Bliži nam se ročkas,a ja pojma nemam kakvu tortu da napravim!Ima li netko recept za kakvu finu tortu koju i djete od godinu dana može papati?Htjela bi da i on sudjeluje u klopanju,jer ipak to je njegov rođendan :love:
Printable View
Bliži nam se ročkas,a ja pojma nemam kakvu tortu da napravim!Ima li netko recept za kakvu finu tortu koju i djete od godinu dana može papati?Htjela bi da i on sudjeluje u klopanju,jer ipak to je njegov rođendan :love:
Možda jogo tortu sa voćem , lagana je bez jaja , a oblici i ukrašavanje mogu biti različiti zavisno od kalupa : obična, miki maus, buba mara itd.
Hej, Thora, zemljakinjo! :D Baš sam se pitala hoću li ikad naći koju forumašicu iz D. Sela i eto te! Kaj veliš da se koji put dogovorimo za druženje?! A možda se već i znamo?! Mi smo u centru iznad Zg-banke, a vi?
Po pitanju torte, i ja namjeravam neku laganu bez oraha, margarina i slično- najbolje s puno voća i po mogućnosti tučeno slatko vrhnje. Mislim da će bebač smjeti probati malo prirodnog šlaga. Inače, ja sam na netu našla zgodne torte u obliku mace Kitty, a pošto imam curicu, to mi je idealno (i jako jednostavno za napraviti).
Ja sam kombinirala jedan običan žuti biskvit (morala bi naći recept) i još jedan takav sa malo ribane čokolade. A krema je bila iz recepta za kinder tortu. Biskvite sam namočila sa malo vode i kombinirala biskvite i kreme po principu tamno-svijetlo. Bila je super!
Možda torta od krumpira ili torta od keksa, ako ne smeta margarin. S tim da u tortu od krumpira idu i orasi.
i mi imamo uskoro rođendan pa i mene muči taj problem...
ali, naš problem je alergija na kravlje mlijeko...
ima li kakva torta bez mlijeka?
inače, m. ne jede slatkiše, ali samo da je kuša...
tanjaa:
Kravlje mlijeko se može zamjeniti sa kozijim, sojinim, rižinimCitiraj:
naš problem je alergija na kravlje mlijeko...
ima li kakva torta bez mlijeka?
tanjaa, u sve možeš kolače staviti adaptirano umjesto kravljeg mlijeka. e sad, ako beba ne pije adaptirano, nego samo tvoje... onda baš i ne znam.
pije samo moje...
trudimo se s rizinim, danas je puding pravljen s tim mlijekom zavrsio svagdje samo ne u njegovim ustima:)
ali, otisla sam van teme:)
- biskviti i piškote sadrže jaja
- tanjaa, samo nemoj sojino mlijeko jer je soja izrazito alergena!
jel netko radio tako sa adaptiranim? jel ima dobar okus? mislim ima li razlike ili se to ne primijeti?Citiraj:
aleta prvotno napisa
Ja imam neki ok recept za tortu od sira u kojoj su sastojci koju mogu jesti jednogodišnjaci, al ima želatine. jel smiju kikači to jesti?
bubimira - čujemo se sutra, radila ja i sa želatinom i sa agar-agarom...
joj, ja sam napravila za odrasle normalnu tortu, a njemu samo njegovu
poslagala sam plasmon kekse u broj 1 i preko stavila **** kašicu za laku noć i on je to mrljao ručicama 8)
Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Savršeno!! Super ideja !!!! :D