli ostvariti pravo na naknadu na novorođenče. mene zanima, zar je moguće da ja i moje dijete, oboje rođeni zagrepčani, nemamo apsolutno nikakvo pravo u pogledu te novčane pomoći jer je tata prijavljen u drugom gradu? malo mi je to nepravedno. ima li još koja caka da ostvarimo nekakva prava, izuzev toga da se tata prijavljuje pa odjavljuje?Citiraj:
petarpan prvotno napisa
nitko ne zna? :?
Nema caka, takav je propis. :/
i mislim da neće ići to sa prijavom/odjavom:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=171&Show=2002Citiraj:
Korisnik prava na pomoć za opremu novorođenoga trećeg i svakoga daljnjeg djeteta dužan je, u roku od 15 dana, prijaviti Uredu svaku promjenu činjenica koje utječu na daljnje ostvarivanje prava.
Ako se on odjavi iz Zagreba, onda gubite to pravo i to morate prijaviti na vrijeme, moglo bi se dogoditi da vas naknadno traže povrat novaca.
Nisam 100% sigurna, ali tako sam to protumačila, trebalo bi provjeriti: što ako se jedan od roditelja odjavi iz Zagreba.
[quote="petarpan"][quote="paws"]Citiraj:
ivarica prvotno napisa
E ovo je meni bilo bitno...dakle nije bitno koji od nas mora imati 5 god. odn. dovoljno je da 1 od nas ima toliko godina prijavljeno prebivalište. Tata ima a ja imam tek 6 mjeseci. Ako je tako ja super sretna!!!
Hvala
:D
i dbk daje, moze netko staviti iznose?
A zna li netko koliko se dugo ceka isplata naknade od HZZO-a, nakon sto se zatrazi? Ja sam iz Slavonskog Broda.
Dobiješ uplatu sa sljedećom porodiljnom naknadom.
Citiraj:
ivarica prvotno napisa
Pa ne znam gdje je nestao topic, tu je sve pisalo.Citiraj:
Winnie The Pooh prvotno napisa
lulu, jedino da se razvedeš... :(Citiraj:
nitko ne zna?
da li ste sto posto sigurne da ne trebaju oba roditelja imati ovih pet godina "staža"?
ja nisam ništa dobila jer mi muž nije hr državljanin... a trajno je nmastay
moram vas upozoriti da je rok 6 mjeseci i da si ostavite bar mjesec dana "lufta" kad krenete u to jer oni traže dlaku u jajetu! proučavaju dokumentaciju mikroskopom, uvijek traže još nešto, šeću vas i ako nađu ikakvu mogućnost da vas odbiju, odbit će vas!
na žalost...
danas bilo na zupanijskoj panorami, grad karlovac isplacuje 1000 kuna jednokratno, a zupanija 500 kuna puta 6 mjeseci za drugo, trece ili cetvrto(itd) dijete
što ako moj dragi nema prebivalište u RH?
jel znači da neću ništa dobiti?
uh...pa kako da to sredim onda?Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
ja trenutno ne živim u hrvatskoj, ali planiram roditi u zagrebu.
ja imam prebivalište u RH, ali on nema...
dal da ga prijavim ili šta?
užas...
i tak sam sva zabrinuta zbog toga s dvije države...jer stalno trčim malo tu malo tamo...na preglede itd...
a ako nismo u braku (i suzdržimo se od toga) jel onda imamo beba i ja sva prava kao RH državljani?
samo da dodam - opcina medulin jednokratno daje 2.000kn za novorodjencad :)
Uf, MM i ja smo prijavljeni u Zg, ali smo planirali njega prijaviti izvan Zg-a, pa onda i bebača. To znači da ne bumo dobili 3000 od Bandića? Ak je tak, onda svi ostajemo do daljnjega u Zg. A koliko vremena treba proći da bismo se mogli preseliti izvan Zg-a? :?
kad naknada sjeda na račun?
ja sam prijavila bebača sredinom prvog i još ništa.
dovoljno teško mi je da ću zbog 3 dana razlike dobiti 1000kn manje :evil: , a di je TIH 1300KN do sada?
Ima li tko informaciju koliko daje grad Split
To znaći da oni koji su se doselili prije 4 mjeseca, nemaju pravo!!! Ja sam prijavljena u Šibenik 4 mjeseca, a suprug je u Slunju. Pa kakva je to pravda!!?? Kao da sam došla iz Afrike, a ne iz Hrvatske!!!Citiraj:
ivarica prvotno napisa
iz hrvatske si, ali to nije pomoc koju daje republika hrvatska, nego pomoc koju daje grad zagreb, za svoje relativno trajne stanovnike. i meni je to ok i logicno i pravedno.
inace bi naknadu dobio svatko tko rodi dijete, nadje nekog rodjaka/ prijatelja u zg, pa se svi prijave kod njega, pokupe lovu i ajmo dalje zivjeti tamo otkud i inace jesmo.
btw, ja nisam zagrepcanka :mrgreen:
e da, nije mi ok, ni logicno, ni pravedno sto rade probleme samohranim roditeljima, npr. ali to je sad druga tema.